С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 860
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Мисля, че е добре, този казус да се прочете от всички жени домакини във форума, та отрано да си направят още веднъж сметката. Независимо, колко се раздавате в семейството и какво правите за децата, накрая ще дойде външния човек и ще пита, защо не работите.
Нещо подобно мислех да пиша. Има цял под форум тук жени-домакини, отделно когато детето ми беше в малките класове редовно имаше знсчителна групичка не работещи майки.Така са решили, така живеят. Едва ли всяка една от тях има сериозно обмислено плсн какво би станало ако... И твърде вероятно е на 70 да се окажат в подобно положение. Обаче, това си е на какъв вид статукво, което новият човек в семейството трудно би променил. Справедливо или не, приемаш го. Едва ли е било някаква тайна тази ситуация, едва ли е било изненада за снахата.
Бабата няма да се съгласи да продава, а и едва ли има особен смисъл. Пари за комисионни и държавни такси ще "глътнат" голяма част от сумата и накрая ще стане "кон за кокошка". Водете я за социална пенсия, поне малко да си помогне. Вместо да плащате  наем, вземете с ипотека някакво малко жилище, а един ден като имате деца или ако вече имате-като пораснат, раменете жилищата. Не вярвам сестрата, която е в чужбина и не помага да има претенции, макар че знае ли човек. Но движете нещата в посока от вас какео зависи, а не какво да чакате тя тепърва да промени.

# 496

Да се очаква от свекървата да си продаде жилището, за да има за къща за младите, не е правилно. Само си представям един ден децата ми да настояват да си продадем жилището, че се чувстват “напъдени” и предпочитат да са заврем под един покрив, вместо да се справят със средствата за свой дом сами.
Едно е да се справят със средствата сами, съвсем друго да е издълржат изцяло и да се справят сами, обаче.Не казвам, че момичето е право да иска това, но и да мълчи и да издържа маман не е съвсем правилно. Да сяда и да мисли устройва ли я ситуацията, защото иначе ипотека, деца и съвсем хлътва в капана.

# 497
  • Най-красивата страна
Вероника  ,  и твоята свекърва ли е без пенсия?
 В случая  и дъщерята може да поиска да получи жилището ,като издържа майка си. Който иска да взема ,полага грижи.

Моята свекърва е със 164лв.пенсия.
Не е възможно да се издържа сама.
Да,съгласна съм,че в случая и дъщерята може да поиска жилището срещу издръжка и гледане.
Обаче съфорумката не споменава дъщерята да е изявила желание.

Да,свекървата може да не иска да живее с младите,но е зависима от тях и трябва да се съобразява.
А и не се знае те колко време ще могат да поддържат две домакинства.

# 498
Сложни теми... Без пряка връзка с коментирания случай (за него вече си написах мнението), човек много трябва да мисли, като взема такива решения. За домакините става въпрос. Защото има домакини и домакини. Като остане жената вкъщи, мъжът печели добре, на семейството му е добре. Всички обгрижени, чудно. Но като се случи нещо неприятно, развод или пък съпругът почине рано, жената се оказва в много незавидна ситуация. Иначе познавам няколко жени, чиито мъже печелят наистина много и те привидно не работят. Но това не е съвсем така. Освен да се грижат за деца и домакинство, тези жени управляват и инвестират парите на семейството (не в Гучита и Версачета) и с това много допринасят за семейното състояние. Едната наскоро ми каза, че търсела да купи ново малко жилище, имат вече три. (А дори не са големи богаташи, моряк е мъжът.) Интересува се, намира качествени имоти, ремонтира ги, обзавежда и дава под наем. Това също си е работа. Със сигурност няма да чака на социална пенсия на старини. И тя ще живее добре и за децата й ще остане добро наследство.

# 499

Да,съгласна съм,че в случая и дъщерята може да поиска жилището срещу издръжка и гледане.

Да,свекървата може да не иска да живее с младите,но е зависима от тях и трябва да се съобразява.

То при вас беше доста сложно, вие  я издържате  с гледачка и екстри, но има  и други наследници да се появят един ден за вземане.
 Ами винаги съм била против една жена да е домакиня и без доходи, встрани от професия, подсигуряване.
 Тя може да е  домакиня, но да има доходи - ренти, наеми, да е на свободна професия и да не разчиат на пенсия, но все пак да има  доход.

Писа и съфорумката, че не е  достатъчно работила, прокрадна се там  в писаното и това, та при 15 години стаж има право на пенсия.
Може пък мъжът и , макар отделно да и дава по нещо , аз не вярвам (тя е на 70, майка и към 90  е била) каква пенсия   е вземала майка и  за да се издържат две жени.
 Хората си помагат , една  жена каза за скъпа  и нужна покупка ,че брат и ще плати.
 Не всеки млад човек изкарва достатъчно да може да издържа и родители, често не стигат и на него.
  Вероника да не би да пърха от удоволствие, или да е уважавана, но дават пари.
 Повече са случаите младите да вземат от старите, ама и такива има - да чакат да ги отглеждат, първо родители, после  - децата.
 Всъщност да четат младите жени  какво ги чака един ден без доходи, всеки вика ,вземи я ти  я  гледай.
 Не го разбирам , какво може да прави човек цял живот , в работоспособна възраст и да няма ден с доподи.Тоест никакъв резултат от труда си.
 Обаче все към майката и свекървата са въпросите,  една не пита тук свекърът какво е възпитавал, какво е дал, никой не го търси за нищо. Пък и  жените имат майки, и бащи, да продават техните жилища например  и да си купават с тях общо. Що все свекървите са на преден план ...

# 500

То при вас беше доста сложно, вие  я издържате  с гледачка и екстри, но има  и други наследници да се появят един ден за вземане.
 Ами винаги съм била против една жена да е домакиня и без доходи, встрани от професия, подсигуряване.
 Тя може да е  домакиня, но да има доходи - ренти, наеми, да е на свободна професия и да не разчиат на пенсия, но все пак да има  доход.

Писа и съфорумката, че не е  достатъчно работила, прокрадна се там  в писаното и това, та при 15 години стаж има право на пенсия.
Може пък мъжът и , макар отделно да и дава по нещо , аз не вярвам (тя е на 70, майка и към 90  е била) каква пенсия   е вземала майка и  за да се издържат две жени.
 Хората си помагат , една  жена каза за скъпа  и нужна покупка ,че брат и ще плати.
 Не всеки млад човек изкарва достатъчно да може да издържа и родители, често не стигат и на него.
  Вероника да не би да пърха от удоволствие, или да е уважавана, но дават пари.
 Повече са случаите младите да вземат от старите, ама и такива има - да чакат да ги отглеждат, първо родители, после  - децата.
 Всъщност да четат младите жени  какво ги чака един ден без доходи, всеки вика ,вземи я ти  я  гледай.
 Не го разбирам , какво може да прави човек цял живот , в работоспособна възраст и да няма ден с доподи.Тоест никакъв резултат от труда си.
 Обаче все към майката и свекървата са въпросите,  една не пита тук свекърът какво е възпитавал, какво е дал, никой не го търси за нищо. Пък и  жените имат майки, и бащи, да продават техните жилища например  и да си купават с тях общо. Що все свекървите са на преден план ...
При нас свекърите много тежко го раздават,както вече писах не търсят внуците си,от мен само зависело дали ще ги виждат 😁.Аз като не съм видяла грам желание у тях ,к'во да правя 😟,както и да е.По темата с жилищата и кой къде живее-с разбирания от едно време са,та да питам аз ,в това едно време нали мъжа осигурява дома и прехраната,а жената домакинства и гледа децата?Много искам да ги питам ,след като живеят о в това "едно време" ,защо техните двама сина живеят със своите съпруги в жилища по наследствена линия на съпругата?..И въпреки това нито аз,нито етърва ми се бием в гърдите и парадираме с нещо,напротив,аз винаги съм казвала,че сме семейство и има наше,не мое,не твое!

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 21:20 от believe_

# 501
  • Най-красивата страна
Въобще не пърхам от удоволствие и свекървата никога не ме е харесвала.
Но тя е майка на съпруга ми и негово задължение.
Не може той да остави майка си да стои гладна ,без лекарства,ток и вода. Не му е никак лесно и приятно .Все съм до него-като помагам в грижите за свекървата,всъщност подкрепям съпруга си.

# 502
Лично нямам думата по имотите, защото нищо не сме купили и  надградили. Причини - всякакви.  В началото  устроихме дом на свекърите, от ел инсталация, баня  до обзавеждане, кола, за времето си  достатъчно да се живее, вече остаряло . После мъжът ми се разболя, деца големи и учат, та падна върху мен отговорност за всичко и всички. Беше въпрос да устоим  и оцелеем. Единствено образование получиха и възможности да си изкарват.
 Има и такива като нас. После аз останах сама, болна и така. Помагат ми да дърва основно, че ми стигат за мен, ако  няма извънредно харчене, само за мен, но не мога да отделям .
 Помага синът без семейство. Другия  не.
 Не давам пари ,не давам и  акъл.
 Не знам и защо някои го раздават "тежко" и на какво отгоре.

# 503
Аз съм шокирана, че от около месец/два свекито се държи като моя най-добра приятелка 🤔

# 504
Аз съм шокирана, че от около месец/два свекито се държи като моя най-добра приятелка 🤔

😂 не е на добре😂😂😂

# 505

😂 не е на добре😂😂😂
Това е капан 😁😁😁

# 506

Обаче все към майката и свекървата са въпросите,  една не пита тук свекърът какво е възпитавал, какво е дал, никой не го търси за нищо. Пък и  жените имат майки, и бащи, да продават техните жилища например  и да си купават с тях общо. Що все свекървите са на преден план ...
Ама и ти задаваш едни въпроси... Мъжът ти, Бог да го прости, колко е възпитавал? Едно време мъжете дали се занимаваха с възпитание и т.н.?
Колкото до продаването на жилището - тук въпросът не е да се продаде жилището на свекървата, а да се продаде жилището на човек, който иска да му се плащат разходите на отделно домакинство. По много линии не е ок идеята на снахата, но хайде да си признаем, че има резон в контекста на плащаните сметки. Щото иска свеки да е независима, ама с чуждите пари. Правилно каза някой - да беше снаха с такива претенции, да сте я разкостили.

# 507
Мъжът ми бе добър баща. Самото му присъствие има значение.
 Като всяка млада жена и аз съм се бунтувала и искала да се разведа дори, но знаех ,че сама с две момчета няма да се справя. Нямаше да имат и  което имат. А като си ядосан - развод е лесно да измислиш, но не решава всеки проблем.
 Случая - да я повеждат тази свекърва и  оформят пенсия,  едва ли е живяла охолно и до сега. Да помагат двете и деца за нужното да не гладува и студува ,другото си е неин проблем. Явно не иска да лиши едното си дете от имот.
 Няма да го отнесе , никой не  е отнесъл нищо там.
  Според казаното има някакъв стаж все пак, да го събират, явно тя не може, да и помогнат  и толкова.
 Днешно време да живееш заедно си е жива мъка, знам как беше и какви компромиси се правят, сега съзнавам ,че и възрастните ги правят. То битки всякакви и за един диван ,ще смаже къщата.

Правилни са ми въпросите за бащата, защото наскоро пак ми се появи пример ,с мен, за миналото , защо тогава така съм постъпила ,сякаш съм била сама, спомен просто. Никой не споменава бащите и моите - също не споменават своя, вече не е така. Жените са с повече права  и думата им се чува, бащите участват силно в отглеждането на децата.
 Свидетел съм обаче как за торбичка ябълки  и още нещо там , донесено на свекървата се е случил скандал, как така се дава. Само да се взема може. Грозно .

# 508
   Бор_яна, не знам на колко години си, звучиш като много възрастна жена. Разбирам те, донякъде. Така беше преди. Моят баща е на 82 сега, жив и здрав си е, но майка ми, на 72 (не особено здрава), продължава да бъде обслужващ персонал. Не го разбирам това, но те така си живеят и очевидно така са възпитавани. Всичко върши майка ми, баща ми - нищо. Не сега, винаги така е било.
   Аз съм едва на 50 Simple Smile и, макар да съм живяла, като дете, в такова семейство, такъв мъж не бих си избрала. Ако любимият не желаеше да се занимава с децата, да ги къпе, храни, облича, възпитава, ако смяташе, че къщната работа е женска грижа, просто нямаше да съм с него. И нямаше да имаме деца. Толкова е просто, че няма накъде повече.

# 509
На 67 съм, 55 набор, но съм се родила стара.
 Съвсем друго щеше да  съм поне поколение по-млада. Така май съм на три поколения.

Общи условия

Активация на акаунт