С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 724
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
И самата й връзка може да си замине заради тази фиксация.

# 721
Сега е от огромно значение да имаш жилище преди детето. Реално може да минат най-лесните за бременност години, докато се сдобиеш такова.
и няма любов

# 722
А ако свека те подкокуросва да учиш или да се занимаваш с кви ли не простотии сакън да не родиш и легнеш на издръжка на мъжа тогава кво е?
Айде стига глупости - от сега щом се правят такива тънки сметки сакън да не се минат си представям как ще подскочат като ужилени, че ще трябва да се плаща за евентуална бременност.

# 723
Ариел, точно в твоя случай свекървата на сила ли те накара да учиш? Какво значи да те подкокороса? Аусбилдунга ще ти вдигне доста заплатата, а ако караш майстър аусбилдунг двойно и тройно.

Признавам я твоята свекърва! Всичко от нея зависи, и решенията на мъжа ти, и твоите

# 724
  • София
Аз действах на принципа "жилище преди дете" и доста си улесних живота, така че напълно приветствам авторката, ако наистина е избрала този вариант. Без съжителството със свекъри, разбира се.

# 725
Аз нямах никакъв шанс за жилище на 25, а се оказа, че имам проблем, който може да попречи на бременност в бъдеще. Не съм мислила повече от 5 минути дали да родя или не. Но страх, че ще остана на улицата не съм имала никога, нито от живот под наем и т.н. Може би затова не успявам да разбера тези притеснения при млади хора. Мен ме беше страх да не остана без деца.

# 726
И ние така направихме, първо жилището, после детето. И добре, че стана така, защото сега като гледам цените на имотите, са направо двойни от това, на което ние купихме преди 4 години. Поне за нашия град. А и разходите с детето скочиха разбираемо и като сложим и кризата и летящите цени на всичко, едва ли щяхме сега да успеем да съберем толкова пари, абсурд. Е, родих на 30г, не на 25, но съм убедена, че е било най-правилното решение. Така бих посъветвала и сина си да действа след време, ако имам възможност.

# 727
Аз няма да съветвам много по тези въпроси. Просто да си завършат образованието по възможност. Аз се сдобих с жилище, след като родих 2 деца и това с нищо не ми е навредило.

# 728
Kaya и после бебето като не стане - ай довиждане.
Аусбилдунга може и да не успея да го изкарам. На никой не му пука - време и пари на вятъра. И с мъжа говорих да го прекъсна и да започна неквалифицирана работа - не.
Докато я изкарам тая тъпотия и хоп: Ма как така ще плащаме за асистирана бременност? Я марш, пък на маме момчето ще си намери някоя по-млада.

# 729
Ариел, явно нито той те обича, нито ти него. Обвиняваш свекървата и мъжа си за своите решения и не взимаш собствения си живот в ръце. Какво очакваш тогава?
Казали ти да учиш и давай, казали ти да чакаш с децата и чакай... А ти имаш ли планове за живота? Тоя мъж знае ли за репродуктивните ти проблеми? Мислиш, че ще те остави като разбере?
Честно не разбирам как е възможно човек да е толкова неориентиран...

# 730
Ауспилдунга труден ли е? Чак да не можеш да го изкараш? Не вярвам!

Ако Кая е права, че ще ти вдигне заплатата, давай! Дори похвално, че си го записала.

Не знам какъв е тоя комплекс за по-млада, която ще те измести. То и ти по тая логика можеш да хванеш по-млад.

Мисля и аз като Лютичето, че нещо не се обичате с твоя. Ти просто искаш да те осемени, а той какво иска, не знам. Каква е причината да те зареже за по-млада? Той и за по-стара да те зареже, ако го направи, ти пак си зарязана. Какво ти пука дали за 20 годишна, или 40 годишна.

# 731
Ариел, ако мъжът те остави заради невъзможност за забременяване и си намери някоя по-млада, тогава такъв мъж не ти е трябвал за баща на детето ти. Нали с дете тепърва предстоят трудности и изпитания - ако не можеш да разчиташ на мъжа да е до теб, ако се проточат опитите за забременяване, то как ще разчиташ да е до теб в трудни моменти с детето? Вярвам, че за всяко нещо си има причина и просто така е трябвало да стане. Ти или наистина знаеш, че мъжът така ще действа, или се страхуваш от това какво би направил, но само си вгорчаваш живота с такива негативни мисли. Ако не го обичаш този мъж и му нямаш доверие, може би не е най-доброто решение изобщо да правите опити за дете.

# 732
Ариел, ако мъжът те остави заради невъзможност за забременяване и си намери някоя по-млада, тогава такъв мъж не ти е трябвал за баща на детето ти. Нали с дете тепърва предстоят трудности и изпитания - ако не можеш да разчиташ на мъжа да е до теб, ако се проточат опитите за забременяване, то как ще разчиташ да е до теб в трудни моменти с детето? Вярвам, че за всяко нещо си има причина и просто така е трябвало да стане. Ти или наистина знаеш, че мъжът така ще действа, или се страхуваш от това какво би направил, но само си вгорчаваш живота с такива негативни мисли. Ако не го обичаш този мъж и му нямаш доверие, може би не е най-доброто решение изобщо да правите опити за дете.
Дори и да е до нея докато правят опити за дете не означава, че ще е до нея в трудните моменти след това. Ако влиянието на майка му е толкова силно, че да е зависим от мнението и одобрението й, дори детето и бащинските чувства не могат да го преодолеят. По-скоро въпросът е дали Ариел е в състояние да гледа сама детето си и да действа в тази посока. Борбата с репродуктивните проблеми може да е продължителна, непредсказуема и затова на 35г. не бива да се отлага ако това е важно за жената. Въпросът тук е кое е най-важно за Ариел. Когато намери отговора ще знае как да продължи.

# 733
  • Пловдив
Е хайде стига с това "да намери какво е най-важно за Ариел". Щото то едно е какво е най-важно за нея, съвсем друго как да го съвмести с настоящата си житейска ситуация.

# 734
Ама на 35 год,все пак трябва да знае какво иска и да има някаккъв план.Сега до 40год се смятат за момиченца,пък после, каква стана тя....

Общи условия

Активация на акаунт