Отговори
# 195
Това с броенето на седмици, наистина все още не го разбирам.. Защо 28+4, да се води 29 седмица.. При мен си го водят 28+4 (като първата седмица от цикъл се брои за 0), т.е. още не е 29 .. не знам
Иначе за феталната ми казаха след 30 г.с. (30-33г.с.)

# 196
След ФМ от вчера и при мен ситуацията при единия близнак е такава. Кръвоток, околоплодни води всичко е супер.От самото начало си върви по дребничък, но вече цифрите станаха малко по осезаеми и ме изпращат при Чавеева за допълнителна консултация в понеделник. Обясниха ми, че няма място за притеснение, но все пак е хубаво да се следи по начесто, така че ако има възможност, за твое спокойствие прави го.
Протеин пия от края на четвърти месец, на Pregnaco. Купувам го от www.zdravis.com

Не остана момичета, ще успеем!
--------

Шишета на Др Браун съм харесала в:
www.pakostnik.com
www.rayatoys.com

Момичета, нашата трета ФМ мина и по-надолу ще ви споделя какво ме притесни. Предварително се извинявам за дългия пост, но съм разтревожена и всеки съвет или коментар би ми помогнал.
Относно срока, още на предния преглед с лекаря коментирахме, че е добре (ако ще се прави) да се направи между 28 и 31г.с. и аз отидох в 29 (28+4).

Като цяло резултатите са ОК и в някои отношения много се успокоих, но пък вече имам нови тревоги. Бебка е добре, всичко се развива и е здрава, обърнала се е главично вече. Лежането и магнезия са си казали думата и шийката е 35 мм, затова продъжлавам с този режим - повече почивка, минимум физическо натоварване. Кръвотокът е супер, плацентата също. Въпреки това обаче бебчето върви по-мъничко по обиколка на коремче (AC отговря на 27гс, тоест 2 седмици разлика) и апаратът (за който нямам съмнение, в Добрич ходих) я изчисли около 1030г - 1150г., което е под нормата за периода. Докторът каза, че след като не се откриват проблеми, значи може би не вкарвам достатъчно протеин и затова и малкото не наддава толкова. За късмет ден по-рано с ПКК пуснах и Общ белтък и действително е на долна граница - 61, така че силно се надявам това да е причината. Док каза (а и сега чета навсякъде), че за бременни трябва да е над 65. Посъветва ме да започвам да пия качествен протеин за бременни, за който само съм чела тук из форума, както и да променя диетата към високопротеинова, да огранича солта.
Много се моля това да помогне и бебка да качи нужните килца и да изчака поне до 37гс, че не ми се мисли за друг вариант. Pensive Hands Pray
Някоя от вас чувала ли е за подобни случаи и дали може просто да е напълно здраво, мънинко бебе?

# 197
Момичета, включвам се само да кажа, че бях споделила един сайт HippoKiddo , където имаше по-красиви неща за изписване. Получих си пратката и я върнах. Комплектът за изписване за новородено беше меко казано огромен и на етикета пишеше 0-3 месеца. Не бих казала, че е лоша материя, нооо за изработката - ръкавичките, които също бяха много големи, бяха с някакъв външен шев ужасен, все едно са обърнати наопаки, а това им беше лицевата страна. Цената беше 45 лева, което на мен ми се видя окей като за сет от 5 части, но мъжът ми реши да провери марката ( оказа се турска ) и в турските сайтове комплект на тази марка в 5 части беше 7 лева … Така че 😁 да знаете.

# 198
  • Вестерос
И на двете си ФМ ходих при проф. Балев, Варна. Той ми е писал, че третата се ходи 29-32 г.с. На мен ми каза обаче, че няма смисъл да ходя. Моето АГ е с много добър ехограф и всеки път ме гледа с подробности, включително 3 д, 4 д и т.н. И Балев ми каза, че тя ще си ми следи.

Аз харесах комплект за изписване от bebelache.com. Не съм го поръчвала още. Ще ви дам обратна връзка после.

Днес се загледах по веро за бебета и прах за пране за бебета. Какво мислите за марката Friendly?

# 199
Момичета, нашата трета ФМ мина и по-надолу ще ви споделя какво ме притесни. Предварително се извинявам за дългия пост, но съм разтревожена и всеки съвет или коментар би ми помогнал.
Относно срока, още на предния преглед с лекаря коментирахме, че е добре (ако ще се прави) да се направи между 28 и 31г.с. и аз отидох в 29 (28+4).

Като цяло резултатите са ОК и в някои отношения много се успокоих, но пък вече имам нови тревоги. Бебка е добре, всичко се развива и е здрава, обърнала се е главично вече. Лежането и магнезия са си казали думата и шийката е 35 мм, затова продъжлавам с този режим - повече почивка, минимум физическо натоварване. Кръвотокът е супер, плацентата също. Въпреки това обаче бебчето върви по-мъничко по обиколка на коремче (AC отговря на 27гс, тоест 2 седмици разлика) и апаратът (за който нямам съмнение, в Добрич ходих) я изчисли около 1030г - 1150г., което е под нормата за периода. Докторът каза, че след като не се откриват проблеми, значи може би не вкарвам достатъчно протеин и затова и малкото не наддава толкова. За късмет ден по-рано с ПКК пуснах и Общ белтък и действително е на долна граница - 61, така че силно се надявам това да е причината. Док каза (а и сега чета навсякъде), че за бременни трябва да е над 65. Посъветва ме да започвам да пия качествен протеин за бременни, за който само съм чела тук из форума, както и да променя диетата към високопротеинова, да огранича солта.
Много се моля това да помогне и бебка да качи нужните килца и да изчака поне до 37гс, че не ми се мисли за друг вариант. Pensive Hands Pray
Някоя от вас чувала ли е за подобни случаи и дали може просто да е напълно здраво, мънинко бебе?

Щом всичко е наред, не се тревожи. Ще пиеш протеин и ще си пазиш диета. Апаратурата на Стоилов е доста добра, но все пак е апаратура. Това е програма софтуеър и малко тези изчисления са ориентировъчни. Даже и на предната ми фетална самия професор ми каза относно теглото на бебетата 3 различни единици. няма как да се измери с точност и да се изчислят тези гестационна седмици. Така, че не се притеснявай.

# 200
И на двете си ФМ ходих при проф. Балев, Варна. Той ми е писал, че третата се ходи 29-32 г.с. На мен ми каза обаче, че няма смисъл да ходя. Моето АГ е с много добър ехограф и всеки път ме гледа с подробности, включително 3 д, 4 д и т.н. И Балев ми каза, че тя ще си ми следи.

Аз харесах комплект за изписване от bebelache.com. Не съм го поръчвала още. Ще ви дам обратна връзка после.

Днес се загледах по веро за бебета и прах за пране за бебета. Какво мислите за марката Friendly?

Аз взех на тази марка препарат за играчки и повърхности. А веро на Бочко.

# 201
Момичета, а на вас мерят ли ви коремите ? Ако да, от коя седмица започнаха ? Направи ми впечатление, че Flame го е споменала, но на мен до сега (в 25г.с. + 5 дни) не са ми го измервали.. то като цяло и не са ме претегляли нито са ми мерили кръвно, вкъщи сама си ги правя тези неща 🙄

# 202
  • Вестерос
SunshineSt, мерси, на същата марка харесах и препарат за колички.

Butterfly_Lilly, никога не са ми мерили корема. Гледат ми кг и кръвното един път в месеца.  АГ ми каза след 24 г.с. да си меря кръвното в нас поне през ден.

# 203
Момичета, а на вас мерят ли ви коремите ? Ако да, от коя седмица започнаха ? Направи ми впечатление, че Flame го е споменала, но на мен до сега (в 25г.с. + 5 дни) не са ми го измервали.. то като цяло и не са ме претегляли нито са ми мерили кръвно, вкъщи сама си ги правя тези неща 🙄

Понеже сз се следя на частно и по каса - всички тези неща ми ги е правил от самото начало всеки път лекарят, който е по каса. От друга страна - той никога не ми е мерил шийката - това ми го правят като преглед там, където се следя на частно.

# 204

На мен всеки път ми го мерят корема и кръвното, ама никой нищо не ми казва. Ама и аз не питам. Моя АГ казва ако има нещо притеснително. Аз кръвното и кг си ги меря в нас. Интересното при мен е, че никога не са ми казвали за шийката, а виждам, че всички пишете за размер. Явно всичко е наред. В началото се следях на 2 места. Едното на частно, там с вагинален ехограф мериха нещо, ама пак не знам цифри. Утре съм на фетална и ще попитам проф. Балев.

# 205
  • София

На мен винаги ми мерят кръвно и килограми при всяка консултация. Коремът ми го измериха на предната консултация. Следя се при АГ по З.К. само си доплащам всеки път ехографа Simple Smile. Нямам проблем и с направления, ако почувствам някакви неразположения веднага ми дава за кръв, урина и прочее.

На феталната ми мериха шийката на матката преди месец.

# 206
Аз когато бях на ФМ преди месец при Амалиев е Пловдив, той ми каза че няма смисъл да ходя на късната ФМ, защото според него всичко изглежда нормално, само ако следящият ми лекар прецени тогава са отида. И сега много се чудя дали да запазвам час,попринцип се чувствам много добре и не съм имала никакви проблеми цяла бременност.

# 207
Благодаря ви, момичета! Ще попитам за меренето на корема при следващия преглед. Интересното е че нито на частно нито по ЗК ми правят тези неща.. 😳

За 3 ФМ д-р Чавеева каза, че не е задължителна, а препоръчителна и тя лично на мен ми препоръча да отида за да огледаме финално всичко и да се види пъпната връв дали е увита около вратлето и разни други неща. Мисля да отида живот и здраве.

# 208
  • София
Вчера (точно 29+0 г.с.) бях на третата ФМ. Всичко си е в норма само бебенцето е още в седалищно предлежание. На всеки преглед ми правят ехограф и досега винаги е било седалищно. Много се надявам да си промени позата. Лекарката ми каза, че има време до 34та седмица, след това по-трудно са сменяли позата си.

Иначе да и аз от други раждали майки знам, че третата ФМ може спокойно да се пропусне, ако предишните ФМ са били наред.

Не ми мерят нито корем нито килограми. Килограмите сама ги следя вкъщи. Досега само 3 пъти ми мериха кръвното.

# 209
Благодаря ви за отговорите и успокоението!

На мен ми мерят корема всеки път и по ЗК и на частно, но не са ми казвали колко е, само записват в картона.
Иначе в горния ми пост за ФМ имам предвид обиколката на коремче на плода (това е един от основните показатели за развитието, който се измерва всеки път, както обиколка на глава, размер на глава, дължина на бедрена кост, съответно са със съкръщения AC, HC, BPD, FL).

Общи условия

Активация на акаунт