Каква е точката на пречупване, когато решавате да развалите семейството си?

• 10 613
  • 274
  •   1
Отговори
# 240
Ама това Даскалка ли е? Не й ли бяха забранили да тормози форума?

# 241
Разбира се, че детето не е натрапник и не трябва да е по-малко актуално. Но предполагам, че за това дете се грижи основно майката и затова не разбирам как и кога авторката го гони. Към детето основно има задължение бащата, макар и да е създал ново семейство. От мащехата се иска да се държи с уважение и разбиране (ако е един нормален човек), но напълно в реда на нещата е да си гледа щастието и приоритетно е да бъде нейното семейство.
Не разбрах - авторката от колко време е с този мъж и имат ли деца? И какви са били предишните драми?

# 242
Детето в случая е при бащата, а не майката.

# 243
Това пък се среща доста рядко. Какъв е проблемът на майката?

# 244
  • Paris, France

От три години не е при бащата. От две е при майката в Англия, че и в Лондон, ей! С бащата и Даскалка е живяло точно година. Големи драми, големи чудесии, големи цигании.

Сега четем за жена, оставила мъжа си, от когото има дете, заради друг и съжаляваща. Историята прилича на тази на Моана, с елемент на wishful thinking. Ами не, Моана не съжалява за нищо и не се вайка никъде. Фантазиите за изгонването и от Англия, мизерстването и като чистачка у техно село не се сбъднаха. Прибрала и сестра си и си е взела детето. СОПът и е позволил да се справи с нетактичните въпроси дали ще има друго дете. Тя, ако е искала, да е имала досега още 2. Била е млада. Догодина свърши. Чуква 40г и едва ли ще и се дондурка бебе, а и на тази възраст вероятността да роди живо дете е ниска и пада стремглаво, като на 44г удря нулата. Коко, силно вероятно ще си е единствено дете на мама и тате, ще си избута средно и ще си живее както живеят родителите му, че и щастливо. Доста е умничък за дете със СОП и още сто болести и все на неговата става.

Уж за развод темата, а пак на Коко и кифтета и въображаеми семейства и деца се обърна.

Някои хора никой не ги обича, но те са егати пича! И все в жегите се случва, когато гъмжи от работа на базата.

# 245
FireWithin666, ако в първото семейство има Х неща, водещи до точка на пречупване, във всяко следващо са Х по две и нагоре. Казусът при майката е като при приятелката ми. Наби ми се в очите повтаряемостта в модела - тръгваме да гоним по-добър живот, но после следва раздяла, мъж 1 обаче е продължил по пътя си и крайният резултат в уравнението и в двата случая са нещастни деца. Нашите отношения оцеляха при кризата в резултат от поведението на детето, седма година сме заедно. Пуснах темата, защото ми е интересно защо хората решават да развалят семействата си и доколко тези причини са повече обективност от емоция и мечти.

# 246
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:

А когато някой собственоръчно унищожи уважението и доверието, другият трябва сам да си го съчини, и да си представи, че съществува ли?
Както за да има връзка са нужни двама, така и за унищожаването на уважението и доверието също са нужни двама, да единия може в по-голяма степен да е по-отговорен/на за това, но никога не е само той/тя. Simple Smile
Джерами използва прекалено много думи да каже, че е разочарован, че жените не го търпят какъвто е, а мъжете трябва да положат някакви усилия да си запазят браковете Joy

Един брак не е успешен, когато хората са останали в него, било то и на сила, а когато искат да продължат да са заедно. Нито преди, нито сега, това е масовият случай, сега просто имат избор да прекратят агонията.
Не тигрице изобщо не казвам това, а са просто твои предположения целящи да ме уязвят, напротив след събития случили се тая година осъзнах че струвам много повече отколкото предполагах, защото притежавам интелигентност, разбиране и уважение. Ама разбира се ти си продължавай с предположенията. Hug
Кобилчо ми напомня на ония мъже с позиция как кавалерство?! Че нали после ще иска и да ù платя вечерята и се чудят що стоят на сухо.
За да попадаш все на такива мъже госпожице може би е добре да почнеш да търсиш причината в себе си, но след като ти е толкова интересна моята персона и аз от кои съм, ще ти разкажа че с последната с която излизах (онази с детето), ме закара в един мол (нямах си никаква идея къде ще ме заведе) и въпреки че по средата на срещата вече бях решил, че втора няма да има платих всичко и то като се има предвид, че си нямах никаква идея какви са цените там, та добре че единствената книжна банкнота успя да покрие всичко, че останалото в портмонето ми бяха няколко левчета на стотинки. Laughing Иначе ти за моята сухота изобщо не се притеснявай.  Кажи само кога ще дойдеш да ми пееш лайк ъ върджин облечена като някоя от ония в клипчето. Kissing Smiling Eyes Но все пак ми се струва, че за съжаление ме бъркаш с някаква твоя бивша любов. No Mouth
Не трябва да се бърка търпението с търпенето. Прекалено много хора все още търпят всякакви издевателства, въпреки че имат изход. За качествения материал търпеливи винаги ще се намерят, там няма страшно.

Тоест искаш да кажеш, че тея дето търпят издевателства не са качествен материал? Thinking Е тука ще поспоря, момичето което познавах жертва на физическо насилие беше наистина много красива и добричка. И да с нея много съм се карал, да го напусне, но това няма нищо общо със всякакви други причини, които се обозначават като издевателства, а са от сорта на казанчето по-горе. Simple Smile

Казвам, че когато си качествен, винаги ще те вземат. А дали тези, които търпят са качествени... Поне в някакво отношение нещо определено не им е наред щом търпят такива неща. Много пък се мислят за качествени, попадащи на лоши или неоценяващи ги, а всъщност са дълбоко счупени.
E aко един човек не е искал няма как да го вземат колкото и качествен да е, и не винаги е свързано с търсене на перфектната половинка. A и има една приказка че хубавите ябълки прасетата ги ядат, дето не знам дали е вярна, ама определено ме притеснява. Sweat Smile
Аз никак, мъжът ми няма избор.

Преди тази жалба беше подала друга в полицията, че синът и ми обръщал повече внимание на мен, а не на нея и да му кажели, че жени много, майката е една. Официално входирана, всичко, та и там му се наложи да ходи на половинката да пише обяснения...
Аз мислех, че такива хора съществуват само в сапунените опери. Close
Това не го знаех, но дали не говори красноречиво за въпросната майка. Thinking

# 247
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ако Io, La Piovra и Даскалка са едно и също лице, ще настане адски трафик...

# 248
Преди тази жалба беше подала друга в полицията, че синът и ми обръщал повече внимание на мен, а не на нея и да му кажели, че жени много, майката е една. Официално входирана, всичко, та и там му се наложи да ходи на половинката да пише обяснения...
Действието в анимационен филм ли се развива? Thinking

# 249
Ефибуш, не, съвсем си е реално. Какво ли не ходи по света ...

# 250
Ако реално се представят нещата, съдя, че и свекървата, и родната майка на детето не стават. Само ядове на главата. Че и дете е намесено, което разбирам е или е било проблемно. Толкова ли пък е специален този мъж, че да си заслужават нервите...

# 251
Ако Io, La Piovra и Даскалка са едно и също лице, ще настане адски трафик...

Тя е… Специфичния й изказ, с който демонстрира натрапчивите си мисли, не може да бъде подражаван. Честно казано изненада съм, че тази драма продължава и до днес, очаквах много отдавна това подобие на семейство да се разпадне.

# 252
Ама как лесно решихте, че майката на детето не става? Някой познава ли я? Какви са тия присъди, на база думите на новата жена на бащата? Повечето нови жени знаят и повтарят, че бившата е крокозъбел, психарка, не обича секса, досадна и манипулативна. Ми то живи нормални майки няма да останат, ако беше така Simple Smile

# 253
  • Столичанин ама не в повече :D
Коя ставаща майка си оставя детето?

# 254
Попитал jerami, който не е изгледал нито едно дете Simple Smile

Напоследък чета доста скандинавска литература. Най-редовно на главния герой му се обажда бившата жена и казва: "Скъпи, налага ми се да живея в Будапеща за 2 години. Децата не щат да идват, а и там жилището ще е малко, нали може да ти ги изпратя?" Отговора е: "Ама разбира се, откога чакам, супер!". След което бащата отива да ги запише в местното училище. И няма трагедии, мрънкане и никъде и намек, че майката не им е вече майка.

Общи условия

Активация на акаунт