Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 682
  • 853
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аборт определено ми се вижда много по-добър вариант в тази ситуация. Раждането е безотговорно.

# 136
  • София
Момичето е на 20, а не на 16. Кое точно му е ранното на раждането? Докато роди ще стане на 21.
Единственото, което е важна подробност е да не си мисли, че чрез бебето ще върне гаджето-баща. На него няма да му светне в уча "ох, аз съм баща, колко ще е сладко, защо се отказвам от детето си, защо се отказвам от нея...". Няма да му светне. Момчетата на 22 все още са едва излезли от пубертета, нямат никакво намерение да стават бащи.

И все пак, не ви ли трепва отвътре малко съвестта, че подтиквате и дори сте категорични, че абортът е по-добрият вариант и изобщо че трябва да абортира? За мен е грехота да се кара момиче или жена да го направи, особено непозната. То и позната се въздържат хората да съветват така. Дали ще е добре или няма да е добре няма как да се знае. Има предостатъчно жени, които така и не преживяват вътрешно подобни "по-добри решения", а след години безкрайно съжаляват, особено ако се окаже и вторичен стерилитет или друго усложнение. Каквото и да решава едно момиче или жена, това е нейна работа и работа на семейството, ако е млада и не си е стъпила на краката, както се изразиха някои. Тя и родителите й решават, защото те ще теглят последствията.

# 137
Темата не е "дали да бременея", а "бременна съм". Бебето вече е направено.  Защо я подтиквате към прекъсване на бременността? Това толкова по-добро ли ви се струва?
Да, струва ми се много по-добро отколкото да роди едно дете, на което няма да може да покрива базови житейски потребности и за което вероятността да бъде системно неглижирано е огромна. Струва ми се много по-добро отколкото да роди сега и да се оплете като пате в калчища и съвсем да изчезнат шансовете ѝ да учи, да си намери стабилна работа и да си подреди живота. Ако роди сега, шансовете тя и детето ѝ да живеят като маргинали са големи. Така че е излишно да прибягваш до сълзливи реплики от типа "Не ви ли трепва нещо?" На теб не ти трепва нищо за детето, което може би ще живее като скот. Хайде по-кротко с подскоците. Не я подтикваме да отиде в кланицата, където ще я убият.

# 138
Скрит текст:
quote author=littlemuffin link=topic=1481978.msg45299098#msg45299098 date=1663189632]
Авторке, моля те от сърце, не слушай коментари като този на happy doc
Никакъв аборт. Щом искаш дете, щом е станало чудото, недей да взимаш такива решения. Знаеш ли колко хора искат, но не могат да имат деца? Трябва да проучиш как стои въпроса с това да си самотна майка, за да получаваш пари. Има и еднократна помощ за майки-студентки, ако си студентка. Ако родителите ти могат да помагат още по-добре. Но такива действия като аборт ТВЪРДО НЕ
Какво е пързалянето, че момичето ще има дете на 20 години? И аз съм млада майка. На 22г. забременях и на 23г. родих. Моля Ви, не всяка история, която ви звучи “измислица” , е измислица. Винаги съм се чудела на хората, които реагират така остро към младите майки и младите бащи. Защо? Всъщност не искам да разбирам защо.
Авторке, щом искаш дете и имаш тази възможност да имаш дете, това е прекрасно. Ще бъдеш страхотна млада майка.
А Вие, хора, как може да казвате на бъдеща майка, която иска дете, да прави аборт, като момичето казва, че иска дете?? Има хора с образование и работа и пак не стават за родители.
Няма да погледна оттук-нататък какво ще бъде написано в темата, защото много ще се изнервя.
Авторке, пожелавам ти живо и здраво бебенце. Ще се справиш. Не си първата, няма и да си последната. Изгледай детенцето и му давай всичката си обича. То не е виновно за нищо, за да му причиняваш аборт.
Желая ти много успех, мило момиче!❤🍀
[/quote]
Здравейте, аз съм на 19 години и ще раждам през месец май живот и здраве.

Не разбирах малкия мъфин на 19 или на 23 години е всъщност.
И как да имаш доверие на мнението на човек, който сам на себе си противоречи.

# 139
Многократно се обясни, че не става въпрос за физическа зрялост, а че госпожицата няма нормална работа, която да ѝ позволява гледането на бебето без помощ, каквато поне платена по всяка вероятност със сервитьорската заплата не може да си позволи. А майка ѝ щяла да ѝ помага “когато може”. Ако бъдещата баба ходи на работа (нали била млада баба), а нашата героиня иска да си сервитьорства, не знам как ще стане. Момичето е със средно образование и съдейки по писаното досега, въпреки добрия съвет, въобще не си я представям тепърва да започне да учи за архитект, инженер или лекар, както беше предложено. Не че нещо, ама едва ли ще се наредят на опашка кандидати за баща на това бебе, поне в първите години след раждането също.

От бащата не звучи като да може да се очаква някаква помощ.

Щом ти смяташ, че е нормално бабите да гледат внуците все едно са бавачки на пълно работно време, хубаво. Масово явно сме на мнение, че като правиш деца, трябва да си в състояние да си ги гледаш.

# 140
Тя за бебето вече е решила.
За бащата на детето - май се е отказала да си го връща. Не че би успяла, ако не се беше отказала.

# 141
Щом ти смяташ, че е нормално бабите да гледат внуците все едно са бавачки на пълно работно време, хубаво. Масово явно сме на мнение, че като правиш деца, трябва да си в състояние да си ги гледаш.
Андариел може и да смята, че е нормално майката на авторката да ѝ гледа бебето, но Андариел забравя, че тази майка вероятно е под 45-годишна, т.е. ходи на работа. Как ще помага за бебето? Андариел сигурно си въобразява, че всяка жена разполага с мъж, който да я издържа минимум 18 години да го играе домакиня. Андариел обаче едва ли има отговор на въпроса как конкретно 20-годишната самотна майка с гимназиално образование, нестабилна работа, неособено цъфнала финансово и без помощ от родители ще отгледа бебето.

# 142
  • София
Изборът да задържи бебето, предвид описана ситуация, е егоистичен… по детски, искам бебенце - ще си го родя.
Как ще го гледам, с какви пари, къде… а да живее под наем, който плаща със сервитьорска заплата и бакшиши ( демек майчинството ще е минимално и ще стига точно за наема, евентуално сметките, но едва ли) у майка ѝ ще и помага, когато може - с какво и колко ще може обаче?

# 143
Изборът да задържи бебето, предвид описана ситуация, е егоистичен… по детски, искам бебенце - ще си го родя.
Тя дори не иска бебенце. Тя иска оръжие, с което да си върне гаджето.

# 144
  • Варна
Да ама точно това оръжие е безполезно. Все едно да имаш пистолет без патрони и да щракаш ли, щракаш спусъка. Полза няма.

# 145
Аз за тате/дядо/ нищо не прочетох до сега.
Може да не съществува, може да не е съгласен да става дядо, може и да не знае още.
Младата баба  едва ли ще има средства да издържа дъщеря и бебе. Щом от малка я е пуснала да разнася таблите по ресторанти и дискотеки - ясна ми е.

Майка ми и баща ми се разведоха преди около 10 години и той замина за Германия и си има друга жена и момченце на 6 годинки. Майка ми си има друг мъж от 4 години.

# 146
При това положение как конкретно ще може някой да ти помага с бебето? Ти как се виждаш да го издържаш сама, като ще получаваш мизерно майчинство?

Аз съм била сам родител 8 години и мога да ти разкажа доста технически подробности как се случват нещата. Не са никак розови, въпреки че аз имах солиден финансов гръб и отлично образование и професия.

# 147
  • USA
Аз пък да питам само тест ли направи, или и доктор е потвърдил бременноста? И в коя ГС си?
Имаш ли неразположения, които да ти пречат на сервитьорстването ? СЛед някоя друга седмица ако те хване и повръщане как ще работиш...

# 148
  • София
Майка ти и мъжа ѝ ще те приютят ли с дете?
И ще поемат ли разходите ви за дълго време?
Учиш ли?
Ще има ли кой да гледа бебето, докато учиш/ работиш?
След като мине майчинството какво ще работиш?
Смените на сервитьорките не са с работното време на яслите и градините.

# 149
Аз пък да питам само тест ли направи, или и доктор е потвърдил бременноста? И в коя ГС си?
Имаш ли неразположения, които да ти пречат на сервитьорстването ? СЛед някоя друга седмица ако те хване и повръщане как ще работиш...

С тест и на лекар ходих вчера и съм 6та г.с. Ами неразположения засега нямам освен, че си чувствам гърдите малко по-странно. И сутрин леко ми се гади ако пия кафе без да съм хапнала преди това

Общи условия

Активация на акаунт