Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 233
  • 1 039
  •   2
Отговори
# 630
Чувството ти за хумор е налице, няма страшно. Много хора не ни разбират, защото не знаят какво е. И при мен е така, като ти кажат - нищо ти няма и откачаш още повече.

# 631
  • СОФИЯ
Не откачам. Справям се.

# 632
Здравейте и от мен. От месец ви чета, от толкова и аз знам, че съм в кюпа. На 43 години.
Миналият месец мислех, че ще откача 10 дена преди цикъл, след него си бях ок. След вечерна иглика и хомеопатия, този месец е по-поносим. Навързани нещата последните 3-4 месеца си показват точно пременопауза.

# 633
  • СОФИЯ
Мено или пре, няма значение. Правя необходимото и съм в добро състояние за възрастта си. Предпочитам да живея нормално.

# 634
Какво правите?

# 635
мама САННЯ, не разбрах, това към мен ли беше?
Аз съм в чудесна форма, просто имам определени симптоми на пременопауза.
Мислех, че темата е за това.

# 636
  • СОФИЯ
Не правя нищо особено. Това е причината да не съм активна в тази тема. Проблеми решавам след поява и обсъждане с лекари. Като цяло отлагам и обсъждам с повече от 3 с мед образование. Не казвам че това е практично. Така процедирам аз .

# 637
А какви оплаквания имате?

# 638
  • СОФИЯ
Кои си мисля че са от премено ли?
Високо кръвно налягане
Проблем в кръста
Нямам мед образование, дори нищо не познавам по темата. Юрист съм. Публични финанси.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 22:08 от мама САННЯ

# 639
  • Бургас
Всички искаме да направим нещо за да си помогнем, иначе нямаше да сме тук и да търсим информация.Няма как да стигнеш до информация без да споделиш какво ти има, а и наистина рядко има разбиране от хората около нас.Всички искаме да си живеем нормално както преди, но не всичко може да се коригира.Който няма големи проблеми  да чука на дърво и да благодари, че не се знае какво може да му дойде до главата.

# 640
вярвам само на собственото си тяло и усещането за него
знам,че имам симптоми,които доктор би определил като критични, и с необходимост от лечение (с лекарства примерно)
но,аз не вярвам на 100%на доктор,..ни н а двама, ни на трима
само приемам мнението им за част от картината-  ние сме както тяло,така и дух, и етер, и...кой знае още какво

вече съм с цикъл,макар и редовен, на 20тина дни
имам както много обилни цикли, така и почти несъществуващи-като зацапване
имам ПМС в 2от 3 цикъла- вече се усещам навреме,преди да съм почнала да коля и беся за щяло и нещяло

# 641
Мамагелар, браво и на теб, и на мама Саня за мисленето. Обаче както каза Галчудо, тук сме защото имаме симптопми и то поне при мен много и различни, изсипали ми се наведнъж. Нормално е да се шашна. А и най- мъчително ми е цикъла да ми е обилен, засега е само такъв и ми е трудно да си го обясня, а освен това ме е страх да не е от някоя лоша диагноза.

Ангелова, благодаря ти, опитвам се да си го пазя чувствсто за хумор  ама напоследък е малко като "Смее се пръдльо, ама му не е драго". 😁

Фелисити, за схващането - така съм си доста сутрини. Смених матрака и взех ортопедична възглавница, по-добре е, но далеч не като коги бех по-млада. 😁 Шегата на страна, мисля, че и напрежението оказва роля с натрупване, аз като съм напрегната и спя без да ми се отпускат напълно мускулите и на сутринта съм като Пинокио (дръвчо).😄
Въобще, кой откакво се е оплакал тук, имам го. 😥
Плюс, най-ужасния кошмар, слабея още, за две седмици от 47 на 45. От депресията ли е, от мъдреца ли, че бях унила, не знам, но вече ме е срам да изляза. И самият факт, че не намирам решение вече от месеци, допълнително ме сдухва и отчайва.

# 642
snejna
TSH/ FT3 /FT4 /TAT/ MAT
Знаеш ли ги накъде са?

# 643
  • Бургас
Да не е хиперфунция? Аз пък съм обратното, избива ме на ядене, качвам от най-малкото, все трябва да се ограничавам.

# 644
На мен хипертонията ми беще един от първите симптоми  преди около 5 -6 години, преди това беше само подутият корем.
До 140 горна граница едва ли е необходима терапия, няма начин да имаме идеалното 120 вече, но при 130 да си мислиш , че си с хипертония и то около 50-те тодини, е прекалено,, долната не трябва да е повече от 80-85. За да се постави диагноза артериална хипертония доста изследвания и тестове се правят - холтер, стрес тест с физическо натоварване и т.н. Велоергометърът позволява да се установи дали нормалните граници на кръвното налягане, което е нормално да се повищи при натоварването,  се възстановяват бързо след преустановяването му.
Цялата тази информация имам от моя кардиолог.
Два пъти дневно не ми се е случвало да си меря кръвното, освен ако не ми е препоръчал доктор.

Общи условия

Активация на акаунт