Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 287
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 350
Аз и детето боледувахме брутално миналата зима. Бях и бременна. Той стигна до болница след Б и след два дни беше с А. Аз още влача последствията на ухото, защота направих нечовешки отит. Нямахме празници, защото се падна тогава. Никога не сме се ваксинирали.
 Оттук насетне смятам да ваксинирам всяка година. Успех на всички,  аз засега намерих една инжекционна...

# 1 351
  • София
Още преди пандемията в разговор с колега от Канада ми стана ясно колко сме изостанали... децата бяха тук в грипна ваканция и му разказвах как всички са болни, той тогава беше изненадан и ме попита че пробив във ваксинацията ли има? Викам оо не, не се ваксинираме, той беше очуден и ми каза че там почти всички са с ваксина (възрастен човек беше) и че не е чувал да е имало някога грипна ваканция. Аз бях слагала веднъж преди свинския грип и се спуках да боледувам тогава и бях решила че е от ваксината... Истината беше че бях почнала работа в модерните оупън спейсове и явно изграждах имунитет... Иначе всяка година профилактично давах на голямото т@мифлу, ама ми писна да го тровя с лекарства...

AirplaneMode мен същото ме накара от миналата година да почнам да слагам, след като бременна в 5та седмица изкарах грип Б, слава богу всичко беше наред защото веднага почнах на своя глава т@мифлу...

# 1 352
Здравейте.
Днес съм оптимистично настроена, че ще успея да намеря назална ваксина и съм на на нисък старт да пообиколя аптеките.
 Няколко страници назад видях, че ако до сега не е поставена противогрипна ваксина, то ще ми трябва вместо по една, по две опаковки на дете..? Действително ли трябва да търся четири опаковки за две деца, съответно на 3 и на 7 години?

# 1 353
  • София
да, по две на всяко дете

# 1 354
Добре, благодаря. Значи мисията става още по-сложна.

# 1 355
Аз така и не успях да намеря 2 назални, сдобих се с една. Близка лекарка твърди, че ще даде защита.
Някой да е поставял само една доза при необходими две първоначално?

Разбира се, ще я сложа тази, нямам колебания.

# 1 356
Понеже стана дума за боледуване, аз боледувах зверски от грип преди 3 или 4 години, падало се е 8-10 седмици след ваксината. Писала съм предишни години, да не се повтарям.

# 1 357
  • София
Аз така и не успях да намеря 2 назални, сдобих се с една. Близка лекарка твърди, че ще даде защита.

Пиши в групите, следи и групата за Ваксини, понякога артисват вторите дози и ги подаряват/продават, та не я отписвай съвсем

# 1 358

И на мен така ми казаха... каквото такова.

# 1 359

Пиши в групите, следи и групата за Ваксини, понякога артисват вторите дози и ги подаряват/продават, та не я отписвай съвсем
Кои са тези групи за Ваксини? В социалните мрежи?

# 1 360
  • София
Мда, добавих те, да следиш

# 1 361
Може ли и мен
Не споделяте къде ги откривате тези назалните? Почвам да мисля че имам  по-голям шанс в провинцията,  като гледам тук какво е.

# 1 362
# 1 363
  • София
Може ли и мен
Не споделяте къде ги откривате тези назалните? Почвам да мисля че имам  по-голям шанс в провинцията,  като гледам тук какво е.

Пускам линка в скрит текст че не знам дали не е в разрез с правилата на форума

Скрит текст:

# 1 364
Аз днес също обикалях аптеките в търсене на назалната ваксина. Никъде нямаше, нямало и да зареждат:( За София става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт