Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 23 852
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Вежте ги нашите за какви неща се затръшкали... Ми да ви дам от мойта пазва малко че имам в излишък? Joy Хич не е хубаво, от мен да знаете, мечтая си да станат малки ама няма да ме огрее явно. Тежат, пречат, дрехи трудно пасват, абе добре сте си вие.
Аз носех С към D в най-слабия си период къмто 20 годишна, представете си като надебелях какво чудо отгледах. Че и се запазиха, не щат да отслабват. (Е, отидоха малко на юг ама тя гравитацията си е кучка, ще го припишем и на глобалното затопляне и така). Не ви трябват, казвам ви.

# 511
Вие пък 300 клека.
Може, ама какъв е смисъла от такова натоварване.
Аз съм почнала с 2 по 20 и имах мускулна после.
Постепенно увеличавах. Стигала съм и до 200 клека. Но не ги броя.
Онзи ден 4 по 20 стандартни и толкова сумо клек за вътрешната част.
Ама м/у тях правя и други упражнения и не ми е трудно.

# 512
Вие пък 300 клека.
Може, ама какъв е смисъла от такова натоварване.
Аз съм почнала с 2 по 20 и имах мускулна после.
Постепенно увеличавах. Стигала съм и до 200 клека. Но не ги броя.
Онзи ден 4 по 20 стандартни и толкова сумо клек за вътрешната част.
Ама м/у тях правя и други упражнения и не ми е трудно.
Ами на мен това си ми е режим и изобщо не ми е натоварващо.
[/quote]
И аз за ръце за нула време като вляза във фаза ги правя, но краката… уфф 300 клека и 50 напада, бая звучи, ще пробвам все пак рецептата де! И то при мен ме дразнят колената и отстрани външните части, прасци и отзад бедрото по-бързо стават сякаш. Да си призная, тази година покрай стомашните истории, доста изостанах с трениране на каквото и да е. Поне разходки правя.
В началото е повече зор, да. Аз започнах със 100 първия месец и още на двайстия клек надувах бузи. Постепенно втория месец увеличих, вече станах по-издръжлива. Правя ги на серии по 50. Като направя 2х50, правя нещо друго 15 минути, после пак 2х50, 10 мин пауза и още 2х50.
Моите прасци са гадни, набити са ми и хич не ги харесвам, на всичко отгоре ми се надуват. Точно за тях ходих на съдов, за да каже имам ли проблем. Слава Богу, каза, че нямам разширени вени и ми изписа едни хапчета и едно мазило за надуването. Пак се надуват, но една идея по-малко. Колената също са ми слабо място, стои кожата там поо-набръчкана и каквото и да правя, не се променя.
Вежте ги нашите за какви неща се затръшкали... Ми да ви дам от мойта пазва малко че имам в излишък? Joy Хич не е хубаво, от мен да знаете, мечтая си да станат малки ама няма да ме огрее явно. Тежат, пречат, дрехи трудно пасват, абе добре сте си вие.
Аз носех С към D в най-слабия си период къмто 20 годишна, представете си като надебелях какво чудо отгледах. Че и се запазиха, не щат да отслабват. (Е, отидоха малко на юг ама тя гравитацията си е кучка, ще го припишем и на глобалното затопляне и така). Не ви трябват, казвам ви.
Дай, дай, аз няма да откажа. Друго си е циците като изпълнят блузката, остави ти. Аз се чудя с колко подплънки да се наблъскам, за да може като сложа блуза по тялото, да стои готино. Иначе като нЕма кво да я изпълни там, не стои така добре. Не съм лакома, не искам бомби, дето зорлен си слагат такива, просто нормални гърди /щото моите както казах растат на гърба/

# 513

Ееее, тук вече изцвилих! Да са ти живи и здрави, я не говори така, че ще те чуят!🤣🤣🤣

# 514
  • Paris, France
sharpy, с тези ръце ми е интересно как си могла да имаш ИР, ако изобщо. Завиждам ти и хич не е благородно 🥵.

Клекове не мога да правя много, защото имам халтави стави и много ме болят коленете.

Zabraven profil, а не може ли да докараш майка ти тук? Много ми става мъчно за такива случаи, особено като знам, че има лесен изход.

Аз се научих да не ям навън, даже и като ям WFPBD. В началото ми прилошаваше, но почнах да ям по 2-3 чинии вечер и се оправиха нещата.

natka, ще ме скъсаш с гравитацията. Като ви чета с тези В и С и се сещам как си накупих сутиени С за кърмене и колко се зарадвах, че ми ставаха ...... долу горе, де ........... 1 месец и после свърши. А с клизма и толкоз. Баба ми ми казваше, че като кърмила 1 година и понапълняла и се увеличил бюста. Е, увеличил се до В чашка, а тя беше много по-висока от мене, над 1.70, може би 1.74м някъде, ама пак ми се видя добре тогава, когато и АА хлопаше.

Аз харесвам малко гърди, но на дебела жена, особено с корем седят ужасно. Става като мъж малко.
Скрит текст:

Ще си ходя мазна и грозна, туй то! Мазното след 50г не е чак толкоз зле. Поне лицето е ОК.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 20:05 от Nevena Virolan

# 515
sharpy, тези клекове със собствено тегло ли? Нещо друго за крака правиш ли?

# 516
sharpy, с тези ръце ми е интересно как си могла да имаш ИР, ако изобщо. Завиждам ти и хич не е благородно 🥵.

natka, ще ме скъсаш с гравитацията. Като ви чета с тези В и С и се сещам как си накупих сутиени С за кърмене и колко се зарадвах, че ми ставаха ...... долу горе, де ........... 1 месец и после свърши. А с клизма и толкоз. Баба ми ми казваше, че като кърмила 1 година и понапълняла и се увеличил бюста. Е, увеличил се до В чашка, а тя беше много по-висока от мене, над 1.70, може би 1.74м някъде, ама пак ми се видя добре тогава, когато и АА хлопаше.
Аз харесвам малко гърди, но на дебела жена, особено с корем седят ужасно. Става като мъж малко.
Не съм имала ИР диагностицирана, казвала съм и преди, макар че по изследванията преди 5 години с инсулин на гладно 15, може и да съм /била/в тази графа.
Ако това на снимките си ти, не виждам нито мазна жена, нито грозна жена. Ще те бия с голямата метла! Да не говоря колко си ценна за тази тема.Heart Exl
sharpy, тези клекове със собствено тегло ли? Нещо друго за крака правиш ли?
Да, само със собствено тегло. Нищо друго не правя. Но промяната дойде някъде след около 5 месеца. Клековете правя 150 с малко разтворени крака и 150 с плътно събрани крака за стягане на задник. Пооформи се и той.

# 517

Клекове не мога да правя много, защото имам халтави стави и много ме болят коленете.

Zabraven profil, а не може ли да докараш майка ти тук? Много ми става мъчно за такива случаи, особено като знам, че има лесен изход.

Аз се научих да не ям навън, даже и като ям WFPBD. В началото ми прилошаваше, но почнах да ям по 2-3 чинии вечер и се оправиха нещата.

Скрит текст:

Ще си ходя мазна и грозна, туй то! Мазното след 50г не е чак толкоз зле. Поне лицето е ОК.

Невена, много си готина, ти се описваш като Джаба Хътянина, недей така!😂

Готина мацка си!

Я, се стегнете, вижте какви сте хубави, свежи и забавни, момичета!

# 518
Невена, първо, не знам на колко години си, но ако това на снимките си ти, много добре си изглеждаш. За майка ми, тя е неспасяем случай. То не съм аз с лекциите за здравословно хранене и йога, то не е леля ми, жената гони 80, слаба, жизнена, прави фастове, йога, още работи, прави масажи, пътува по екскурзии - тя такива лекции изнася… помня още преди 15 години сигурно, аз бях още ученичка, и леля ми обяснява на майка ми как да се вземе в ръце, и тя отговаря, че то вече нямало за кога… колбасите, хляба, ракията, мастиката, цигарите, сладкишите… все на нея най-тежкия живот и проблеми, и това я оправдава да си гледа комфорта, че така й е вкусно. Бе тя даже има частичен телк за астма, с изписан инхалатор, и продължава да си пуши по две кутии на ден. А аз даже алкохол не близвам, карала съм се с вуйчо ми, на семейни събирания, че съм го била обиждала с мойта глътчица винце, какво било това, трябвало водка, джин, мастика, ракия… аз даже не мога да ги помириша… Поне вуйчо ми го изплашиха катдиолозите, сега не пие, не пуши, и пази диета. Майка ми, няма сила на земята, която да й промени поведението. Тя много добре разбира, че не й е правилен начинът на живот, много добре знае какво трябва да прави, но не иска и това е. Харесва й така да живее, харесва й хората да я съжаляват, не знам как да ти го обясня.
Иначе, и аз не ям навън или на всеки час. При мен само трябваше хляба да махна и да започна да се движа, другото ми е ок.
На джаба хътянина как се изсмях 😂

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 20:35 от Анонимен

# 519
Нати, първо на мен ще дадеш за циците.
Че ми се стопиха Joy

Шарпи, аз не ги броя вече.
Няма да забравя след първите клекове каква треска имах, после тялото свикна.
Виж жалко, че планка няма такъв ефект върху корема ми, ама каквото такова, правя си го.

Невенче, преди гърдите ми бяха доста по-големи, но големия корем ги правеха малки.
Иначе не нося подплънки много дебели. Нормални.

Що викаш,че си мазна, не си мазна. Екстра си.

Melusine, то клека си е най-доброто.

# 520
Елора, почти съм убедена, че съм клякала повече от всички в тази тема, взети заедно, затова ми е интересно.😊 Има си различни видове клек, начини да варират сериите, и т.н. Личното ми убеждение е, че нападите са по-трудни и дават по-добър резултат, качването на стълби - също. Важното е всеки да намери какво работи за него и го държи мотивиран. Иначе с постоянство тялото свиква на всичко: и на 100, и на 300, и на 500.

# 521
  • Столичанин ама не в повече :D
Абе тука много красиви мацки бре, въобщеe яки дупари една след друга Laughing

А сурови ядки и семена ядеш ли? Simple Smile И всъщност не си отговорила колко ти е лдл? Инак аз като вдигах кръвно покрай високите холестероли мисля, че триглицеридите ми бяха около 0.6-0.7. Thinking

Да, ям, орех, бадем, макадамия, сусам!

LDL ми е 5.5, HDL е 2.4
Ами виж сега, предполагам, че си чувала приказката, че много хубаво не е на хубаво. Simple Smile И тази приказка я споменавам относно добрия холестерол, защото там препоръките са единствено да е висок, ама до колко висок няма съвети, и почти не са правени проучвания върху него, но както със абсолютно всичко, с което се прекалява колкото и да е полезно, полезността намалява, логически примери буквално всякакви в света, преди години бях превел едно проучване (но вече е абсурд да го намеря, съжалявам че, не се усетих да си запазвам линковете към преведени изследвания), та там имам спомен, че когато добрия холестерол са качи над 2 полезността му намалява и всъщност отнова почва да се вдига риска от ссз (както когато е прекалено нисък), но това, което се сещам е да вкараш фибри и да намалиш млечните. Simple Smile
Здравейте, банда! От три дни се завърнах от почивка и сън не спя да изчета какво сте писали.

От последното изписано за магнезиевия цитрат не ми стана ясно - товари ли бъбреците или ги разтоварва? Ако правилно съм разбрала Невена магнезиев цитрат трябва да се пие освен поради други причини и при кисела урина (Ph под 6,5-7), защото в противен случай се товарят бъбреците и може да се образуват камъни. От друга страна, jerami в последните си постове написа, че магнезият товари бъбреците, което съвсем противоречи на гореописаното. Може аз нещо да съм недоразбрала затова моля за разяснение.

Днес мисля да си купя и аз лентички за Ph, но сега бистря какво да приемам при ниско Ph (защото подозирам, че моето е такова). Магнезиевият цитрат си го имам и почнах скоро да пия в малки дози с идеята плавно да увелича (четох някъде, че може да причини дрисък и исках да го избегна). Но ако товари бъбреците по-скоро ще пия 200-400 мг и някакъв друг цитрат ако се налага за киселата урина.
Товари ги при предозиране, и ако има предразположеност, защото това на което му викаме магнезий всъщност е съединение (чист магнезий не съществува). Алкализирането се получава заради цитрата, което дефакто е лимонена киселина. Но ти казваш, че си щяла да пиеш по 200-400 мг (което си е нормална доза), е иначе по-колко смяташе да пиеш? По 800 ли? Според мен е по-добре по 400 за по-дълъг период от време, ако почне да те разхлабва много може да го смениш с малат (което пък е ябълчена киселина). Simple Smile Относно камъните нещата не стоят точно така, защото примерно всеки знае, че при прекаляване със спанак може да се появят именно камъни, от друга страна пък спанака е най-алкалния зеленчук в света. Simple Smile
Mина, браво!🙂 Това са много свалени кг! Ех, и аз си мечтая...
Аз ходих днес да се боцна в Рамус (голям кеф е лабораторията да ти е на две пресечки от дома, но и ми беше леко странно😁). Пуснах пакета "Наднормено тегло", който до днес е на цена 19 лв. Понеже имаше стикер на стъклото, че тестват безплатно и за HIV и хепатит С, реших да ги изследвам. Е, безплатно е, ако се изследваш и за двете, та тествах и двете (иначе само хепатит Ц е 16 лв+ такса). Както и да е, резултатите са каквито ги очаквах- негативни и двата показателя.☺️

Обаче ми се "изчака чакалото" за пакета "Наднормено тегло", чак преди малко излязоха резултатите!

Много съм доволна! Това са ми рекордни стойности за инсулин и КЗ на гладно (в лаборатория).😃 А и Хома индексът вижте го колко е минималистичен...😅 ТСХ сякаш е паднало за 2 седмици с течния хормон, беше над 3, когато пиех таблетките.🙂
Джерами, може ли малко помощ с референтните стойности на Рамус?🤔🤔 Защо горната граница за ТСХ е почти 5?!🙂
Шарпи, а ти какво правиш в тази тема?😝 Чудесно изглеждаш на плажа!🤩
Ами долче, както ти казах, още е рано след около две седмици ще имаш по-реална представа за тсх как се движи, инак реактивите са различни, но при тсх специално оптималните стойности са винаги едни. Simple Smile
И аз от групата с крем-карамел 🍮
Няколко пъти през живота си умишлено преяждах за да ми омръзне и не иска и не иска. И неговия братовчед крем брюле обичам мноооого. Дори го докарвам ВМНВХ, но без хрупкавата захарна коричка не е същото, както и крем-карамел без карамел.
Мда и крем брюле обичам, обаче карамела е намбър уан. Sunglasses Веднъж иначе бях взел от някъде веган крем карамел (мисля, че беше с тиква), еми не се доближаваше до вкуса на класическия по никакъв начин и и това си е.

# 522
Елора, почти съм убедена, че съм клякала повече от всички в тази тема, взети заедно, затова ми е интересно.😊 Има си различни видове клек, начини да варират сериите, и т.н. Личното ми убеждение е, че нападите са по-трудни и дават по-добър резултат, качването на стълби - също. Важното е всеки да намери какво работи за него и го държи мотивиран. Иначе с постоянство тялото свиква на всичко: и на 100, и на 300, и на 500.

Нападите не ги харесвам, опитвала съм, не е моето, не ме кефи.
Иначе не мисля, че трябва да претоварвам тялото си с 300-400, че и 500 клека.

# 523
Виж жалко, че планка няма такъв ефект върху корема ми, ама каквото такова, правя си го.
Корема ми е добре на мен, дори имаше период дето ми се появиха плочки. На мен проблем с корема ми е, че вода да пия и мног ми се подува. Сутрин като стана и ида до тоалетна ми е супер, и след 1 час вече ми се подул от водата, като ям пък направо ставам в четвърти месец. И така до другата сутрин.

[/quote]
Да, точно до вид клек е. Лично за себе си установих, че най-добре ми се отразяват клековете с плътно събрани крака. И като клякаш, гледаш да не отлепяш петите от земята, ако ги отлепиш, нищо не правиш. Веднага се усеща напрежение в бедрата и задните бузки. Пробвай така, ако вече не си.

Днес тотално си окепазих храненето. Колежка имаше РД и черпеше и хапнах не едно, а ДВЕ парчета торта. Оф.
От утре пост и молитви.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 11:02 от sharpy

# 524
Абе не е чак толкова зле на жена с корем, ако не друго поне създаваха илюзията за по-малка талия като отгоре имаше още по-голямо нещо. Пък и диверсия си е, то кой ще ми гледа баш пък корема Joy
Друга файда няма обаче, хич не ми завиждайте, че и изглеждам още по-внушителна. Ама каквото - такова, няма пък да лягам да умирам сега, свикнала съм им вече.

С тия стотици клекове направо ме пратихте да се срамувам в ъгъла... Почвам спорадично да правя и някакси никога не ме държи за дълго.

Общи условия

Активация на акаунт