Любовен проблем

• 14 301
  • 364
  •   1
Отговори
# 90
Фитболеро, никой не е длъжен да ти дава дълги обяснения за решенията си, за да стимулира личностното ти израстване. На 30+ години се очаква човек да е достатъчно зрял и интелигентен да може сам да анализира действията си и да си извлече поука.

И моля те не разводнявай темата с някакви измислени хипотетични ситуации, които нямат нищо общо със случая. Имаме конкретен казус, коментираме него и тук човекът е дал достатъчно обратна връзка. Повече нищо не й дължи.

# 91
Това с отиването пред тях - нийди е, тъпо е, но и аз съм го правил - бил съм влюбен. Единият път го направих с първата и то многократно - заплашваше ме с полиция. Тогава обаче бях много бос, много влюбен и не можех да разбера какво аджеба й е проблема и защо ме реже. Вторият път го направих, но доста по-премерено и обиграно и аргументирано и се събрахме с настоящата ми съпруга.

Но според мен в случая той е постъпил много тъпо още преди да отидеш там и правилно си му се разсърдила според мен. Не всички може да сме компютърни специалисти и не е нужно. Аз съм ИТ, учил съм и икономика. Жена ми тотално не иска и не харесва тази сфера и е в областта на хуманитарните неща, готвенето (беше профи готвач), грижата за хората, психологията. Говорил съм с нея и съм изразявал мнението, че дори и лошо ИТ, ще изкарва може би по-добри пари, но това е само в сферата на разговорите и идеите. Много се гордея и я подкрепям, че си следва това, което харесва и се развива. А пичът едва ли не е казал - ти си тъпа, щом не си ИТ като всички. Според мен правилно си се разсърдила. След това разбира се си преодоляла обидата (която не е кръвна обида разбира се) и си оценила, че искаш пича. Направила си каквото можеш, той не те иска и грубо го е показал. Пробвай да го забравиш и търси нови хора. Сигурно си хлътнала, сега ти е мега гадно, но ще мине.

Дали е хлътнала, или много й е харесало милото, нежно и уважително отношение от мъж с възможности? Не го е оценила докато са били заедно и сега й е криво, но тя си е виновна сама.

# 92
Бая връзки се разпадат, когато хората са над 30. Ся кво ми твърдиш - че се разпадат връзки само на неосъзнати хора. Ми те тук половината са разведени и са се развели над 30. Що са се развели. Нали всички са много осъзнати над 30 и са самураи в отношенията с хората, предвиждат всеки казус и взимат винаги точното решение. Тогава по тая логика трябва да очакваме само перфектни връзки и никакви раздели и разводи. Ама нали много знаем теоретично, ама практиката показва, че връзките не са математика. Какво точно разводнявам. Аз мога да кажа, че други разводняват с това, че 200 пъти повториха, чее мацката е неадекватна. Ами да - виждам грешки в нея, но нямаме чак толкова доказателства за няква супер неадекватност. Но пък имаме доста примери как във форума като в някоя тема хората емнат някого и той е виновен и тва си е мантрата.

# 93
Авторке, обичаш си драмата, видно е.
Какви са тия глупости, че бил най-хубавото нещо в живота ти, ще мреш ли сега?

Кое му е хубавото, ти си възприемала половината му изказвания, като атака към теб, личността ти, уменията ти, стойността ти. Дали това е казвал наистина, или ти имаш ниско самочувствие, няма значение. Та как е възможно това да е най-хубавото, което ти се е случвало? Сама се хипнотизираш, и влизаш в ролята на жертва.

Его обаче не ти липсва, затова и ти щипе в момента. Ще ти мине.

И не ходи по хорските домове да се молиш. Като отказват да имат общо с теб, просто казваш "ок" и толкова. Причините и подробностите с нищо няма да ти помогнат, нито опитите да се пазариш след това.

# 94
  • Тра-ла-ла
Мъжете ужасно се изприщват когато трябва да прекратят връзка. От личен опит и наблюдения над други жени - най-често мъжете се изнизват като пръдня из гащи, за да си спестят дори елементарен разговор от уважение. Все едно бягат от най-голямата заплаха за живота си и тази жена, с която е бил до вчера - вече е смъртен враг Joy Могат от днес за утре да изчезнат като обидени моми. Да спрат да вигат телефона. В най-добрия случай ще скъсат с смс или разговор по телефона Joy Много силен пол....

Разбира се говоря за връзки без съжителство.

# 95
Ама защо приемате непременно, че не ù е обяснено и не са отделени 1-2-3-4-5 часа да ù се разясни?
Има хора, които са оперирани от чувството 'усещане'. И 180 пъти да им обясниш защо не ги искаш - няма да чуят - точно както не са чули и на третия път. Точно както е героинята тук.

# 96
Ама защо приемате непременно, че не ù е обяснено и не са отделени 1-2-3-4-5 часа да ù се разясни?
Има хора, които са оперирани от чувството 'усещане'. И 180 пъти да им обясниш защо не ги искаш - няма да чуят - точно както не са чули и на третия път. Точно както е героинята тук.

По принцип ако някоя информация не е известна, обикновено приемаме, че докато нямаме доказателства - тва не е налично. В случая нямаме такава информация, така че това твое мнение : Точно както е героинята тук. : е по-скоро лично отношение, докато не получим доказателства за обратното. Тоест от деосегашните сведения - по-скоро ти и други потребители имате някакво лично мнение към героинята, което е малко раздуто на фона на доказателствата.

Да - тя е правила грешки, но не смятам, че е абсолютно виновна и че пичът й е обяснил разумно какви са му доводите.

Нека се обърнем към героинята : като късахте, той даде ли конкретна причина поне една за разрива в отношенията ви.

# 97
Да бе, 100% в техните многобройни скандали той веднъж не е споменал какво не му харесва в нея.

# 98
Не мисля, че е до мъж и жена..
Когато е край и го заявиш, какъв е смисъла от многословни обяснения и разбор?!
Често, колкото повече обясняваш, толкова по-сложно, мъчително и нараняващо става..

# 99
Проблемът с такива ситуации е, че се изисква определен характер да кажеш директно аз съм тъп боклук и си заслужих да ме пратят по дяволите , който много хора - повечето - нямат. И въпросните хора карат отдалече, като в темата: ама той обижда, ама всъщност не обижда, ами аз се обидих на едно нищо, ама знам, че не е съвсем ок да правя така, ама все пак не може ли.... В хода на оплакванията постепенно какво реално е казал и направил лошият се измества от манипулативни внушения как се е почувствала жертвата.
Ако сега се върнеш да четеш мненията, ще видиш, че всъщност този т.нар.лош бивш нищо лошо не е направил или казал.

# 100
Там е и проблема , че и двамата бяхме с голямо его... Но мога да кажа едно аз от гордост и от его нищо хубаво не видях... А сега вече е късно
А и забравих за добавя към въпросната случка с онова интелигентно  момиче .Питах го за точният му адрес и ми отговори .. ами питай нея тя ще ти каже... Извинявам се мисля, че няма човек който да не се обиди на това да питаш някоя друга за адреса на твоят приятел от половин година !

Авторке, обичаш си драмата, видно е.
Какви са тия глупости, че бил най-хубавото нещо в живота ти, ще мреш ли сега?

Кое му е хубавото, ти си възприемала половината му изказвания, като атака към теб, личността ти, уменията ти, стойността ти. Дали това е казвал наистина, или ти имаш ниско самочувствие, няма значение. Та как е възможно това да е най-хубавото, което ти се е случвало? Сама се хипнотизираш, и влизаш в ролята на жертва.

Его обаче не ти липсва, затова и ти щипе в момента. Ще ти мине.

И не ходи по хорските домове да се молиш. Като отказват да имат общо с теб, просто казваш "ок" и толкова. Причините и подробностите с нищо няма да ти помогнат, нито опитите да се пазариш след това.

# 101
Нещо взе да си противоречи историята. Да нахлузваме ли кънките?

# 102
Ани, наранена си..Харесвала си го, но ти се е искало по-друго отношение, а сега е никакво.  Е, не е бил твоят човек! Приеми го!

Връзки от разстояние, често са сложни.

# 103
  • София
Авторке, малко е странно да питаш някого за точния му адрес, освен ако не искаш да му пращаш куриерска пратка или те е поканил на гости. Мен лично би ме втрещило подобно питане. Явно е имало  разнобой във възприятията и от описаните случки имам усещането, че нещо ти се е дразнил...Събитията са били с натрупване, за да се стигне накрая до откровена грубост.

# 104
Той на месец 2/8 искал да заживяват заедно , пък на месец 6/8 мацката не му знае още адреса? Джорджи, балонче искаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт