Застраховки и болногледачи в България? Слез малко на земята, по-точно ела малко по на изток. Тук, за добро или лошо, не е Франция.
Естествено, че не живея с такава идея. Моите разбирания са си моите, съответстват на средата, в която живея и си нося сама негативите и дивидентите от тях. Никому не ги налагам.
Болногледачи и болници има и в България. На земята съм и имам наскоро починали баби, дядовци и леля. Само единият ми дядо имаше нужда от помощ 2-3 месеца. Бабите легнаха да спят и не се събудиха. На 90+ и 100 си се гледаха и бяха с акъла си. Леля ми почина в болница. Всички тези жени живееха сами и не искаха помощ. Предлагана им е.
Точно в България и източна Европа има огромна разлика в продължителността на живота между мъжете и жените. Около 7-8 години е. Мъжете обикновено са по-възрастни от жените си и умират по-рано.
Сега мъжът ми е при майка с децата. Не иска да дойде и това е. Не иска и някое от децата да иде или ние. Мъжът ми може да работи дистантно. Можем да се преместим там.
Свекърите си живеят сами и никога, нищо не са поискали от нас. Над 88г са, посрещат ни, децата ходиха това лято, но за гледане и дума не обелват.
Естествено, че ще се погрижим за сам родител. Не може, обаче, надежда за грижа да ме накара да седя в безсмислен брак.