Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 217
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 600
Снежна може ли линк към Вечерната иглика, която взимаш? Открих, че Лененото семе го има и като хранителна добавка на меки капсули от Фортекс. Иначе за сега слагам по 1 с. л. със малко кисело мляко. Много е приятно всъщност.

# 601
Снежна може ли линк към Вечерната иглика, която взимаш? Открих, че Лененото семе го има и като хранителна добавка на меки капсули от Фортекс. Иначе за сега слагам по 1 с. л. със малко кисело мляко. Много е приятно всъщност.
Аз пия масло от ленено семе по една супена лъжица сутрин и една вечер от една седмица заради храносмилателни проблеми , а Вие за какво го пиете?

# 602
Аз го започнах също от една седмица. Взимам го като натурален фитоестроген.

# 603
Аз го започнах също от една седмица. Взимам го като натурален фитоестроген.
Благодаря за отговора.

# 604
Felicity, на Jameson е моята. https://jamieson.bg/product/maslo-ot-vecherna-iglika/?gclid=EAIa … AYAiAAEgIlPvD_BwE
Продължи ми 4 дни и половина, какво облекчение.

# 605
Благодаря ти! Аз съм купила иглика от Зоя.бг на Пранонорм или нещо подобно още през лятото и не съм го отваряла.

# 606
Ооо, за апатията и меланхолията не ми говорете, през някави си 10 г. попадам в техните клопки, обикновено когато по някаква причина ми е паднал гарда. И сега понеже гарда ми е -1 и ме тресе, тресе, нямам желание за нищо, съжалявам за абсолютно всичко или да перефразирам Хамлет: "Животът вече не ме радва".
Ни желязо помага, ни осъзнаване. 😭 Да, знам,н че всеки миг е уникален, но как да му се насладя - не зная.
Винаги е имало нещо, което съм преследвала, за да се почувствам щастлива и съм си казвала ето ей сега това ако стане  ще съм щастлива, но вече дори го няма това "нещо", към което да се стремя, чувствам се спихната, уморена и тъжна стара жена с безцелно съществуване.
Сори, че ви депресирах. 🙏

Мислех, че съм единствената с депресия и отпадналост. Всичко започна през 2020, тогава се разделих с мъжа ми, затворих бизнеса, изкарах ковид и още няколко неуспеха. Това ме съсипа. Не можех да ставам от леглото. Обилното кръвотечение беше започнало, аз успявах да го регулирам с Шатавари. Като пиех билката, всичко беше нормално. Обаче кошмарът дойде, когато бях в едно затънтено село в планината и аз трябваше да готвя за много хора 10 дни. На вторият ден рукнах като река, нямах билки, нищо, просто бях прогизнала и отчаяна. След около 10 дни кошмарът спря. Сега вече след около 2 години процесът затихва, имам цикъл през около 2 или 3 месеца, няма болки, няма вълни. За мен по-тежко е емоционалното състояние и безсилието. Започнах да пия черен бъз и прополис, от това се чувствам добре за сега. Виждам че с течение на времето нещата улягат.

# 607
  • Бургас
Ивчето, кажи повече за това шатвари, някой ти го изписа ли?Как го пиеше, пиеш ли още? Всичко съм навита да пробвам, което евентуално може да намали количеството на цикъла и да добутам до менопауза без да се подлагам на операция и без опасност от анемия.

Освен бъз, който и аз ям, може да добавиш коприва-тинктура или чай, цвекло под някакви форми, дробчета, хлорофил.

# 608
Ивчето, кажи повече за това шатвари, някой ти го изписа ли?Как го пиеше, пиеш ли още? Всичко съм навита да пробвам, което евентуално може да намали количеството на цикъла и да добутам до менопауза без да се подлагам на операция и без опасност от анемия.

Освен бъз, който и аз ям, може да добавиш коприва-тинктура или чай, цвекло под някакви форми, дробчета, хлорофил.
Една моя приятелка със същите проблеми го пиеше, след това започнах и аз.Взимах от тази на прах известно време, сега в момента нищо не пия, защото обилните кръвотечения изчезнаха. Преди около 2 месеца бях на преглед, колпоскоп и цитонамазка, докторката ми каза, че всичко е наред, имало един миомен възел, който не трябвало да ме безпокои, защото постепенно щял да изсъхне.

# 609
  • Бургас
А как се пие? Има ли някаква схема?

# 610
А как се пие? Има ли някаква схема?
На самата опаковка пишеше, вече съм забравила. Разтварях праха във вода и го пиех, беше много горчиво. Има и на капсули, аз лично я взех на прах. Като я пиех, кръвоизливите спираха.

# 611
Аз преди време(около 3 г) си бях правила аюрведична консултация при Емил Викторов и той ми беше написал да пия разни добавки,та имаше и  Шатавари . Тогава мн четох за нея и реших ,че супер отговаря на повечето ми климактерични оплаквания,но така и не почнах да я пия. Да взема да почна и аз ли....

# 612
Това било аспарагус...
Има си упътване 3-10 гр на ден.

# 613
А има ли някой като мен със болки в гърба и врата? Имам дни,в които от събуждането все едно са ме били с прътове,👀. Като се раздвижа се оправят нещата...Не е постоянно,има някакъв цикличен характер,но не мога да разбера от какво е и какво да търся или на какъв лекар да отида. Че имам хернии и протузии на врата,имам, обаче как така 1,2 пъти в месеца направо се събуждам като пребита? Възможно ли е да има някаква връзка със пикове и спадове на хормони?

# 614
  • Бургас
Най-вероятно, защото и при мен се случва преди цикъл, като пребита съм, болните места се открояват осезаемо, а след това позатихват.

Общи условия

Активация на акаунт