Любители на котки - Тема 176

• 27 631
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • Стара Загора
Казваме си чао с това красиво момиче. Изпращам я днес към новото вкъщи. Heart

# 646
Много сте хубави!! Страшно много обич на малката хубавица.

# 647
  • Крайбрежен район
Поне отива в добри ръце Надето. И ще си я виждаш често. RelaxedHeartbeatAnimal Cat2

# 648
BarbieDi,
как успяваш да кажеш 'чао' на коте, което си обикнала?! Научи ме, моля те!
На двора до офиса, храня 7-8 котета. Новото попълнение беше едно малко мъжко котенце. Майка му го доведе четири-пет пъти и после го заряза. Аз все им слагах да хапват заедно в една тарелка и така забелязах, че го хъска и му удря и по някоя лапа. Та това котешко детенце остана самичко в двора. Беше доста самотно. Толкова му се играеше, а някаше с какво. Понякога слизах долу да си играя с него като му пъхам клонче под оградата (нямам достъп до двора),  пусках му смачкана на топчица хартия. Опитваше се да играе с другите, които минават през двора, но или го гонеха, или го игнорираха. Та това котенце забелязах, че има проблем с дишането. Наблюдавах го няколко дни и накрая го залових и на вет. Оказа се ФИП с излив в бял дроб. А то е само на 5-6 месеца според доктора.
За безумно скъпото инжекционно лечение, което заедно с болничния престой ме вкара във финансов колапс и заеми, няма да разказвам, защото ми се плаче.
Но на това котенце скоро ще трябва да търся дом. Не бива животинка прекарала толкова тежко заболяване, да бъде оставена на улицата. Да не говорим за усилията, грижите, вниманието и парите инвестирани в него...
Ходя по два пъти седмично да го видя, да го погаля, да поиграем и ... ми става все по-трудно да си представя, че няма да се прибере вкъщи, а в друг дом.
А имам две котки и едно котараче вкъщи.
И дебееела червена линия от другите членове на семейството за допълнителни попълнения. Cry

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 11:31 от djasra

# 649
Здравейте, сладур(к)и,
За съжаление се включвам с една супер неприятна тема. FIP.
Някой сблъсквал ли се е с това?
Масово ми казват някакво експирементално лечение, което е адски скъпо, но от две места ми казаха, че само с антибиотици и кортикостероиди, шанс да се оправи все пак има, макар и минимален...
Моля, дайте мнение.
Благодаря и лека вечер!

# 650
Няма шанс с антибиотици и кортикостероиди. Инжекциите GS са шансът.

Djasra, наоравихте ли му целия курс на това коте?

# 651

Как и от къде се купуват?

# 652

Как и от къде се купуват?

https://www.bg-mamma.com/?topic=1476960

# 653
  • Бургас
IV_GG,тежък автоимунен колит при хора се "лекува" с антибиотици и кортикостероиди.
Минимален шанс винаги има.

Но за FIP при котки е по-вероятно инжекциите да помогнат повече.
И най-вече да има късмет животинчето.

# 654
Днес е 21-ви ден. Имаме още мнооого. Sad Без да смятаме 'обратното броене' от 84 до 1.

# 655
  • София
BarbieDi, много сте красиви и двете!😍 😘
Късмет на малката красотичка! 🍀

Djasra, досега съм "отгледала" 5 бебета (за 3- 4 години) и съм се разделила с тях . Гледам ги поне 3 месеца, (последната Бебка я и лекувах), обичам ги и ги искам..., но като знам, че не мога да им осигуря най- доброто...
Проучвам хората, срещам се с тях и тогава вземам решение.
Тези котета имаха страхотен късмет и много случиха на семейства- много са обичани и обгрижвани, живеят с женски кучета и това им осигурява още повече любов и забавления.
За всички имам информация, изпращат ми снимки и ми разказват за тях.

Ох, стана ми мъчно и много ми залипсваха мойте бебешори (те отдавна са прекрасни и големи мацки) 😊
И много страдам за Чари! 😥

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 09:59 от AnyHr

# 656
Респект на всички котешки спасители. Аз не мога да гледам коте и после да го дам на някого. Няма как да стане.

# 657
Днес е 21-ви ден. Имаме още мнооого. Sad Без да смятаме 'обратното броене' от 84 до 1.
Успех в начинанието! Hands Pray

# 658
Здравейте, нахлувам с бърз въпрос. Преди два дни прибрах едно бебоче. Беше се качило на високо дърво, качваха се хора да го свалят, то се уплаши и падна, влезе в едни храсти и го дебнах 2часа, докато го хванах. Това е на кратко историята. Минахме през ветеринар, пуснахме изследване за там каквито болести трябва-отрицателно е. Направиха външно и вътрешно обезпаразитяване. Но забравих какво каза ветеринара, кога мога да го изкъпя. Имаше доста бълхи, напръска го с някакъв спрей, за най-ефективно. Та колко дни след спрея, знаете ли?
Ето го като го пуснах в къщи, скри се до тоалетната.

# 659
Малката душица е изплашена, да не се стресира допълнително… нека се успокои малко - моят като бебе също беше дивичък, кри се няколко дни и писукаше, та го оставих намира, само манджичка му слагах, и то само си дойде в един момент и се сгуши

Общи условия

Активация на акаунт