Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 138
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
От 2 години подвързвам в такава книжарница, с машинно подвързване по мярка на учебниците. Изключително съм доволна, първо, защото не се вади и не лепне самото фолио, второ, защото е леко. Издържа ми без проблем, а накрая го изхвърлям, защото е позамърсено от въргалянето на учениците, а не скъсано. Тази година проверих, че ще струва 1,70лв на учебник.

Учебни тетрадки, помагала и сборници със самозалепващото прозрачно фолио на АрсУна. Не бих посмяла да ползвам такова за учебници, които се връщат.

# 151
  • София

Добре казано по-горе, едни усвоени пари, много шум и както се вижда от снимката празнота, защото учениците ги няма. Да поливаш пустиня най-общо казано.

Центъра е пълен ежедневно с деца. На някаква ротационна система се въртят всички класове. Използва се точно по предназначение. Децата искат да прекарват времето си предимно там. Simple Smile

И ние ще имаме тържество в двора.
Школото явно тепърва ще наливат данни в платформата.

# 152
  • Пловдив
Нашата РС беше миналата седмица. Класната я знаехме още лятото. Има само 4-5 нови деца.
Събрахме пари за помагала и един родител се зае да ги поръча за целия клас.
Ще бъдат на смени, като започват с вторта. Притеснявам се дали ще успява да се организира с уроците и да стигне на време в училище. Close

И ние ще имаме тържество, от 8:30. Ще им покажат класната стая, ще се запознаят и си тръгват. На 16-ти повече. Simple Smile

# 153
При нас ще има тържество, но е закрито за родители. Те могат да стоят само от външната страна на оградата. Коя поредна година вече, не знам.

# 154
  • Бургас
И аз подвързвам на машината в книжарниците. По 2години ми държат подвързите. Доволна съм.

# 155
  • Бургас
И ние ще имаме тържество, текат репетиции в момента. От миналата седмица имаме и схема кой клас къде да застане на двора. За след тържеството нямаме информация, но няма да се изненадам, ако учат. Една година и занималня редовна си имаха след учебните часове, не помня дали не беше миналата година.

Нашето иновативно училище също си има СТЕМ център, подпомогнахме откриването му със средствата от един Великденски благотворителен базар и засега си го гледаме само по снимки.

# 156
При нас ще има тържество, но е закрито за родители. Те могат да стоят само от външната страна на оградата. Коя поредна година вече, не знам.

Харесаха им част от мерките, и си ги запазиха и сега, въпреки че няма изискване за прилагането им.
Не само училищата, аптеките, някои магазини - стоят си бележките да се влиза по един, изобщо....нямам думи.
Плексигласовата преграда в стаята, за която писах също, остава и тя...
А ако ги попиташ защо така аджеба, не могат да се аргументират законово, и не само....
Абе хареса им, с две думи, са наблюденията и на хората около мен...

# 157
Откриване на учебната година на два транша, родителите на определено за целта място. Ще учат на 15.09 с намалени часове. Има списък кой клас откъде ще влиза и излиза.

# 158
Винаги много съм мразела "ученето" на първия учебен ден.... Какво пък толкова е зор, та не може да си усетят децата празничния ден?!? И сега си спомням за учителката ми по математика, която на 15/09 държеше да преподава урок, ако ѝ се паднеше по програма да има с нашия клас (или пък в другите класове, зависи кой има късмета да има този ден.....). Другите учители просто влизаха и се представяха първата година, после просто си говорехме нещо - как сте, как мина лятото и подобни.

# 159
При нас ще има откриване. Още няма инфо дали ще са съкратени часовете и с колко, няма и програма. Тъпо е до последния момент да няма информация в колко ще свършат, никакви планове за деня не мога да си направя.

До кой клас е "приемливо" за децата родителите да присъстват на такива тържества? На мен ми се струва, че май това ще ми е последното.

# 160
Нашето Школо е заредено с програмата. На 15 септември ще имат само час на класа, за останалите дни от седмицата по седем часа, единствено в четвъртък имат шест. Поне ще започват в осем. Хубавото на едната смяна. Голямо междучасие 30 минути след третия час и след това плътно до 14 часа.

# 161
Само една смяна си е супер. Нашите до 4 клас бяха така, но пък следобед със занималня, та цял ден. Но си е друго часовете да са сутрин, като не са изморени.

# 162
  • София
Леле, родителската свърши и ме изцеди – два часа Close
Изредиха се всички учители, без един, когото още не били назначили. Почти всички, без един – двама, ми се струват доста изискващи, което е и добре, и не чак толкова добре. Май преходът  4-ти – 5-и клас ще бъде по-тежък, отколкото дг – училище Frowning

# 163
  • Бургас
Преходът не знам,но самият 5 клас е труден и още повече тормози децата.

# 164
Ако се тревожите, го прехвърляте на децата. Ще се справят.
Заради наредбата нашите петокласници няма да гледат тържеството, а започват направо с час на класния. Не ми харесва единствено, че стаята им е много малка и ще са много сгъчкани.

Общи условия

Активация на акаунт