Сглобяеми къщи 5

• 93 747
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, бихте ли ми казали финансиране от коя банка е възможно за купуване на имот и съответно строене на СК?
Благодаря

# 166
  • София
Преди 3 години само ДСК имаха кредит за строителство, с който казаха, че има как да се финансира и СК като нашата (дървена конструкция). Ипотечни нямаше, но ние и не искахме такъв (нашият е потребителски); в момента не знам дали има промяна. Нашият парцел е без кредит, така че там не знам как стоят нещата.

# 167
  • Варна
Ние ипотекирахме друг имот за кредита. Не намерихме ипотечен кредит за сглобяеми къща.

# 168
Ние ипотекирахме друг имот за кредита. Не намерихме ипотечен кредит за сглобяеми къща.

Това ипотекиране коя година сте го направили?

Ние искаме финансиране, без ипотекиране.

# 169
  • Варна
Преди 2г. Просто не искахме потребителски да теглим, защото са им големи лихвите, а ипотечен няма. Или поне тогава нямаше. Отпуснаха ни ги наведнъж, но после трябваше да доказваме етапите на завършеност и имаше дата, до която да сме получили акт 16, иначе имаше някаква глоба.

# 170
Потребителските кредити са малки до към 80 000 лв. Вие искате да купите  имот и да строите, а тази сума  няма да ви стигне до никъде.

# 171
  • София
Лихвите по потребителски са по-високи, но в момента, в който ние теглихме, разликата не беше особено значима (със сметнати корпоративните отстъпки през работодател). Но са малки, да, по сегашни цени едва ли ще стигнат за парцел плюс къща, ако ще и два кредита да са.

# 172
  • София
Здравейте, бихте ли ми казали финансиране от коя банка е възможно за купуване на имот и съответно строене на СК?
Благодаря
Бих Ви посъветвала да се обърнете към кредитен консултант. Има такива външни и могат да Ви дадат оферти от различни банки.

# 173
Без конкретен имот, одобрен проект, дори може би без разрешение за строеж за СК няма как да получат оферта от банка.
Така, че само да си ръсят пари за кредитен консултант няма смисъл.
Иначе вероятно вече има някакви възможности за финансиране на СК. Ето на сайта на Тед Хаус има информация. https://www.ted-house.com/ceni/finansirane/

# 174
  • София
Всезнайка никъде не споменава, че нямат конкретен имот и визия за къща, за това си позволявам да ѝ дам подобен съвет. Колкото до кредитните консултанти - не всички взимат такси от клиентите си, а печелят от комисионни за привлечени клиенти от банките.

# 175
Парцела сме го избрали, дизайна за СК също. 100квадрата едноетажна дървена къща. Фундамент имаме човек за примерна цена. Но има още разходи по дренаж на парцела, защото е разположен до река и се очаква да е проблемен. Отделно, ток, вода.. и още др.
Утре сме на среща с банков служител в ДсК банка да видиме какво отпускат и какво не. След това ще скоча и до ОББ.
Никога не съм се занимавала с теглене на голям кредит за строене на жилище и съм учудена, че банките трудно финансират подобни проекти.

# 176
  • Варна
Просто не приемат като актив сглобяеми конструкции. Щом имате място и фундамент, ако е с висока стойност, може и него да ипотекирате, но при нас само то нямаше как да ни стигне дори и при първоначални изчисления. То после, естествено, се оказа че пак не стигат парите, защото всичко се вдигна супер много докато приключим и теглихме все пак и потребителски. Ако първоначално бяхме теглили по-голяма сума (ипотекираният имот го позволяваше), нямаше да се наложи потребителски, но кой да се сети, че ще настъпят ковиди, войни и глупости...

# 177
Парцела сме го избрали, дизайна за СК също. 100квадрата едноетажна дървена къща. Фундамент имаме човек за примерна цена. Но има още разходи по дренаж на парцела, защото е разположен до река и се очаква да е проблемен. Отделно, ток, вода.. и още др.
Утре сме на среща с банков служител в ДсК банка да видиме какво отпускат и какво не. След това ще скоча и до ОББ.
Никога не съм се занимавала с теглене на голям кредит за строене на жилище и съм учудена, че банките трудно финансират подобни проекти.
Чудесно, значи сте направили някакви първи стъпки! Може ли като направите проучването да споделите информацията относно финансирането, която би била много полезна за темата. Успех!

# 178
  • София
Общо взето трябва да ипотекирате нещо друго. На нас за монолитно строителство ни отказаха префи акт 16,само дск предлагаха на акт 14 и то процент от оценката на построеното към момента, което общо взето не беше като сума много повече от това, което може да вземеш като потребителски.

# 179
  • София
Не случайно посъветвах ходене при кредитен консултант. Всички вие сте се сблъсквали с отказ от банките, ние също. Бяхме в абсолютна безизходица, защото нямахме нищо за ипотекиране, когато решихме да купуваме парцел, съответно получихме отказ от всички банки, които посетихме. Като последна стъпка, при това съвсем случайно попаднахме на външни консултанти и се сдобихме с оферта за 80% финансиране на покупката, като залогът беше самата земя.
Не се отказвайте от този вариант, нищо не губите.

Общи условия

Активация на акаунт