Сглобяеми къщи 5

• 88 440
  • 768
  •   3
Отговори
# 495
  • Стара Загора
Момичета и момчета /ако има/ четейки темата срещах различни фирми за СК, разбира се разглеждах сайтовете им....едните бяха от Стара Загора, обаче сега не ги намерим из темата. Мисля, че и сайта бях запаметила, но явно не съм. Та ако някой може да ми припомни....Наш дом, Мой дом...нещо такова май беше
Благодаря

# 496
Момичета и момчета /ако има/ четейки темата срещах различни фирми за СК, разбира се разглеждах сайтовете им....едните бяха от Стара Загора, обаче сега не ги намерим из темата. Мисля, че и сайта бях запаметила, но явно не съм. Та ако някой може да ми припомни....Наш дом, Мой дом...нещо такова май беше
Благодаря
Домкомфорт  https://www.domkomfort.bg/

# 497
Здравейте, включвам се съвсем "зелена" по темата сглобяеми къщи и имам въпрос - дали някой е строил такава къща, но с условие за обезщетение чрез прехвърляне на част от парцела или пък даване на друг парцел за сметка на къщата....надявам се ме разбрахте.....другия ми въпрос е, тъй като сравнително спешно ми трябва жилище, та ми се завъртя варианта за парцел и някаква преместваема къща, бунгало и т.н. като временен вариант докато ми се случат други съществени житейски събития, които предстоят и в момента ме възпрепятстват финансово. Надявам се като опитни съфорумци да получа идеи и опит от вас. Благодаря!

# 498
Напиши си бюджета, за да получиш по-вероятни отговори. Иначе най-евтино е от този тип...
https://www.balkancontainers.eu/projects
Сглобяеми къщи е много разтегливо понятие.

# 499
  • София
Много силно НЕ препоръчвам контейнерните къщи и в частност точно Балканконтейнерс. Топ хаус също са тяхна фирма. Обитаваме такъв, 18м3, докато строим. Поръчахме го с кухненски бокс, баня и тоалетна. Комфортът е минимален, материалите по кухня и баня - най-нискобюджетни, турски. Подът започна да провисва. При външна температура 28 градуса, напече ли се, вътре става минимум 35. Обратно, вечер изстива много бързо. Дори в момента ни се налага през деня да пускаме климатика на охлаждане, а през нощта - на отопление! С една дума - консервна кутия.
Общо взето, поставен някъде на пълна сянка, може да върши някаква работа за лятото - колкото да не ви вали и духа.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 16:47 от sofyia

# 500
Тез ги предоставят на хората без дом... То е ясно, че е подигравка, но все пак е вариант, ако си притиснат откъм финанси.
Всико останало отива 6-цифрено.

# 501
Благодаря за линка, ще разгледам, всичко е в процес на идея все още, искам да закупя парцел и вече съм харесала, от агенцията ми казаха, че е имало стара къща в него, но друго не знам, казаха ми да чакам брокера, който отговаря за конкретния обект да ми върне обаждане с подробности.....съответно за разрешителни за къща, дали сглобяема или не, ще трябва да чакам бая месеци.....тоест ще трябва да плащам наем някъде, което не ми се иска и мисля варианти, които разбира се засега са само в главата ми....
Бюджета ми се иска да не надхвърля 30 хиляди за временна постройка, но все пак още проучвам и искам да знам дали размислите ми няма да се окажат невъзможни на практика....

# 502
Анна, в коя част на страната търсиш парцел? Мога да ти бъда много полезен ако търсиш в централната част

# 503
Благодаря за линка, ще разгледам, всичко е в процес на идея все още, искам да закупя парцел и вече съм харесала, от агенцията ми казаха, че е имало стара къща в него, но друго не знам, казаха ми да чакам брокера, който отговаря за конкретния обект да ми върне обаждане с подробности.....съответно за разрешителни за къща, дали сглобяема или не, ще трябва да чакам бая месеци.....тоест ще трябва да плащам наем някъде, което не ми се иска и мисля варианти, които разбира се засега са само в главата ми....
Бюджета ми се иска да не надхвърля 30 хиляди за временна постройка, но все пак още проучвам и искам да знам дали размислите ми няма да се окажат невъзможни на практика....
То и за времянкта ще ти трябва, вода, ток, основи/бетонни стъпки, разрешение от общината за постявяне на временен обект и т.н. А щом ти трябва нещо спешно не виждам как стартиране на проектиране, издаване на разрешение за строеж и строителство на СК ще ти реши въпросът бързо. За парцелът с уж къщата си проучи добре нещата. Поискай се документи да ти покажат. Къде се намира, УПИ ли е, къщата законна ли е била, има ли нотариале акт за нея, има ли партиди за вода е ток и т.н., и тогава купувай. Иначе ето тук може да разгледаш дали нещо ще те устрои за временна къща. Предполагам, че и в тези къщи материалите са компромисни, но поне не са ламаринен контейнер. https://mig-03.com/

# 504
Анна, в коя част на страната търсиш парцел? Мога да ти бъда много полезен ако търсиш в централната част

Благодаря, за съжаление не ме устройва района, пожелавам успех с намирането на купувач!

Благодаря за мненията, мисля, че последните дни не остана фирма, която да не съм проучила задълбочено, но май идеята ми ще трябва да си остане за по-далечно бъдеще, наистина и аз не виждам вариант в момента!

# 505
Някой има ли опит и/или мнение за фирма Верадомо?
 Излезе ми във ФБ и реших да разгледам. Проектите им изглеждат добре, особено за ниската цена, за която можеш да си създадеш къщичка, доста примамливо. 😀

# 506
  • София
Някой има ли опит и/или мнение за фирма Верадомо?
 Излезе ми във ФБ и реших да разгледам. Проектите им изглеждат добре, особено за ниската цена, за която можеш да си създадеш къщичка, доста примамливо. 😀

Здравейте,
Дали си изградихте някакви впечатления за тази фирма, че и ние се чудим Simple Smile
Благодаря

# 507
  • София
Разгледах предлаганото от въпросната фирма. Реализираните им проекти са все от "къщи" с панели бетопан. За мен това са сглобяеми бунгала, за вила, за лятото. Много фирми ги предлагат. Вижте сайта на Кисьов, там има клипове с целият технологичен процес. Панелите  се сглобяват един за друг и цялата конструкция се крепи от покрива. Изолацията е малко.

# 508
  • София
Някоя фирма която прави проект (конструктивен план/становище) за поставяне обект? За поземлен имот с виза... Без да се обвързваме с материалите и изпълнението.
 Без металните консерви.

# 509
Разгледах предлаганото от въпросната фирма. Реализираните им проекти са все от "къщи" с панели бетопан. За мен това са сглобяеми бунгала, за вила, за лятото. Много фирми ги предлагат. Вижте сайта на Кисьов, там има клипове с целият технологичен процес. Панелите  се сглобяват един за друг и цялата конструкция се крепи от покрива. Изолацията е малко.
Принципно си права, но който иска може да си направи чудна къща с тези панели, монтирани между метална или дървена конструкция, с допълнителна външна изолация от EPS 10 см, а върху нея каквато облицовка иска човек. Може с мрежа, шпакловка и мазилка, може с винилов сайдинг, може с дървен сайдинг и други.
Това е снимка на такава къща, на мои близки, която е построена с метална конструкция, бетопан панели, допълнителна изолация от EPS на външните стени, каменна вата 10 см върху тавана, на пода изолация от фибран 3 см, замазка и под от гранитогрес, външна облицовка - дървен сайдинг/т.е. дебели дъски с припокриване дъска върху дъска/ по модел на къщите в Байкал. Ползва се целогодишно и се отоплява само с 1 климатик 12-ка за общо три помещения, основно в холокухнята и по два мини конвекторни, стенни радиатори  в двете малки спални, които се включват при голям студ.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 17:43 от Fatalina

Общи условия

Активация на акаунт