Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 333
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 275
Учудвам се, че плащате такива колосални суми за едно нищо.

# 1 276
  • Sofia
Плащаме такива колосални суми, защото ЛЛ на детето отказваше да го ваксинира и търсихме решение.
След един такъв отказ (не знам дали има връзка,  но все пак) детето ни се озова хоспитализирано на два пъти за по-малко от месец с двустранна бронхопневмония.
Другите две деца (ваксинирани) изкараха сезона само с "настинки".

Така че, да, не ми се свидят тези колосални суми за ваксинация, като се има предвид, че хвърлихме стотици левове за хоспитализации и за един месец ми побеляха косите....

# 1 277
Щом той е отказал, в цяла София има куп други възможности. Ние вече 25г. си слагаме тези ваксини сами след съответното обучение, а за други инжекции търсим, когото трябва. Напр. бивша съседка мед.сестра, а за специални инжекции в ставите ревматоложка приятелка.
Напълно възможно е от Грип или Ковид да се стигне до пневмония. Ние винаги сме били много внимателни и започваме навреме лечението.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 01:16 от vl

# 1 278
  • Sofia
1. Ходихме поне по два пъти на седмица на прегледи при различни педиатри в различни болници - никой не изписваше някакво нормално лечение. Докато след един месец кашлица като на дърт пушач една лекарка не се светна най-накрая да предпише рентгенова снимка. Своевременно лечение се започва, само ако ти изпишат такова.

2. Аз експерименти с децата си няма да правя. Нито аз ще им поставям ваксините, защото е едното нищо,  нито ще ги водя при леля Пенка, защото съседката й я била научила как да бий инДЖекции. Държа да водя децата си в нормално здравно заведение и при лекар, на който имам доверие. Всяко нещо си има цена.

# 1 279
1. Ходихме поне по два пъти на седмица на прегледи при различни педиатри в различни болници - никой не изписваше някакво нормално лечение. Докато след един месец кашлица като на дърт пушач една лекарка не се светна най-накрая да предпише рентгенова снимка. Своевременно лечение се започва, само ако ти изпишат такова.

2. Аз експерименти с децата си няма да правя. Нито аз ще им поставям ваксините, защото е едното нищо,  нито ще ги водя при леля Пенка, защото съседката й я била научила как да бий инДЖекции. Държа да водя децата си в нормално здравно заведение и при лекар, на който имам доверие. Всяко нещо си има цена.

Вероятно педиатрите са били некадърни, а вашата грешка е, че  не сте отишли при пулмолог или направо в белодробна болница още първата седмица. В София има детска белодробна болница.
Не сте се сетили да заведете детето на снимка дори и без лекарска препоръка, а е можело. И вероятно след разчитането на снимката са щели да ви препоръчат веднага да отидете при пулмолог.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 02:50 от vl

# 1 280
Здравейте, някой да е открил назална васкина скоро в София? До петък където и да питах, нямаха още налични, в събота вече били свършили. Като цяло вече се чудя дали да не търся и инжекционна, става въпрос за дете на 3 години. Има ли някаква съществена  разлика между Инфлувак и Ваксигрип от опит, тези които вече сте я поставяли на деца?

# 1 281
  • София
VL да хвърляте обвинения към майка че не е започнала навреме лечение при положение че ви казва че е водила детето при лекари два пъти седмично е просто нелепо. Аз имам случай от миналата година как всеки ден водихме сина ми на вливки и на края пак приключи в болница, та добре е да не се говори с такова самочувствие, че човек не знае какво ще му се стовари на главата

Brin мисля че при др Атанасов беше по ниска цената, в Малчовци, та и той е опция. Между другото снаха ми е лекар и твърдо ми отказа на децата да постави ваксините, само на нас, ама нещо не можахме да се стиковаме и ей сега минахме през Грийнберг, по 22лв на човек за поставяне, няма чакане. ЛЛ иска по 40лв на човек, та минахме по-тънко. Мисля че тук някой спомена за Грийнберг, та благодаря много, в двора на блока ни е Laughing

# 1 282
Как 40 лв., на мен 10 лв. ми се видяха много за мен. За детето 0, нейният педиатър явно е алтруист.

# 1 283
  • София
Преглед и поставяне при нашия ЛЛ взеха 0лв за детето, по 13лв. за нас (10лв. имат административна такса +2.90лв. потребителска).
При педиатърката му е 7лв. (само администр. такса), но се чака повечко и работи само до обяд та избрахме другия вариант.
В РЗИ такса поставяне четох че е 4лв., но слагат само на възрастни.

# 1 284
  • София
Ами взима си човека, то за това е толкова добър и търсен, подържа си кабинета безупречно, много добър диагностик е, те таксите те си ги решават, та ако щеш. За игли винаги при него ги слагаме на децата, никога не е отказвал ваксина да сложи или да развива някакви теории

# 1 285
  • Бургас, София

Хората сме различни - лично за мен времето е много ценно и начинът, по който се разви ситуацията, си заслучаваше всяка стотинка.
Спестих време, усилия и отсъствие от работа поне половин ден. Вместо да обикалям аптеките и да се тревожа дали ще открия ваксина, а след това да вися незнайно колко време пред кабинета на ЛЛ с всички болни или в РЗИ, аз прочетох една статия, звъннах 1 телефон за запазване на час и прекарах около 30 минути в болницата, за което време минах през регистратура, детето беше прегледано и му беше поставена ваксината.

# 1 286
Тя vl ги “пазари” и “черпи” лекарите, не им плаща висока такса по ценоразпис 😆

# 1 287
А аз писах, че в РЗИ София е 2 лв. поставянето от лекар.

# 1 288
  • Sofia
Brin мисля че при др Атанасов беше по ниска цената, в Малчовци, та и той е опция. Между другото снаха ми е лекар и твърдо ми отказа на децата да постави ваксините, само на нас, ама нещо не можахме да се стиковаме и ей сега минахме през Грийнберг, по 22лв на човек за поставяне, няма чакане. ЛЛ иска по 40лв на човек, та минахме по-тънко.
Тогава не знаехме за Атанасов.

По принцип нашата педиатърка по НЗОК (към ЛЛ) взима по 10лв на поставяне, но ни прави проблеми с някои ваксини (Превернар, противогрипна - особено назалната я отказа категорично) и търсим други варианти.
Откакто разбрах за Атанасов там водим децата за всички препоръчителни ваксини, които им слагаме. Определено излиза по-евтино отколкото във Вита, но Вита ни е по-близо и пестим време.

Сега малката пак не можем да я ваксинираме против грип, защото пак кашля от месец (без да е вдигала температура). Направихме снимка, има някакви петънца, но не е пневмония. Включиха й антибиотик (само това не бяхме давали през този месец). Като попитахме педиатърката кога можем да я ваксинираме против грип (защото не искам да я връщам в ДГ, преди да съм я ваксинирала), тя ни каза в края на ноември! 😯
Лечението й с антибиотика е за 10 дена.
Да кажем още седмица след това да задържим, но да чакаме повече от месец, не е ли малко прекалено?

# 1 289
  • София
Моята лична теория на база наблюдения, а не факти, е че грипа настъпва в София края на декември и голямото заразяване се случва по време на омешването на всички коледните тържества, базари, молове, коледни партита. От там народа се разпръсва по провинцията и се омешва с родата и пръсва заразата. За това последните години София град не излиза в грипна ваканция а само извън София става това, обикновенно тук се пръсват шевовете в неотложните центрове между Коледа и НГ. Та, края на ноември е малко рисково но би трябвало да може да изгради имунитет до края на декември, колко седмици беше за да се изгради? 2 май?

Общи условия

Активация на акаунт