СМГ "Паисий Хилендарски" - Тема 13

• 59 875
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
А според мен балобразуването ще стане като при Чакалов
НВО БЕЛ + НВО МАТ + 2 НОМ
За да се избира по-голямото, трябва да има две състезания. А в наредбата не се допуска да се избира по-голямото от НВО и Състезание

# 601
Според мен мон ще се възползват и ще направят 2 в 1. Ще кажат, че оли бел и ном са им резервните дати (такова предложение имаше м.г.) и ще променят текста в наредбата, че се взима по-голямото от обл.оли и нво.

# 602
  • София
Според мен всичко извън разслоено НВО с част лесни, част средни по трудност и част трудни задачи, ще има повече негативи, отколкото позитиви.
И сега тези, с 30-те точки не решават кой знае колко от задачите. Не виждам как ще им повлияе повишаване сложността на последните задачи.

# 603
Абсолютно! Математиците да се стегнат и да направят нормални тестове за нво 7 и нво 10.

# 604
Да не говорим, че за НОМ училището дава задачите и определя кой ще ходи на втори кръг, което не е равнопоставеност.

# 605
Не, общинският кръг за 7 клас си е еднакъв за цялата област.

# 606
Кой проверява задачите?

# 607
  • София
Мария, общинският кръг може да е еднакъв , но аз лично съм била свидетел как умишлено не се допускат деца до областен, за да ги затруднят да кандидатстват след четвърти. Или обратното, някъде биват "поощрявани".  Каква е гаранцията, че и в седми няма да се случи?

# 608
Та, така е, прави сте, има субективизъм при проверката. Как забравих като баш тази година детето ми беше потърпевшо.

# 609
  • София
Липсата на анонимност е проблем. Анонимността не е само да си сложиш името в пликче, трябва работите да бъдат проверяване от учители, които не познават кандидатите, техните конкуренти или учители и не се вълнуват от резултата. НВО (с по-сложни задачи или с допълнителен модул) е по-добрият вариант.
Къде и от кого се проверяват общински и областен кръг?
Имам опит с неприсъдени точки на решена задача на областен  кръг в 7 клас и въпреки че експерт на РУО видя работата и това, че оценяването е необяснимо, регламентът не позволи промяна на точките.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 15:29 от Prizma

# 610
Хора, ще си вкарате автогол. Това предложение ако се приеме ще стане като оли/Чакалов - ще се разреши да се вземе по-голямото от нво и областен ном приравнен към 100. И после ще ви кажат, че са ви угодили. Няма как това да е работещото решение за нормално разслоение. За детето ми нво мина, не ме касае, но много ми се ще да постигнете промяна към някаква нормалност, но не вярвам, че това е решението.
браво!!! Тези, хора, наистина не осъзнават, че по този начин ще влошат нещата. Още по-странното е, че част от участниците в това мероприятие са водени от чисто реваншистки подбуди на неуспели деца на принципа "след мен потоп". Хубавото от друга страна е, че промяна в Наредба 10 няма как да се случи без обществено обсъждане.

# 611
Няма да ги влошат, но накрая нито ще има втора дата за нво, за която толкова време се борехме, нито нво ще е с нормална (в момента е ненормална) трудност, а мон ще кажат, че и за двете са угодили на желанията на родителите. Общественото обсъждане изобщо не го броя за някакъв лост. Както мина военното обучение, а колко хора писахме доводи против, ама пак го приеха.

# 612
Интересно, директорът каза, че тази година 1/3 от випуска има пълни 100т, сиреч около 50 деца, следователно около 90 стотици са извън СМГ. Много ще е интересно ако тези деца решат да се включат в най - реномираното училище. Какво ли ще се случи със СМГ. Вече знам за още няколко деца от СМГ, които се  занимават задълбочено с математика, че са на път да отпаднат.....Честито на печелившите!

# 613
Интересно, директорът каза, че тази година 1/3 от випуска има пълни 100т, сиреч около 50 деца, следователно около 90 стотици са извън СМГ. Много ще е интересно ако тези деца решат да се включат в най - реномираното училище. Какво ли ще се случи със СМГ. Вече знам за още няколко деца от СМГ, които се  занимават задълбочено с математика, че са на път да отпаднат.....Честито на печелившите!
Ще приеме деца, които даже и да не са учили в периода 5-7 клас в СМГ, явно са много добри по математика.
Знам за дете което беше в едно от челните места в класирането за 5 клас и не се записа. Остана в 125. Нашето семейство също избра друго училище в периода 5-7 клас въпреки, че детето се класираше за СМГ.

Тоест само хубави неща ще се случат за училището. Пък за най-реномираното можем да поспорим Simple Smile

# 614
Приемът след 4 клас не е доживотен. Това което се случва е показателно, че който иска може да се развива и извън СМГ, както и че в други училища има изключителни деца, които следва да бъдат адмирирани.

Общи условия

Активация на акаунт