Какво убива любовта в брака?

• 6 749
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Аз не знам какво убива любовта, но мога да кажа какво не я убива. Ние сме заедно 15 години. Битовизмите не ни убиха любовта. Финансовите проблеми не ни убиха любовта. Депресията не ни уби любовта. Сухия период не ни уби любовта. Недоспиването, хаоса и стреса покрай бебето не ни убиха любовта. Още повечето битовизми и логистики и боледуване покрай детето не ни убиха любовта. Това знам. До момента. Нататък.. квото дойде.

# 16
При мен беше доверието. Но не доверието свързано с любов извън семейството, а по принцип. Просто си свалих розовите очила и осъзнах, че съм била омъжена не за човек, а за хлъзгава змиорка.
И само като си помисля, че преди години близък човек, наблюдавайки ни отстрани, ме предупреждаваше, а аз бях готова очите да му издера. Тъжно, но поучително.
Сами сме дошли на този свят и сами ще си отидем. Това че си лягаш с някого не го прави твой приятел.

# 17
  • волно калдъръмче
Нереалистичните очаквания, примирението и липса на взаимност по някои важни параграфи.

Всеки ден благодаря за живота, който имам. Беше много объркано, вече не е.

# 18
Различията по важни въпроси, които си проличават в брака.

# 19
Липсата на компромис, когато е нужно или другата крайност, в която целият брак е компромис. Както и слагане на преден план на индивидуалните интереси и забравяне на тези на партньора.

# 20
  • София
Не знам и аз. Хиляди неща, които се натрупват. Мога да ви кажа как изглежда краят обаче - когато не можете да се усмихнете в негово/нейно присъствие.

# 21
  • Бургас
От мой личен горчив опит - любовта я убива липсата на уважение към партньора. Дълго време след раздялата с бившия ми мъж се чудех как се стигна до нея, докато не срещнах сегашния си мъж и не осъзнах разликата. Еми първия просто вътрешно не съм го уважавала, а уважението е в основата на всичко. Останалите, изброени в първия пост неща, са ясни още на фаза "Гаджалък". Друг въпрос е, че жените масово си затварят очите за тях.
Другото, което убива любовта, е криворазбраното ни чувство на майчинство. Масово жените се вкопчват в децата си, забравяйки за мъжете си, забравяйки да бъдат жени.
Липсата на свои собствени интереси и необходимостта от нови преживявания също допринасят.

# 22
Много дълго. Прочетох 2 реда.
Скуката и безразличието убиват любовта. Когато не сте се намерили.
Когато не си пасвате. 90 процента от случаите. Хората са нещастни в 90 %. Ако само се вслушахме в интуицията...

# 23
"Не липсата на любов,а липсата на приятелство проваля браковете" – Ницше

# 24
15 години връзка, един и същи човек, едно и също лице, с него си от дете буквално. Не можш да си тръгнеш, защото не знаеш какво е да си без него. Защото ти е опора, другар, приятел, разбира те и те познава по-добре от всеки друг. Просто понякога си мечтаеш какво ли би било отново да усетиш привличане, тръпка, иска ти се свежо ново начало, но нямаш смелостта да си тръгнеш, защото може да се сринеш тотално.

Общи условия

Активация на акаунт