Каква е точката на пречупване, когато решавате да развалите семейството си?

• 10 620
  • 274
  •   1
Отговори
# 255
Бианка, обикновено хората реагират ако има за какво. Никой с втори плюс брак, където има дете/ца от предишен такъв не е идиот да очаква, че няма да има някакъв контакт с майката на детето/децата. Но когато този контакт не върви по мед и масло всеки е в правото си да реагира съответно.

# 256
  • Столичанин ама не в повече :D
Попитал jerami, който не е изгледал нито едно дете Simple Smile

Напоследък чета доста скандинавска литература. Най-редовно на главния герой му се обажда бившата жена и казва: "Скъпи, налага ми се да живея в Будапеща за 2 години. Децата не щат да идват, а и там жилището ще е малко, нали може да ти ги изпратя?" Отговора е: "Ама разбира се, откога чакам, супер!". След което бащата отива да ги запише в местното училище. И няма трагедии, мрънкане и никъде и намек, че майката не им е вече майка.
Специално в тоя случай не мисля, че това обяснение върви, жена като не ще да гледа дете просто да не го ражда. Защото като малко детето категорично има нужда от майката, и най-грижовния и най-любвеобилния и най-добрия баща във всяко едно отношение не може да замени майката по абсолютно никакъв начин. И всъщност това е напълно естествено, защото това дете буквално е било част от майката и метафизично ако говорим резонират на една честота, то и заради това има приказка за майчиното шесто чувство. И изобщо не говорим само за физическите нужди, че имало нужда от нея само докато е кърмено, не, докато съзрее има огромна нужда от майката, чак след това, тоест със започването на тийнейджърството почва да има по-голяма нужда от бащата. Знам, че човек не трябва никога да бъде краен и винаги съм се стремял към това, но в случая определено ми е трудно.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 11:42 от jerami

# 257
  • Paris, France
Коя ставаща майка си оставя детето?

Понякога се налага временно. Много от нас сме оставяли дете на майки и свекърви, поне за ваканции. В случая децата са си с майките.

За някои деца е по-удачно да останат при бащата. Емоционалност, начин на живот, привързаност, разстояние до училище, език го налагат. Не е изоставяне.

Специално в тоя случай това обяснение не върви, жена като не ще да гледа дете просто да не го ражда.

Не, че не ще да го гледа, а в даден момент има по-добри условия за детето другаде. Няма лошо. Освен майки имаме и бащи и не виждам защо баща не може да се грижи за отбито дете. Майката е незаменима до края на кърмаческия период и после бащата може да си влезе в ролята.

# 258
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз не следя много клюки и жълти новини, но ми попадна скоро документация за жените в Грималди династията в Монако.
Та ситуацията с Charlène е доста спорна: оставила ли си е децата или не са й ги дали?

https://www.stuttgarter-zeitung.de/media.media.cbdc5dbd-d770-469 … .original1024.jpg

# 259
.

# 260
Невена, функцията на бащата е да откъсне детето от майката в бебешкия пубертет. Не да я замести тотално. Особено при малки деца.

# 261
А щом съдите, че авторката не иска детето и само гледа как да го изгони, в такъв случай родната майка няма ли да усети тези намерения? И колко пък да става щом доброволно остава детето при "злата мащеха"?
Авторке, според мен не ти трябва този мъж и шантавото му семейство.

# 262
При толкова богати хора ситуацията е съвсем различна. Кой знае какъв тормоз може да са й ударили. Съчувствам на всички жени, омъжени за много богати мъже (знам, че много хора не биха ми повярвали).

# 263
Ама такъв вид тормоз има не само при богатите!
Има го в много по примитивен вид навсякъде в обществото!

Важното е да не се сочи с пръст и да се обвинява набързо кой виновен, защото не всичко е черно и бяло!

# 264
Да, а когато са намесени много пари майката може по-лесно и удобно съвсем да изчезне Sad

# 265
  • Далечният изток
Скрит текст:
А щом съдите, че авторката не иска детето и само гледа как да го изгони, в такъв случай родната майка няма ли да усети тези намерения? И колко пък да става щом доброволно остава детето при "злата мащеха"?
Авторке, според мен не ти трябва този мъж и шантавото му семейство.
Ами. Търкулнало се гърнето... Лика прилика са си.

# 266
Разбира се, че детето не е натрапник и не трябва да е по-малко актуално. Но предполагам, че за това дете се грижи основно майката и затова не разбирам как и кога авторката го гони. Към детето основно има задължение бащата, макар и да е създал ново семейство. От мащехата се иска да се държи с уважение и разбиране (ако е един нормален човек), но напълно в реда на нещата е да си гледа щастието и приоритетно е да бъде нейното семейство.
Не разбрах - авторката от колко време е с този мъж и имат ли деца? И какви са били предишните драми?
Тука е разминаването. "Старото" дете е част и от това семейство, не просто стол от предишния апартамент, който ще вземем, но ще оставим на терасата.

# 267
Много харесвам шведския модел при развод. Една седмица при майката, една седмица при бащата. Ако родителите са хора и искат децата им да растат с двама родители, остават в един град и децата не сменят училище/приятели.

Но добрите родители и без да има закони си уреждат нещата в интерес на децата. Ако не са, страдат и без раздяла.

Io, La Piovra, дойде ли точката на пречупване се появява непоносимост. За всеки човек е различна. Може ти, аз или друг да не я разбира. Както и другите да не разбират твоята точка, ако дойде някой ден. Но за конкретния човек е факт и без значение дали за друг положението е поносимо, за него не е. Безсмислено е да обясняваме как му е било супер и действа заради каприз. Не се разваля лесно семейство, само те си знаят през какво са минали и защо са го направили.

# 268
Наби ми се в очите повтаряемостта в модела .... Нашите отношения оцеляха при кризата в резултат от поведението на детето, седма година сме заедно. Пуснах темата, защото ми е интересно защо хората решават да развалят семействата си и доколко тези причини са повече обективност от емоция и мечти.
La piovra,
А ти защо участва в развалянето на предишното семейството на сегашния си мъж?
Колкото до повтаряемостта на модела - вашите отношения оцеляха въпреки поведението на детето.
След някоя година ще пишеш, че са оцеляли и въпреки поведението на свекървата, която пише абсурдни жалби срещу теб.

# 269
  • София
E aко един човек не е искал няма как да го вземат колкото и качествен да е, и не винаги е свързано с търсене на перфектната половинка. A и има една приказка че хубавите ябълки прасетата ги ядат, дето не знам дали е вярна, ама определено ме притеснява. Sweat Smile

Човек, който не иска да бъде взет, не се притеснява кой яде хубавите ябълки Wink

Общи условия

Активация на акаунт