Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 756
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Нашия бебо е също 6300. Вече седмица ползваме премиум кеър 3(6-10кг) и нямам проблем. Опитай!:)

# 601
Нашия бебо е също 6300. Вече седмица ползваме премиум кеър 3(6-10кг) и нямам проблем. Опитай!:)

Благодаря ти! Ще пробваме, че явно това е проблемът.

# 602
Момичета, водихте ли  бебетата на ортопед?
Бях запомнила, че е добре около 6ти месец да се направи преглед и имам препоръка за д-р Фурлакис. През superdoc излиза свободен час при него за февруари 2023г.
Дайте препоръка за друг/и за София.
Благодаря и слънчева неделя:)

# 603
  • Замък сред облаците
Между 6 и 8 седмица е първият преглед при ортопед, на 6 месец само при негова преценка след първия преглед. Нас ни каза, че чак на 2г е следващия профилактичен преглед, на 6 месеца не ни вика. Явно беше доволен от това, което видя на ехографа.

Маги, в легнало положение няма как да не препълни памперса. Акото не е само течност, а от натиска на тялото върху памперса няма кухина и директно от цепката на дупето си намира път нагоре и настрани. Наш Йоан като ака веднъж на 3 дни и количеството е такова че няма как да го задържи памперса. Когато ака всеки ден нямат пропуск тройката на ДМските. Но пък и при нас винаги се буди, ако му се ака, а и ака между 10 и 13ч и между 16-19ч. Почти 2 месеца станаха откак не е имал нощно акане, изключая една-единствена ранна сутрин.
Ако ака по едно и също време сутрин, най-добре ставай по това време и го ангажирай нещо - шезлонг примерно или се гушкайте, да има шанс този памперс 🤪

# 604
Абе по едно и също време е, ама за съжаление в 5:30 - 6 сутринта. През деня има поне още едно такова обилно акане, и пак се цапа. Постоянно търкам наакани дрехи. Лошото е че днес даже го чух че ака докато се храни, изправих го веднага и въпреки това някакси акото успя да изскочи нагоре, ни за миг не беше полегнал. Та понеже тоя проблем известно време го нямахме, предполагам или поне се надявам че по-големият памперс няма да стои така стегнато и акото да хвърчи нагоре, извинявам се че съм така описателна 😂

# 605
  • Замък сред облаците
А, да, акането накрая на храненето е класика. Аз пак твърдя, че различните марки прилягат различно според анатомията на бебето и проба-грешка си му е майката 🙃 особено при растеж

# 606
ще тествам и ДМските, благодаря ти, може пък да има ефект.

# 607
Съгласна съм с АА. Според телосложение на бебето едни пелени са по-добри от други. Напасване си е и с модел и с килограми. На Мати му трябват пелени отзад с ластик и като килограми да не е на горна граница. Ако е посочено примерно до 6 кг. то аз минавам на друг размер като мине бебето 5 кг. Така беше и при каката. Другото важно е и да са сложени добре, демек да има един пръст място.
Досега не ми е пропускал нито един памперс. При таткото 2 пъти се случва. Първия път в началото полузаспал забравил да закопчае от едната страна, а втория бебето се напъвало още и той решил да изчака една минута и тогава да маха памперс. Та бяха омазали и повивалника, въобще чудо беше.

# 608
  • Замък сред облаците
ЛЛ ни се караше че не бил стегнат памперса и затова родителите се оплаквали че протича, и така беше стегнал малкия … То детето не се оплакваше, нямаше дискомфорт от неговото стягане, но аз си продължавам да си го залепвам по моя си преценка вкъщи 😝 Не ме кефи да е толкова стегнат, че като го сваля да има червени отпечатъци по коремчето.

# 609
и на мен ми каза да го стягам - е не помага

# 610
Miss, редовно пробвам да я оставя и унесена, и дълбоко заспала. Няма никаква разлика, веднага се събужда и започва да реве. В добрите дни може да заспи до мен на леглото след като я накърмя, но ако изляза от стаята е будна до 5 минути.
Пробвам веднъж в деня дали ще ми позволи да я оставя и се примирявам. Обичам да се гушкаме, но понякога се чувствам малко като затворник... Сигурно и това ще мине, но не знам до кога ще е така.

Бъбълз, позната история. Ако някой път ми се наложи да стана и го оставя след малко се събужда. Имало е единични случаи да дремне още известно време, но наистина са рядкост. Не знам до кога ще продължава така. С голямото ми момче не беше така. Него го приспивах на ръце също, първите месеци се будеше пак така, когато го оставях или дремваше 20 мин, но върху мен да е спал 2-3 пъти. И после не помня кога започна да си спи по-дълбоко, просто трябваше да съм до него. Проблемът е, че Марти сега започна много да се сърди, ако се разбуди и види, че съм легнала. Иска да стана и да го доприспя. Ако си спи може да откара доста време. Та чудесно те разбирам...

При нас памперсите пропускат при пишкане. И аз ги слагам по един и същи начин. Според мен ги стягам добре, има пръст разстояние като бръкна, иначе му се впиват в коремчето като си вдига краката. Не чакам да са пълни за да ги сменя. Последните дни имаше единични случаи на пропуск, иначе преди по няколко пъти на ден. От памперс премиум кеър минахме на ДМските 3-ка. Нямам представа колко тежи в момента. Ще изчакам още малко и ще пробвам памперс гащите. С баткото бях много доволна.

# 611
Аз се родих с ДМ-ските 3-ката, точно заради ластика отзад, обаче все му седят като отпечатък на бутчето, а реално са му големи леко защото той е 5 кг, а те се водят 4-9 кг. Единственото,което не ми харесва е че т.к. не са ароматизирани, веднага замирисва на пиш. Спомням си че някой беше хвалил Либеро, взех от тях преди седмици 2ка, е да ама то се оказа,че вече са му малки, та мисля пак да пробвам и 3-ка, лошото е че са в големи пакети и ако не паснат, ще се чудя какво да ги правя.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 14:13 от mexicana___

# 612
Здравейте! Ние днес бяхме на ортопед при доктор Любомир Атанасов в ж.к Свобода(София) на 2м и половина.Минахме ехограф и ни казаха следващ преглед малко преди или на петия месец пак като днес всичко беше перфектно.
Моята дъщеря мисля , че още няма 6кг , висока е 60см и от днес сме с Памперс премиум 3ка , че двойката вече и е малка.

# 613
Mexicana аз похвалих Либеро. Ние само тях поръчваме. Имам няколко пакета 3ка вкъщи. Освен да ти пусна 3-4 по пощата да пробваш?

# 614
При нас, както съм казвала и преди, явно започват да пропускат най-много, когато трябва да минем на по-голям размер. От всичко, което съм пробвала до сега, имаме пропуски - Lupilu, Pampers active baby, Pufis, Little angels, за сега само от Mamia няма, но сме ги ползвали много малко. За първи път снощи ми пропусна и пишкано, пелената беше много препълнена, а е и с ластиче отзад. Още не съм намерила нашата марка.

Общи условия

Активация на акаунт