Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 186
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 410
Ако има майки, които са коментирали с лекар, детето е болно с бронхит и вече върви към възстановяване. Не е пила АБ.Колко дни след оздравяване може да се сложи ваксината, нямам възможност да я задържам много вкъщи, а искам да я сложа преди пак да я пусна на градина.
И аз съм в същата дилема. Малката е добре, но има остатъчна кашлица. Нямам възможност да я държа вкъщи и следващата седмица и си мислех да я сложим този уикенд.

# 1 411
Ако има майки, които са коментирали с лекар, детето е болно с бронхит и вече върви към възстановяване. Не е пила АБ.Колко дни след оздравяване може да се сложи ваксината, нямам възможност да я задържам много вкъщи, а искам да я сложа преди пак да я пусна на градина.
И аз съм в същата дилема. Малката е добре, но има остатъчна кашлица. Нямам възможност да я държа вкъщи и следващата седмица и си мислех да я сложим този уикенд.

На мен ми каза лекарката десетина дни, защото беше с хрипове... Чудя се дали да я пускам на ясла идната седмица, хич нямам възможност да я задържа вкъщи

# 1 412
silver touch, благодаря за информацията.
 Предполагам обаче, че става въпрос за инжекционните ваксини, че има наличност?
Намирането на назалните се превръщат в шестица от тотото... Аз все още съм в търсене на два броя...

# 1 413
И двамата вече са ваксинирани. Днес водихме дребното на УНГ след като го заболя ухото няколко часа след слагане на ваксината. Оказа се, че е леко възпалено. Изписаха противоалергично и капки с ксилометазолин. Нали не е проблем по отношение на ваксината?

Аз мисля да ида до Рамус. Казаха без записване на час, от 09:00 до 17:00 ч.

# 1 414
silver touch, благодаря за информацията.
 Предполагам обаче, че става въпрос за инжекционните ваксини, че има наличност?
Намирането на назалните се превръщат в шестица от тотото... Аз все още съм в търсене на два броя...
Да, за инжекционни. Изключително трудно е с назалните, за съжаление.

# 1 415
  • София
Във всеки Рамус ли поставят ваксини? От месец имам купена, бях болна, отложих. Сега не ми се виси пред ЛЛ с часове с всички грипави и ковидни, за едното боц.

# 1 416
Бъръльо, не съм сигурна, но май само в централите на лабораториите бият ваксини. Моята информация е за Рамус в Дружба, понеже там водихме детето на лекар.

# 1 417
Защото четох, че дава по-слаб имунен отговор и отслабва ваксината, ако се дава температуропонижаващ препарат.

При следващата доза какво мога да дам, в случай че не е Ну рофен?

Предполагам може парацетамол при необходимост.

# 1 418
В сряда вечер се ваксинирахме (щерката на 13г, ММ и аз) с Ваксигрип. Само леко зачервяване и подутина в областта на убождането.
Детето ваксинирам за трета поредна година.
Ние се ваксинирахме преди много години редовно, после спряхме, сега след Ковид подновихме.

# 1 419
  • София
Тук с малкото (23 месеца е) се случи нещо странно. Изкарахме един коремен вирус уикенда възрастните, него го удари неделя, затегнахме положението и четвъртък вече мислех да го пускам на ясла. Сряда вечерта седна до мен и го усетих топъл, тръгвам да меря с галиев термометър, 38.5... детето си беше жизнено, гладно, ядеше като невидяло, и с 38.5... легна да спи и не сваляше температурата сам и му дадох лекарство, свали я, спа си спокойно. Вчера към обяд, почти 12 часа след предното вдигане, вдигна отново до 38.5, пак, жизнен, гладен, хапва си, свалихме я с лекарство и нищо от тогава... Питах джипитката, вика че е възможно да е от назалната, защото 7-10 дни след поставянето се изграждал имунитета и било възможно... Ние му я сложихме на 24.10. Просто не приличаше на вирусно протичане тази температура, закотви на 38.5, обикновенно с температура е парцал и ревящ, сега си беше супер... Та се чудя сега...

Скрит текст:

# 1 420
  • Sofia
Ние ваксинирахме дребното.
Нямаше никакви реакции, дори температура не вдигна. Сега ще я задържа още една седмица вкъщи да й дам малко време да поизгради имунитет или поне да не се разболее веднага след ваксината. И после обратно в бациларника на ДГ.

# 1 421
Здравейте! Сложих назална ваксина на сина ми, но тъй като много обича да правя неща против волята му, почна да плаче и веднага след това му потече сопола..Има ли вероятност ваксината да е изтекла...

# 1 422
Защото четох, че дава по-слаб имунен отговор и отслабва ваксината, ако се дава температуропонижаващ препарат.

При следващата доза какво мога да дам, в случай че не е Ну рофен?

Предполагам може парацетамол при необходимост.

Допълвам, тъй като намерих и линк във връзка с въпроса ви:
Няма данни, че приемането на нурофен компрометира ваксина за Ковид (важащо и за грип предполагам)
No Evidence That Analgesic Use after COVID-19 Vaccination Negatively Impacts Antibody Responseshttps://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10759157/?fbclid=IwZXh0 … dbAwqbo5y4s8HCPqw

# 1 423
Здравейте!
Във връзка с темата, имам четири (4) излишни ваксини Инфлувак Тетра (Influvac Tetra), инжекционна суспензия за сезон 2025/2026 г.
Първоначално ни казаха, че са нужни 2 дози за този тип ваксина, но при поставянето ни уточниха, че е достатъчна само 1.
Закупени са от аптека на 200 метра, пренесени в хладилна чанта и оттогава стоят в хладилника.

Ако някой има интерес, нека ми пише на лично съобщение (ЛС).
Намират се в София, Младост 1.

# 1 424
Здравейте!
Във връзка с темата, имам четири (4) излишни ваксини Инфлувак Тетра (Influvac Tetra), инжекционна суспензия за сезон 2025/2026 г.
Първоначално ни казаха, че са нужни 2 дози за този тип ваксина, но при поставянето ни уточниха, че е достатъчна само 1.
Закупени са от аптека на 200 метра, пренесени в хладилна чанта и оттогава стоят в хладилника.

Ако някой има интерес, нека ми пише на лично съобщение (ЛС).
Намират се в София, Младост 1.

Пишете и тук:https://www.facebook.com/groups/vaksini

Общи условия

Активация на акаунт