В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 778
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Може да съм изпуснала и да сте го дискутирали, но има ли училища, в които първия срок поне не учат философия?

# 226
  • около Варна
anra, мъчно ми стана за детето и си представям колко ти е тревожно и на теб. Ще се оправят нещата, явно по-бавно, но малко по-малко ще се опознаят, ще пренаредят групички те и приятелствата, в цял клас все ще има по една сродна душа. Давай и кураж да не бърза да се отчайва.
При нас нещата за сега са добре, дисциплината била на ниво, никой не се подигравал, което и дало смелост да се включва активно в часовете. Но занапред ще си показват рогата, та дано така спокойно да остане положението. Класната им прави всичко възможно да се опознаят, в час на класа и психоложката се включила с някакви анкети за опознаване. Много е лошо децата да не се чувстват на мястото си в училище, по-голямата част от времето им минава именно там.

# 227
  • София, Младост
Скрит текст:
И при нас комуникацията е тегава. Явно е масово. Не познава никого отпреди в този клас, не е ходила на курс по предмета и оттам никакви бонуси с познанства. Нямало оформени групички, говорели си и си общували предимно по двама. Били зубъри и натегачи. Никой не говорел нищо смислено, само ей така, светски приказки, да минава време. Не си харесва г-жата по химия. Била много студена и дистанцирана. Ходила да я пита може ли да иде до тоалетна, тя й направила публична забележка и още реплики, че трябвало да пита от място, чак саркастично се била изказала. Пуснала я, но явно с идеята друг път да не смее да пита.
Г-нът по БЕЛ бил млад, дал списък от книги за прочит и презентация. Много тежки. Вътре са "Чужденецът" на Камю,  "процесът" на Кафка, "повелителят на мухите" на Голдинг, "Майстора и Маргарита" на Булгаков и още, не помня всичко. Не знам как ще четат такива четива. Решила е да се хване с "1984", ако я намеря къде е прибрана.
От Кафка успях с мъка да изчета "процесът" и имах усещането, че полудявам, докато я чета. Друго от същия автор просто не можах да си наложа.
Ще го закъсаме с рисуването, голямо изпитване падало, ето, и Светлиица казва, че са почнали с тест, вероятно са със същата г-жа. Г-жата по биология отсъствала, били със заместник. Изпитвал. Питал неща, които са говорени на подготвителния курс, тя не е ходила и й звучали напълно непознато.
От другата седмица ще почвали с входните.
А аз бачкам всеки божи ден по много часове, вчера в 12 часова смяна не можах и вода да пия /и добре, че не пих, после нямаше кога и да я изпикая /. Свободно време имах половин час от 12, та сдъвках все пак нещо и изпуших една цигара. В петък, единствения свободен ден е вливането и така стават 10 дни без почивен ден. Довечера съм пак на бач и ще изляза преди да се е прибрала. Така че пак много съм запозната какво е ставало в училище.

Ra2, явно сме в една паралелка, така като те чета доста неща си научила.Нашият младеж изобщо не ми дава обяснения, само ми се разсърди, че съм му изхвърлила тетрадките от миналата година по биология и химия, сега нямал от къде да преговаря за входните нива. А по БЕЛ, ми сподели, че нямало да пишат нищо в час като планове, каквото запомнели в часа...и той не бил свикнал така...Иначе и аз разбрах, че трябвало някаква книга по техен избор да четат и да й направят после анализ..на това щял да ги изпитва. По химия каза, че му харесала, била младичка госпожата.На някаква школа по астрономия щял да се записва, че му била интересна астрономията.

# 228
Те всичките са младички май. На родителската среща бях изненадана от възрастта на преподавателския колектив.
Тази била много студена млада жена. Физичката била по-готина. А какво казва за математика?
И аз съм разкарала помощните материали от миналата година.
Не съм чула за никакви школи да е говорила.

# 229
Момичета Hug
Бързам да се похваля преди да са се променили обстоятелствата JoyJoyJoy
Антиматематичката се оказа ТОП-математикът на класа JoyJoyJoy
Явно до сега е била на грешното място просто Stuck Out Tongue Winking Eye

# 230
Ирчик, туй е супер.

Ра, дано всичко се нареди, а за петък, ти си знаеш вече, всички сме с теб. Взимай почивен ден, иначе шъ прегрееш.

Момичета, не съ оплаквайте. Я вижте Лейкарс, неговото отроче на какви личности е попаднало. Ма сериозно ли, от едно са станали две. Нямам нищо против различните, странните, и др. подобни. Просто са ми интересни. Все пак всички сме хора под това небе и слънце.

Момето се прибра, докът да хапне, и заспа, все още спи. След часовете се чухме по тела. Единствено разбрах, че по два от предметите, от тази година имат нови учители. По ФВС, правили две обиколки, като през част от времето се разхождали като на конкурс, вместо да бягат. После играли част от децата ( вкл. и тя ), на волейбол. Ся чакам да отвори дзъркелите, и да почне да разказва. По кое време шъ стане, идея нямам.

# 231
По английски целият клас заспал. Един младеж похърквал.

# 232
  • около Варна
Ох, много ми стана смешно, забавен час ще е бил 😂

# 233
  • София
И ние имаме заданието с книгата, но на английски и може да си избере книга. Презентацията ще е на английски.

Екскурзията с австрийските замъци я имаше и при нас. Ама такава цена й бяха сложили, че не ме грабна. А и моето държи само на екскурзия до Церн. Другите не са му приоритет.

Учителите за сега не ги е коментирал. За повечето каза “става”. Има и един, който не влезе в тази категория.

# 234
Ох, много ми стана смешно, забавен час ще е бил 😂
Той е пригласял. Идилия, горките, колко са били уморени.

Момичета, почерпете се.
Скрит текст:

# 235
  • София
Тони, благодаря за тортичките!
Какъв е повода? Да не съм проспала (недочела) някой празник.

# 236
Тони какво изпуснах, какъв е повода? Живи и здрави какъвто и да е. Набора почва ударно с похвали в школо по английски и Бел.Почнаха и входни. За тези които ни помнят нищо не сее променило математиката ни притеснява. Нооо не може всичко да е идеално. И Честит празник на всички!

# 237
Моето дете не е от споделящите. Какъвто и въпрос да задам отговора е да, не, не знам. Вчера си го прибрахме болен. Личната каза, че е изтинал. За това съм виновна аз. Изпратих го с тениски и суичър, а тази седмица се оказа много студена. За общежитието съм със смесени чувства. Постоянно им влизат в стаята и детето каза, че не може да се наспива.

# 238
  • Разпиляна във въображението
Избирам всяка торта с шоколад Simple Smile Живи и здрави!

Дъщеря ми сподели, че ще се записва в клуб към училището по "Информационни технологии". Ще се учат да правят сайтове и т.н. Тя е специалност "Икономическа информатика" и това ще й помогне занапред. Нямат много думи, което ме озадачава. Обяснявам си го с това, че е английски и са учили основното, но все пак си мислих, че се започва от нулата ударно.

# 239
Синът ми трудно се запознава с нови деца. На първия учебен ден стоеше като сам и не направи никакъв опит да заговори никого. Всички други деца се опитваха да общуват помежду си. В различните часове учителите ги размествали и им възлагали работа в екип - явно се опитват да ги накарат да се запознаят с различни деца. Но нашият е тежък случай - ако го питат нещо, отговаря, но нищо повече. Така че, anra, може госпожата нарочно да е сложила девойката до това момче.
Вчера, обаче, група деца са го приобщили. Но и аз доста се разправях с него. Важно е да се научи да общува, когато попадне в нова среда. Много им е трудно в началото.

Общи условия

Активация на акаунт