Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 217
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 570
Ооо, за апатията и меланхолията не ми говорете, през някави си 10 г. попадам в техните клопки, обикновено когато по някаква причина ми е паднал гарда. И сега понеже гарда ми е -1 и ме тресе, тресе, нямам желание за нищо, съжалявам за абсолютно всичко или да перефразирам Хамлет: "Животът вече не ме радва".
Ни желязо помага, ни осъзнаване. 😭 Да, знам,н че всеки миг е уникален, но как да му се насладя - не зная.
Винаги е имало нещо, което съм преследвала, за да се почувствам щастлива и съм си казвала ето ей сега това ако стане  ще съм щастлива, но вече дори го няма това "нещо", към което да се стремя, чувствам се спихната, уморена и тъжна стара жена с безцелно съществуване.
Сори, че ви депресирах. 🙏

# 571
# 572
  • Бургас
snejna, явно е някаква криза на възрастта и остаряването, защото и аз периодично съм в такива периоди, но те си имат и биохимично обяснение.
Скрит текст:
Не знам, някой от вас интересува ли се от астрология, но ако някой  има лична планета във Водолей, и в диапазон, аспект около Сатурн, Плутон, това е най-вероятно обяснението депресията.Периоди са, отминават

# 573
Галчудо, криза на възрастта ми звучи добро определение. Аз не разбирам от астролгия, за съжаление никога не съм се интетесувала.
Но пък да ви кажа случайно сдухано лежейки си пред телевизора попаднах на предаването на Мери Бери, британско фууд гуру.
Страхотна е тази жена - на 87 приела себе си, даряваща знание и приятни емоции, стои много приятно на екрана, става ти едно такова уютно и спокойно. Значи и възрсстта не е фактор, светът не е само на младите пък. 😤
Попрочетох й биографията, и тя е минала през тежки житейски периоди.
И аз искам да съм така жизнена като нея като дух, ама познавайки майка ми и нагласата й (живеем с нея поради необходимост, та си рефрешва всеки ден депресиите), няма да съм такава. 🙄

# 574
  • Бургас
За съжаление и аз съм от депресивните, явно е и ген, щото и майка ми беше такава, още нямам 50, а се чувствам стара и изморена, тази година зле ми се отрази, че детето ми стана студент и изведнъж ежедневието ми стана празно и безсмислено

# 575
За съжаление и аз съм от депресивните, явно е и ген, щото и майка ми беше такава, още нямам 50, а се чувствам стара и изморена, тази година зле ми се отрази, че детето ми стана студент и изведнъж ежедневието ми стана празно и безсмислено
Bur, също и това, че вече не ни слушат за нищо сигурно огорчава допълнително, все едно сме ненужни. Ама не е така, как да се отдръпне човек като вижда детето си да прави грешки, макар и "пораснало, а ти искаш да  му ги спестиш с вече готови, придобити с хиляди часове главоблъсканици рецепти. Но никой не те слуша....мен поне това ме натъжава, чакам момента, в който вече по-узрели, ще ми потърсят мнението, че инак съм "досадна".

Чакайте тук да вметна за Дуфастона, пак имам леко зацапване. Тр да го спра на 21ви, което значи, че на 23ти тр да ми дойде. Ще пиша какво е станало, за който има нужда да знае.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 20:41 от snejna

# 576
Аз пък се радвам ако няма деца покрай мен, ама на тях си им харесва
при мама.😂

# 577
И мен май порасването на децата най-много ме депресира.

Голямата ми след две години онлайн, най-сетне си замина да си кара студенството.

А малката ми е осми клас. И тя изведнъж порасна и стана още по-самостоятелна.

Добре, че са ми домашните любимци - в тях намирам радост все още.
И в хобитата си. Само дето нямам много време свободно за такива занимания. И всъщност това е другата мисъл, която ме депресира - че си изкарах живота в работа от 8 до 17ч. заради заплатата, а истинските неща, които искам да правя чакат да се пенсионирам.

Мойто май не е от хормони...

# 578
Момичета, помагйте. На 46 г. съм, на 05.12 ми дойде цикъла и на 08.12 приключи, днес е направено изследването. Как да разбирам този резултат? Накъде съм?

FSH 20.15 mIU/ml
жени: фол.фаза 3.85 -8.78; oвул. фаза 4.54 -22.51; лут.фаза 1.79 -5.12; менопауза 16.74 -113.59

Пролактин/Prolactin 484.09 mIU/l
жени: пременопауза70.81 - 566.46,постменопауза 58.09 -416.39

# 579
Мило Утро, И това, с две ръце. И моята малката вече не е малка, и тя 8 клас и буквално целия им живот и на двамата мина в моята липса, по едно време работех вс. Ден до 7, като се прибера в 7.30 в най-добрия случай, кое по-напред? И това е много състаряващо. Трудът красил човека, не ще да е бил от този вид труда.

Аз нямам домашни любимци, бабата не ги понася.

А пък пенсията, нищо, че сме гроги още от сега, е много далече. 😱 Направо се чудя какво бъдеще ни очаква и въобще ще имаме ли време да си поживеем след 63 или направо за другаде....както и какво ще работим до тези години, ще ли ни иска някой работодател...

Ми да ви кажа имаше си резон жените да се пенсионират на 51-53, хем имат време да се порадват на живота,  хем менопаузата да понасят по-леко, внуци да гледат. Какво е това сега, безобразие.

# 580
Аз не работя, работила съм много малко през живота си, защото децата много боледуваха и нямаше как да ги оставя на чужд човек по вътрешно убеждение.Но съм активна майка и домакиня, което си е доста сложно.И затова покрай мен все са били децата, мъжа(работи онлайн🤦🏻♀).Та понякога ми идват в повече, признавам.Големият е на почти 20, малкият на 13 и си им е ок у дома, имат връзка с мен, но се кефя, когато всеки си е по задачи.
Понякога се радвам, че не ми се е налагало да работя, друг път съжалявам.Няма пълно щастие.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 15:31 от ДХ3

# 581
  • Бургас
Аз приемам факта, че детето е голямо и вече трябва да е самостоятелно, обаче не мога да намеря неща, които да ми запълват времето и да ме радват, нямам домашни любимци, нямам хобита, досега не съм имала много свободно време, но най-вече нищо не ме е привличало чак толкова, ходя на работа по задължение заради парите, разхождам се и спортувам също по задължение- да поддържам форма, че преди години бях се отпуснала и много напълняла, не пуша и рядко пия, отвикнах вече да ходя по заведения, както на младини, покрай пандемията и остаряването станах и асоциална, хич не ми се събира с хора на софри и празни приказки, и това най ме притеснява, че се чувствам като баба, никакво желание за нищо

# 582
Предлагам форумска среща , поне всеки ще знае за какво говори другият 😂

# 583
  • Бургас
Предлагам форумска среща , поне всеки ще знае за какво говори другият 😂

Дет се вика не сме и съвсем непознати, имаме си теми на разговор Laughing

И на мен ми е много хубаво като съм сама в къщи, и аз станах в някаква степен асоциална след пандемията, но май ми харесва така, не страдам.

# 584
  • СОФИЯ
Пътувайте!
Това е моето предложение за преодоляване на не добри усещания. Няма значение дали през  уикенда до близък град, село, манастир или по-далече. Няма значение и дали с приятели или сама.
Следя темата, но рядко се включвам. В началото на януари следващата 2023 г. ще навърша 50 г. Промените контролирам през ЛЛ, при не добри състояния с други мед и изследвания. Все още имам редовен цикъл, леко скъсен с 2 дни.
Единствената ми дъщеря е студент в чужбина.
От целоживотно с ниско кръвно се оказах хипертоник. Приемам лекарство за това.
Кг преодолявам с ограничено хранене .

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 21:21 от мама САННЯ

Общи условия

Активация на акаунт