Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 350
  • 442
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Да оплюем дружно гаджето му.

# 301
  • Пловдив
Otus, ти искаш ли да ходиш на психолог?
Обичаш ли жената? И чувстваш ли се разбран и обичан?
Мен лично тези три въпроса са ми напълно достатъчни.
Не. Основния въпрос, който трябва да си зададе е - дали с тази жена съм по-добре или съм по-добре без нея? В тази връзка ли ми е по-добре или без нея?

Щото то може много да я обича, или тя него, ама връзката да е токсична.

# 302
  • Бургас
Защо да я плюем? Та може просто да не е за него?
Ако него може да му приложи сварената жаба, защото не получава очакваното, при друг може да се чувства добре. Нито ще са първите, нито последните.

Свързвам липсата на толеранс и към дребни неща, с умрели чувства. В един момент половинката започва да те дразни, да искаш да я промениш. Ядосваш се, че не става друг, друга…това не е обич. Кретане е. Докато гръмне единия бушон. Първо ще е майка му. После хобито. После нещо в него. Примерно черта. Дали ще е, че не чисти или обратното. Че ходи по лекари. Че работи много или обратно и така, докато го смачка. Загуба на време с предизвестен край. Добре, че няма деца в схемата.

Янтра, права си!

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 22:51 от MeMyselfI

# 303
  • София
Осем години да си плюеш в сурата….

# 304
Авторе, не разбирам тази част, където жена ти мисли, че децата сами се отглеждат и това ще те направи самотен родител.
Какво точно е казала, от което съдиш, че така мисли?

Тя все пак иска ли деца, или е като теб - не иска деца и семейство?

# 305
  • София
Питащия звучи като нормален човек. Обаче, не. Трябва нещо да е направил или да не е направил, защото бедната му женска няма как да е виновна.
Смятаме, че искала брак и деца, защото “всички” за това мечтаем, но той не ще. Мъчи жената, защото не и предложил. Лош е защото смята, че ще е лоша майка и вероятно майка му го е казала (сигурно защото не може да мисли сам).
Сериозно си замислям, че ако тук някой ден пише мъж жертва и на насилие, ще му обясните, че майка му е виновна и той също.

Имайки предвид какво и как пише за връзката си, да, мъчи я жената. Сякаш не я обича или не я обича достатъчно, за да има мисълта "завинаги заедно", нито иска деца от нея, защото не смята, че ще е добра майка, а според мен изобщо не иска деца с нея и се хваща за някаква реплика. Да, нормален мъж е и доста нормални мъже са така - не обичат достатъчно за бъдещето, затова я карат с настоящето неопределено. Питах го и казах защо - ако тя иска нещата да бъдат по-определени, ако иска брак и деца, а той не го предлага, съвсем по женски може да си мисли, че майка му нещо го наговаря. Това е една версия, може да е така, може и да не е така.
Не е нужно някой да е виновен, малко преувеличаваш. Често хората не са виновни.

Нищо му няма на комуникацията на Отус, ако изобщо историята има някаква достоверност. Някои потребители се ядосват, че не им ходи по свирката. Мен ме забавлява като петъчна.

# 306
  • София
Авторът не иска съвет, искаше да му кажат колко не е права приятелката му да иска да го дели от мама. Което може и така да е, но хората нормално искат информация за да решат кой прав, кой крив, а липсата на такава, не води към заключения в негова полза.

Също така авторът еднолично е решил той какво иска, и кой за какво е годен в тяхната връзка, а за позицията на приятелката отново оставаме неинформирани. Което отново навежда на мисъл, че или не е в негова полза, или дори не е обсъдена с нея, защото иначе можеше да прекрати тази линия с две изречения.

На авторът му се иска да спре темата, но хората вече са ангажирани и нормално търсят причинно-следствените връзки. На мен пък ми стана интересно, на колко години са участниците? Липсата на интерес към деца навежда на някаква ситуация точно там. Възрастни са, голяма им е разликата, нещо друго? И все пак, за 8 години, нещата са тръгнали от някъде, за да стигнат до тук, което всъщност е никъде.

# 307
Наистина, ако се чете между редовете, ще се види, че Otus е токсично свързан с майка си. Никъде не пише за връзката и за жената подробно, но пише за майка си как е социално слаба, как е сама и че си няма никого и с цялата тази информация подъзнателно цели да оправдае своята връзка с нея. Защото не е нормално на 40 години да мислиш и се стремиш към майката, вместо към собствени деца и семейство. Изразът, че жената не мислела за ангажиментите към евентуални бъдещи деца, е също оправдание. Ами да компенсира с мисленето и с отговорностите той тогава?! Вероятно много от детайлите (по отпуски, болести и т.н.)  са свързани с майката и затова авторът не ги споменава.
Той самият си противоречи: В началото казва, че търси препоръка за психолог за двойки, но после никъде не споменава нещо за двойката или неговата позиция, че стои зад тях двамата и търси разрешение на проблемите, а веднага възприе позицията, че приятелката ревнува и се съгласи с коментарите, че тя е психически нестабилна. Само не мога да разбера приятелката му какви основания и причини има да е с него...

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 16:00 от ornelam

# 308
И за двамата връзката е безсмислена,връзка без  развитие/брак,деца/вече 8 години.Отгоре на всичко не са щастливи и не са на едно мнение за времето отделяно за родител.
Разделете се и си намерете подходящи партньори!

# 309
И за двамата връзката е безсмислена,връзка без  развитие/брак,деца/вече 8 години.

По тази "логика", ами ако бях гей и живеех с мъж, и с него ли щеше да трябва да се разделя, защото нямаше да имаме деца?
Тук явно битува идеята, че който няма деца, трябва да бъде самотен. Тъй като не я разбирам, няма да участвам повече.

# 310
  • София
Това тя знае ли го?
Мислите ти, че няма капацитет за родител, нежеланието ти за развитие, брак, деца?

# 311
И за двамата връзката е безсмислена,връзка без  развитие/брак,деца/вече 8 години.

По тази "логика", ами ако бях гей и живеех с мъж, и с него ли щеше да трябва да се разделя, защото нямаше да имаме деца?
Тук явно битува идеята, че който няма деца, трябва да бъде самотен. Тъй като не я разбирам, няма да участвам повече.

В никакъв случай не трябва да бъде самотен, който няма деца, нито пък е задължително да има. Но при тебе мотивът е негодността на приятелката ти за майка, а не просто нежелание. Ако беше казал, и двамата не искаме да имаме деца,  и двамата нямаме желание да се женим (което не е и толкова важно, ако си живеете добре),  нямаше да търсим причина за недоволството на жена ти от живота ви, защото дразненето и от майка ти не изглежда като да е истинската причина жена ти да откача. Както я описваш майка  ти като свястна жена, а твоето внимание към нея в рамките на обичайното, остава приятелката ти да е пълно куку, което не може да изтърпи добрата жена за един празник. Затова предположихме, някои от нас,  че тя може би вини майка ти за нещо във вашите с нея отношения. Ако искаш да си подобриш семейния живот, намери причината жена ти да е толкова недоволна.

# 312
  • Най-красивата страна
Забелязала съм,че обикновено в началото жената се старае да направи добро впечатление на кандидат свекървата и да има добри отношения с нея.Докато свекървите гледат  критично и ревнуват от кандидат снахата...
Но за да са лоши отношенията обикновено вина имат и двете страни.

Цели 8 години връзка без никакво развитие-брак или деца например ,за мен си е чиста загуба на време за жената особено...

Съгласна съм,че трябва да се помага на остарелия родител,който е останал сам.Но не трябва да се пренебрегва и партньора..

# 313
Ама за какво изобщо им е бебе наистина, след като автора си има чудесен обект на грижи. Интересно приятелката, която не ставала за майка какво ли мисли по въпроса? Нормално е някак си да не й се рискува с дете от този мъж, който според нея отделя твърде много време за дондуркане на родител. Сигурно ясно си представя как ще бъде оставяна да се оправя с бебе, което "се гледа само", докато мъжът й гледа майка си.

# 314
Дори гей двойките искат да си узаконят отношенията и да си осиновят деца,друг е въпроса дали това е възможно в различните държави.
Ако бяхте казали,ние сме се разбрали да си живеем без брак и деца и двамата сме съгласни,този въпрос нямаше да се разисква.
За да има такова недоволство,че чак да се говори за забрани и лудост,има по-дълбока причина.

Общи условия

Активация на акаунт