Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през септември

• 107 507
  • 3 079
  •   1
Отговори
# 2 325
  • France
Ами аз съм си в леглото. Таткото заведе Монсти на училище. Ох, мразя да съм болна.

# 2 326
  • София
Оздравявайте, болници!

Фило, къщата ще оцелее и без теб, леж си в леглото с книжка и чайче. Който гладен, дей го хладилника, тамън и за Славчо ще вземе. Ако свърши храната, ще поръчате.

Сис, не дават ли лични играчки вътре?

# 2 327
Мисти, ние сме извън града,  води се отделно населено място, но е свързано с градския транспорт на Брюксел. Блокове почти няма при нас, основно са къщи.

В самия Брюксел не знам каква им е системата, Кайсия сигурно е по-наясно. Докато бяхме отседнали в Airbnb, в блока (сравнително нов) имаше отделно помещение, в което имаше много контейнери за различните видове отпадъци. В съседните сгради изкарваха чувалите отпред в дните за събиране. Останах с впечатление, че второто е масовият случай, особено в старите сгради - вървиш си вечер по улицата и пред всеки вход струпани чували. А на другия ден - няма нищо. Контейнери като при нас, със свободен достъп, няма никъде.

Съншайн, от около месец вече не сме в София.

Фил, като си болна, мисли как да си почиваш, а не как да чистиш, молА те. Няма да избяга донакинската работа. Сега трябва да оцелеете. Ще изкарат твоите хора на сандвичи и разхвърляни играчки.

# 2 328
Мерси, Мързелотка! След тихата ферментация и аз слагах, но за дезинфекцията не знаех.
Карамелка, една бутилка ще ти е наречена. Сега, дали вътре ще има сайдер или оцет е друга тема.

# 2 329
  • France
Снощи много се ядосах. Понеже се влача с 1км в час едвам сготвих една сьомга. Ама било късно, децата били гладни, мрън-мрън-мрън. И Недовършений им дал шунка. Ама цялата шунка. А днес столът е в стачка и децата трябва да са със сандвичи. А не е като да не го знае. Цяла вечер го обсъждаме. Rage

# 2 330
Уиш, за оцет и аз се кандидатирам да приютявам.

# 2 331
Много писали, мА ви изчетох! Hug

Чанта за лаптоп- препоръчвам раница. Просто наистина е най- удобно. Иначе е много фенси да го сложиш в дамската такава  (аз обикновено съм с големи, та се побира), но е ужасно непрактично.

С пиЙньето експериментирам- отдавна. Че синдромът на въздържател ме е налегнал от повече от година може би. По едно време яко бях залитнала по руска водка, но вече и тя не може да ме съблазни. От свеки имаме чУдна кайсиева ракия, аз реално покрай нея пропих ракия въобще, но не винаги ми се пие ракия. А и не става са се отпочна с ракия следобедно. Joy Щерката от време онО прави уникален джин фис, но е толкова заета напоследък, че грехота да я занимавам с моЙте наСпортни неволи. Simple Smile Ох, като писах за нея, та се сетих- от последното й море влачи тя една кашлица сумай ти време, ходи и при лекаря в училище, и ние я водихме на преглед- нищо й нямало, да смуче разните таблетки тип Нео- ангин. Та таман се пооправи, записала се на състезание по крос кънтри утре, което ще е цял ден, а дават да вали от ранни зори, та доооооооооооо края на другата седмица.

Относно боклука.
Скрит текст:
При нас има и депа (едното ни е супер удобно), в които можеш да си носиш всякакъв вид боклук да хвърляш. Събота сутрин винаги сме там, защото първо имаме ужасно много кашони от преместването и ние, които все още не сме разопаковали до край и така всяка седмица се събират нови и нови; отделно всевъзможни картони от мебелите, които поръчахме, доставиха ни и сглбобихме; стъкла (сортират се според цвета) и пластмаси (зависи дали става дума за бутилка от мляко или минерална вода, например- също са за различни контейнери), които сега- засега събирам в торбе в незаетото все още холно пространство, за което като вземем мека мебел и някаква масичка към нея също няма да е повече опция. Но после ще мисля стъклата и пластмасите къде ще ги събирам, сега не ми е приоритет. Иначе останалия боклук- и ни е в специални чували по район (различни са), но сме в блокче, което си има отделна кофа за боклук само за нас си (3 домакинства), даже не зная реално кога събират общия боклук.
Спомням си, как при една от предишните ни релокации се местим от държава, в която боклукът чинно се събираше разделно в такава, в която има една обща кофа за смет. Много трудно ми беше първите дни, докато свикна отново да хвърлям всичко накуп. После със зор открих къде има контейнери за стъкла и пластмаси, та минавах половината град, за да стигна до тях.

Нацелих в кварталния супермаркет (съвсем случайно) един божествен хумус, както и не по- малко уникален хляб.
Познайте какво закусвах. Simple Smile... варени яйца, кисели краставички и запечени моркови. Ммммммммм. Ама свърши.

Кой каза "картофени кюфтета"? Stuck Out Tongue Winking Eye Та ме подсети за Естела- та. Да намине да каже как е мъничето. Heart Eyes

Чакам снимки от Скай, а утре- от Бабри!

И- да! Болните да оздравяват!
Дечицата да се успокоят и майките им да могат да поемат глътка спокойствие.
Казах! Hug

# 2 332
Бър,не съм питала,но имат толкова много ограничения,че съм почти сигурна,че отговора ще е не!

Айде да си покажа и моята чанта за лаптоп 15/16 инча и много си я харесвам!  Раница обикновено ми е дамската чанта и няма как да обикалям с две раници,та търсех такава!

# 2 333
Уиш, за оцет и аз се кандидатирам да приютявам.
Ули, оцет можеш да си приготвиш много лесно и в апартамента. Вземаш 5 или 10-литрова бутилка от минерална вода. Когато ядете ябълки, режеш ябълката на 4, почистваш от семенната част. Почистеното изяждате, а семенната част заминава в бутилката. Ако сте ябълкови прасета като нас, 5-литровата бутилка се пълни за около седмица. Оставяш да ферментира на топло, прецеждаш, оставяш още 2-3 дена за ферментация и заминава в бутилките.

# 2 334
А, Уиш, правя си аз редовно, ама ако има за приютяване, вземам, че много върви, а такива количества не успявам да продуцирам Grinning

# 2 335
И оцет ще се прави, то се е видяло. Joy

Аз също много исках кожена чанта за лаптоп. Добре че нямах пристъп на умопомрачение да пръсна толкова пари. Такава чанта е подходяща за дами, които от вкъщи слагат лаптопа в колата и от там в офиса или където ще го ползват. След повече от месец ежедневно мъкнене и обикаляне с чантата на лаптопа (15’’), плюс висене права в ГТ, от вчера съм с чанта за лаптоп на колела (като мини куфарче за ръчен багаж). Родих се. Достатъчно ми страдаха ръцете. А раница не ми се носи на гръб, че хич не отива на облеклото ми в повечето случаи.

# 2 336
Оф,цяла сутрин на тагадък,бързай за това,за онова...Поне имам няколко перални със сгънато и подредено пране,Ули 😁😂.Но сутринта рано -рано дойде още една пратка.Там е сложно,че трябва да сортирам и прибирам някъде на Шефа дрехите 🤔.И ромката,на която давам дрехи ме навести 😂.Бях се скрила обаче,и свекъра я отпрати 😎.Та и там ме чака сортиране 🙄.Тийна поне изкяри няколко дни вкъщи,та ще се забавляват двамата, докато се заривам с дрехи.

# 2 337
Ау, Ренко, бива ли така, люто завидях за сгънатото и подредено пране Simple Smile и че има на кого да даваш дрехите Simple Smile

# 2 338
Има около мен доста деца,родени след Шефа.Там заминават част от тях.Обаче има такива,които не бих дала заради износеност,и вместо да ги хвърлям,при ромката.Много ми се радва.И омалели от нас дрехи и обувки пак при нея.Че хич нямам къде да складирам.Предупредила съм я,ако ще ги хвърля, само да не е около нас.Но със свекъра подозираме,че в четвъртък голяма част продава на пазара. (Тук тогава е пазарен ден.Разпъват се чаршафи, одеала директно на тротоара,и кой каквито боклуци има продава.Викам му околийския празник 🤣.Та тая баба винаги минава в петък,т.е.,денят след големите продажби.)

# 2 339
Уф, мислих си, че днес ще е по-лежерно - петък, много хора са слели почивните дни и т.н. Да, ама не. ПобъркАха ме от сутринта.

Успях да врътна две перални с идеята да се възползвам от 17-те градуса и вятъра. Дано дрехите изсъхнат преди съседката да включи чушкопека под терасата Joy

Благодаря за идеите и коментарите за чанти/раници за лаптоп. Предпочитам раница, по-мадамска, в която да влача обичайните неща + лаптопа при нужда. Абе, викайте ми Мара Претенцията Simple Smile Ще избера нещо бюджетно и ще жертвам мадамския вид, за да имам все пак вариант, защото ми писна всеки пък да се чудя как да го пренасям при нужда.

Пия кафе, нарамвам бумагите и дим да ме няма.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 13:03 от Birdflower

Общи условия

Активация на акаунт