Каква е точката на пречупване, когато решавате да развалите семейството си?

• 10 612
  • 274
  •   1
Отговори
# 225
  • Paris, France
Невена, нали не живееш с идеята, че разбиранията ти са еталон за правилно решение?

Застраховки и болногледачи в България? Слез малко на земята, по-точно ела малко по на изток. Тук, за добро или лошо, не е Франция.

Естествено, че не живея с такава идея. Моите разбирания са си моите, съответстват на средата, в която живея и си нося сама негативите и дивидентите от тях. Никому не ги налагам.

Болногледачи и болници има и в България. На земята съм и имам наскоро починали баби, дядовци и леля. Само единият ми дядо имаше нужда от помощ 2-3 месеца. Бабите легнаха да спят и не се събудиха. На 90+ и 100 си се гледаха и бяха с акъла си. Леля ми почина в болница. Всички тези жени живееха сами и не искаха помощ. Предлагана им е.

Точно в България и източна Европа има огромна разлика в продължителността на живота между мъжете и жените. Около 7-8 години е. Мъжете обикновено са по-възрастни от жените си и умират по-рано.

Сега мъжът ми е при майка с децата. Не иска да дойде и това е. Не иска и някое от децата да иде или ние. Мъжът ми може да работи дистантно. Можем да се преместим там.

Свекърите си живеят сами и никога, нищо не са поискали от нас. Над 88г са, посрещат ни, децата ходиха това лято, но за гледане и дума не обелват.

Естествено, че ще се погрижим за сам родител. Не може, обаче, надежда за грижа да ме накара да седя в безсмислен брак.

# 226
  • София
Скрит текст:

А когато някой собственоръчно унищожи уважението и доверието, другият трябва сам да си го съчини, и да си представи, че съществува ли?
Както за да има връзка са нужни двама, така и за унищожаването на уважението и доверието също са нужни двама, да единия може в по-голяма степен да е по-отговорен/на за това, но никога не е само той/тя. Simple Smile
Джерами използва прекалено много думи да каже, че е разочарован, че жените не го търпят какъвто е, а мъжете трябва да положат някакви усилия да си запазят браковете Joy

Един брак не е успешен, когато хората са останали в него, било то и на сила, а когато искат да продължат да са заедно. Нито преди, нито сега, това е масовият случай, сега просто имат избор да прекратят агонията.
Не тигрице изобщо не казвам това, а са просто твои предположения целящи да ме уязвят, напротив след събития случили се тая година осъзнах че струвам много повече отколкото предполагах, защото притежавам интелигентност, разбиране и уважение. Ама разбира се ти си продължавай с предположенията. Hug
Кобилчо ми напомня на ония мъже с позиция как кавалерство?! Че нали после ще иска и да ù платя вечерята и се чудят що стоят на сухо.
За да попадаш все на такива мъже госпожице може би е добре да почнеш да търсиш причината в себе си, но след като ти е толкова интересна моята персона и аз от кои съм, ще ти разкажа че с последната с която излизах (онази с детето), ме закара в един мол (нямах си никаква идея къде ще ме заведе) и въпреки че по средата на срещата вече бях решил, че втора няма да има платих всичко и то като се има предвид, че си нямах никаква идея какви са цените там, та добре че единствената книжна банкнота успя да покрие всичко, че останалото в портмонето ми бяха няколко левчета на стотинки. Laughing Иначе ти за моята сухота изобщо не се притеснявай.  Кажи само кога ще дойдеш да ми пееш лайк ъ върджин облечена като някоя от ония в клипчето. Kissing Smiling Eyes Но все пак ми се струва, че за съжаление ме бъркаш с някаква твоя бивша любов. No Mouth
Не трябва да се бърка търпението с търпенето. Прекалено много хора все още търпят всякакви издевателства, въпреки че имат изход. За качествения материал търпеливи винаги ще се намерят, там няма страшно.

Тоест искаш да кажеш, че тея дето търпят издевателства не са качествен материал? Thinking Е тука ще поспоря, момичето което познавах жертва на физическо насилие беше наистина много красива и добричка. И да с нея много съм се карал, да го напусне, но това няма нищо общо със всякакви други причини, които се обозначават като издевателства, а са от сорта на казанчето по-горе. Simple Smile

Казвам, че когато си качествен, винаги ще те вземат. А дали тези, които търпят са качествени... Поне в някакво отношение нещо определено не им е наред щом търпят такива неща. Много пък се мислят за качествени, попадащи на лоши или неоценяващи ги, а всъщност са дълбоко счупени.

# 227
  • София
Да, бе, всичко е по заслуги.
Не ща да си заслужа памперсите, мерси съм.

# 228
Доста цинично ми е някой, изгонил детето на мъжа си, да пише за ценности и грижа за други.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 07:43 от TafTaf

# 229
  • София
Когато вече сте в добри отношения, а не можете да се понасяте физически.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 07:22 от Rockstar

# 230
Не съм запозната със ситуацията, но да питам - това дете няма ли си майка, която да го гледа, че се говори за това как La Piovra била го изгонила? И детето не седи ли при баща си някакво ограничено време? Та за какво гонене става въпрос и защо La Piovra е толкова черна за някои? Детето не й е никакво по принцип.
Може да не разбирам, защото аз по принцип никога не бих се хванала с мъж с дете/деца.

Доста цинично ми е някой изгонил детето на мъжа си да пише за ценности и грижа за други.

# 231
Ms Gorgeous, има и един друг фин момент, човек ако нон стоп се държи като г..з с околните, в един момент ще остане сам, дори и да не е на фаза да му се сменят памперсите. Аз съм гледала болен човек и съм виждала от първа ръка колко е гадно да си си с акъла, но да не можеш физически и да ти трябва помощ.

# 232
Точката на пречупване е при задаване на въпроса " дали да се разведа " след това почват мисли и многоооо компромиси и ?????никой щаслив

# 233
  • София
Скрит текст:
Свека и свекърът и двамата пострадаха. Не даде дума да се издума за платена помощ, разказаха играта на братовчеди и прочее рода да им ходят по д-тата докато се закрепят. Ако възрастният човек си е още с акъла и не иска външни лица у дома, няма много опции.

По-важното, обаче, е, че това е решение на мъжа ми, не мое. Каквото си преценят, те са си кръв.

При всички случаи откакто свека пусна жалба, че съм искала да отровя свекъра, защото отидох вместо мъжа ми да му взема лекарствата и се наложи да ходим да пишем обяснения за глупостите и, мъжът ми ще е последният, който ще поиска нещо от мен вече свързано с тяхното гледане.

Свекърва ти е подала  жалба, че си искала да отровиш мъжа ѝ?
?!?
Аз.. такова нещо не бях чувала.
Оххх, хем ми е смешно, хем съм в шок.
Как комуникирате с тези  хора?

# 234
Аз никак, мъжът ми няма избор.

Преди тази жалба беше подала друга в полицията, че синът и ми обръщал повече внимание на мен, а не на нея и да му кажели, че жени много, майката е една. Официално входирана, всичко, та и там му се наложи да ходи на половинката да пише обяснения...

# 235
La Piovra, не се обиждай, но се чудя защо изобщо се занимаваш с този мъж? Ненормална свекърва, бивша жена с дете...заслужава ли си? Имате ли общо дете?

# 236
  • София
Ох мале, Жена 1 и Свекърва 2. Не бях мислила за тези чудовища. 🤣

# 237
  • Далечният изток
Става все по-интересно, а аз предложих ключ.... Joy

# 238
  • София
М да. Започна се от "за една приятелка питам" и после взе да се разплита.

# 239
Не съм запозната със ситуацията, но да питам - това дете няма ли си майка, която да го гледа, че се говори за това как La Piovra била го изгонила? И детето не седи ли при баща си някакво ограничено време? Та за какво гонене става въпрос и защо La Piovra е толкова черна за някои? Детето не й е никакво по принцип.
Може да не разбирам, защото аз по принцип никога не бих се хванала с мъж с дете/деца.

Когато създадеш семейство с партньор, който има дете, трябва да имаш ясната нагласа, че детето ще е част от съвместния ви живот. Един родител винаги върви с детето си. Това, че нямате кръвна връзка е така, но неминуемо новия партньор участва в живота на детето. Оказва влияние чрез държанието си, присъствието си. Дори когато родителите вече не са заедно, не стават по-малко майка или по-малко баща на детето си. Детето не е някакъв натрапник от предишен живот. Нито става по-малко актуално при наличие на нови братя и сестри. Не става така или по-точно разумни възрастни не следва да допускат това.

Общи условия

Активация на акаунт