Финала наближава!Октомврийче се показва❤Тема 4

• 39 181
  • 418
  •   1
Отговори
# 165
Честити бебенца HugFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
А относно упойката, съм съгласна, че няма смисъл от излишни геройства. При мен обаче първия път не се получи тази упойка, няма смисъл да навлизам в подробности, защото при много жени си действа чудесно. Та съм се настроила този път без Sweat Smile

# 166
Честит Димитър, HDMV! Голямо юначе, да сте здрави и щастливи! Simple Smile

# 167
Станимира, честито бебенцеее, бъдете здрави!!!!!
Мамата според мен искаше да каже, че не всичко е на всяка цена и не е нужно някоя мама да се мъчи без упойка и да остане с лоши спомени от този уникален момент, поне аз така разбрах. А за секцио с мед. причина е ясно - щом трябва - трябва! По този повод вчера гледах едно видео в което един доктор каза следното "Не се борите за медал накрая, а и никой няма да ви го даде, борите се да сте здрава и и да имате здраво бебе" ❤❤❤

Здравейте и моят октомвриец се роди днес в 9:00 сутринта 2900. 46 см- естествено раждане след епидуралната упойка всичко мина абсолютно безболезнено. До всички мами които не са родили още- не се колебайте дори за миг. Hе виждам никакво геройство в това след раждането майката да излезе като след война. И двамата се чувстваме страхотно вече станах и се изкъпах! Пожелавам на всички момичета които им предстои леко и бързо раждане❤
Честито Stanimira,здрав и щастлив да е малкия юнак,а на теб бързо възстановяване Flowers Hibiscus.
Това за раждащите секцио ли се отнася? Защото аз след първото дете не съм се чувствала като след война ,боли си при всяко раждане независимо естествено или секцио и не е хубаво така да се генерализира.
Точно това имах предвид!❤

# 168
Само че епидуралната упойка не е билково бонбонче и лекарите би трябвало да обяснят и ползите и рисковете. За ползите ясно. Сред рисковете са - спира усещането на напъните и може да доведе до ваденето на бебето с форцепс или вакуум. Не искате да знаете възможните последствия от ваденето по този начин. Така че не може да се препоръчва задължителното ползване ей така за кеф. И да се прави заключение, че раждалите без упойка били като след война. Аз пък се чувствам като в рая от раждането си. Без упойка и без предизвикване. Дори и да исках упойка (определено исках) нямаше как, защото за час се оказах с пълно разкритие и нямаше за кога. Имам един малък шев.

# 169
Според мен няма нищо задължително, а и тя не е казала , че е задължителна тази упойка, да се знаят ползите и вредите винаги е важно и то за всяко едно нещо, важно е и да се чете достоверна информация и да се гледа статистика и всеки да вземе информирано решение и да не бъде съден за него. Аз също съм "за" максимално естественото активно раждане, но не и на всяка цена, защото сега... от пренавиване ми беше трудно да взема решение - да опитам седалищно или да родя секцио. И след доста четене и въпреки мнението на Олга , че е окей- рисковете са големи и не си струва да "изляза като след война" или да се "правя на герой" за да кажа после видиш ли аз родих нормално... та за всяко нещо си има обяснение . Важно е според мен, човек да се информира добре преди да вземе решение 😊

# 170
Именно. Човек трябва да е информиран Simple Smile А не във форума да ти кажат да не се колебаеш изобщо за упойка, иначе си като след война и човек да каже, край, с упойка ще е, защото така казаха майки във форума.
За мен без упойка беше рай, за друга майка с упойка е било рай, а за трета секциото е рай. Но това е личен опит, а не информираност. Но така или иначе всеки си отговаря за себе си.

# 171
Хахахах права си, аз все мисля, че хората преди да вземат решение се информират и то не от само от форум нали😄 но напълно възможно да не е така 🤷🏼♀

# 172
Само че епидуралната упойка не е билково бонбонче и лекарите би трябвало да обяснят и ползите и рисковете. За ползите ясно. Сред рисковете са - спира усещането на напъните и може да доведе до ваденето на бебето с форцепс или вакуум. Не искате да знаете възможните последствия от ваденето по този начин. Така че не може да се препоръчва задължителното ползване ей така за кеф. И да се прави заключение, че раждалите без упойка били като след война. Аз пък се чувствам като в рая от раждането си. Без упойка и без предизвикване. Дори и да исках упойка (определено исках) нямаше как, защото за час се оказах с пълно разкритие и нямаше за кога. Имам един малък шев.
Ами радвам се че сте има ли толкова леко раждане но по-голямата част от момичетата не са така и до завидните 10 см разкритие има мъчили се мами по 24 часа. И до момента в който стигнат до напъните вече нямат сили. Затова го казвам ако имат раждане като вашето дай боже всекиму- толкова бързо може и да се изтърпи и без упойка,но иначе е доста тежко за повечето.И аз изказвам личното си мнение и това което аз съм изживява и не го натрапвам на никого.

# 173
  • Варна
За упойката според мен е хубаво да се обсъди предварително и с лекаря (или анестезиолога) как процедират. Защото аз съм чувала за доста мами, които през цялото време са с упойка и имат хубаво и лесно раждане, наслаждавайки се на процеса. При мен обаче се случи така, че ми сложиха упойка от 4см до 8см, след това казаха, че не може да вливат повече. Съответно на най-трудната част нямах никакво обезболяване и ми се видя безсмислена цялата работа. Simple Smile Даже беше кофти услуга, защото вместо да се засилват постепенно болките, стана изведнъж от 0 до 100. Както не усещах никаква болка, изведнъж БАМ - мега контракциите. В крайна сметка не можах да родя естествено, не знам епидуралната ли беше причината или нещо друго се обърка, но след 2 часа напъни, така и не излезе.

П.С. Пропуснах да напиша в тази тема, но ние не дочакахме термина (6.10) и нашия мъник се роди на 18.09. Доста подрани, но за щастие всичко е наред. Не успях с vbac, достараша ме в последния момент и отново се роди със секцио, но поне сам си избра датата. Казва се Огнян. Бебе Оги се роди много мъничък 2750гр и 49см, като все още носи 1ви номер пеленки и дрешките за новородени са му големи. Blush Но е много сладко и спокойно бебче засега.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 20:01 от Jinx_

# 174
Честито и на теб, Jinx_! Да е здрав, щастлив и все така спокоен Оги! Много хубаво име сте избрали. Според мен бързо ще порасне голям Simple Smile

# 175
Stanimira
Честно казано на мен не ми бяха леки болките и беше ужасно. Както каза Jinx първо бяха поносими, но после адски силни. Просто при мен нямаше възможност за упойка, а може би ако бях в болница щях да си поискам. И стана много бързо. Но се радвам, че съм била без, защото в някои случаи си е мечешка услуга. Пък и болката е много относително нещо, човек не трябва да се навива предварително, че ще го боли. Аз снощи ревах в болницата като тръгнаха за първи път да ми бият инжекция клексан. И цял ден ходя и се свивам от болка заради контрахирането на матката. Нисък праг на болка. Та идеалното би било човек да попадне на добра акушерка/лекар който да е достатъчно добронамерен и добре да прецени ситуацията. Иначе не е странно, че много жени са с неприятен опит след като не е подходено подходящо.

# 176
Момичета, днес  на 01.10. 22г. се роди Йоана, 3520 гр, 51см. Много съм щастлива.
Раждането беше тотален кошмар, супер травматизиращо, започна като естествено, но след 13 часа мъки се превърна в спешно секцио. Но няма значение, важното е появата на  нашата принцеса.

# 177
Да са ви живи и здрави бебчетата! Много много да ви радват! Бързо възстановяване на вас момичета!
Честито още веднъж!

# 178
Да ви е честото чудото !!! Бъдете здрави, вярвам останалото се забравя❤

Момичета, днес  на 01.10. 22г. се роди Йоана, 3520 гр, 51см. Много съм щастлива.
Раждането беше тотален кошмар, супер травматизиращо, започна като естествено, но след 13 часа мъки се превърна в спешно секцио. Но няма значение, важното е появата на  нашата принцеса.

# 179

Честито! Много се радвам за Вас, че всичко накрая е завършило добре и си имате едно здраво и пухкаво бебенце! Бързо възстановяване! 😊❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт