Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 196
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Ама то записването за барбекюто не е само за регулация в двора, а и мирише най-малкото. В хубавите комплекси не може да се пуши и на балконите и съответно има глоби.
В хубавите комплекси има и къщи, там не зная как пушенето пречи и не зная да е забранено, поне там където съм била. А барбекюто е със записване, пуши и мирише да. Но при достатъчно голям двор не пречи, поне на мен и съседите ми не, ние нямаме такъв проблем. А в комплекса на практика се ползва доста по-често, защото ползвателите са повече.

# 346
Да, тук. Ние бяхме гледали в един комплекс апартамент и ни изпратиха условията и информацията за таксата по поддръжка на комплекса, скари, пушене не може. Има си и яснота какво можеш да сложиш на балкона. Въобще много рестриктивно беше описано всичко.

# 347
Като цяло може ли изобщо да се прави нещо на балкона Grinning не може скара, не може да се пуши, да се простира, да се тупа, да говориш високо също не е ОК. По принцип не споря, че това са досадни неща, и аз не ги харесвам, ама като се замисля той балкона малко взе да се обезсмисля Grinning

# 348
Като чуя комплекс и се сещам за Обеля.

# 349
Като цяло може ли изобщо да се прави нещо на балкона Grinning не може скара, не може да се пуши, да се простира, да се тупа, да говориш високо също не е ОК. По принцип не споря, че това са досадни неща, и аз не ги харесвам, ама като се замисля той балкона малко взе да се обезсмисля Grinning
Опитват се да създадат някаква регулация, така че всички ползватели да са доволни. За мен са малко прекалени нещата и най-много се притеснявам някои да не престанат да си плащат таксите по поддръжка, защото тогава става страшно.

# 350
Да, и говоренето по телефона беше в изброените неща. Аз като го четох се изумих, че бяха описани неща, за които не бих се сетила дори.

# 351
Благодаря за разясненията, но бяха ненужни.
Извинявай, не искам да се заяждам, но обективно погледнато и твоите не бяха нужни.
На половин страница се обясняваш как няма нужда да се обясняваш...
Не може да ме убедите, че разширен партерен балкон е равнозначно на един декар самостоятелен двор ако това е целта на занятието.
Мне, изобщо не е това целта. Теб никой не те убеждава в нищо, но пък ти държиш да кажеш, че не можем да те убедим...

Никой не е казал, че партерна тераса/дворче е равнозначно на декар двор. Няма как 100 кв.м. (примерно) от нещо, каквото и да е, да са равнозначни на 1000 кв.м. от същото нещо.
Това, което казваме, е че партерно дворче е по-добре от това на си на 5-ти "среден" етаж с тераска от 3-5 кв.м. където имаш точно същите негативи (с изключение на по-лесния взлом на партера), с тази разлика че имаш 10 пъти по-малко място и гледаш плочки вместо зеленина. А самостоятелния двор е съвсем отделна история, най-малкото защото там става дума за къща, което предполага съвършено различна локация отколкото апартамент, без значение на кой етаж.
Мои приятели живеят в затворен комплекс и ако ходим на гости с барбекю при тях има  записване кой и в какви часове може да го ползва. Не съм много ок с подобна регулация на живота ми, но за някой може да е удобно това.
Ами за барбекюто трябва да има записване най-малкото защото е общо и трябва да си го резервираш, за да го ползваш. Освен това е добре останалите да знаят, че ще им димиш на главата, за да си направят сметката. Точно както енергото е добре да каже 1 седмица предварително, когато ще спират тока, а не да ти дръпнат шалтера докато си под душа.

А за регулацията, то никой не е ОК да има регулация в живота му, но като цяло това води до по-безпроблемно съжителство. Щото като си подпалиш барбекюто в твоя "самостоятелен" двор и поканиш 20 човека на градинско парти, може да си убедена, че това оказва влияние върху комфорта на съседите ти, дори да са на 50 м встрани. И това че не ти казват нищо не значи, че не им пречиш. Не ти казват само защото знаят, че не могат да ти забранят и не искат да си разваляте отношенията. Въпреки това може да си сигурна, че за тях ще е по-добре, ако ги предупредиш 2 дни предварително, че ще правиш парти.

# 352
  • Sofia
Понеже темата е за имотни обяви, искам да попитам - следя няколко имота в Банско в имот.бг, но имотите са стари обяви, обаче цената върви нагоре-надолу. Това го забелязвам в различни обяви. С каква цел се прави? Разбирам да върви надолу, щом е още на пазара, но нагоре? Сменят цената, за да изглежда по-нова обявата, да попада в нови търсения или какво?
Например тук цената се е покачила с 13 000, което е странно, след като не е продадена дори на по-ниската:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c165002698110316&slink=8p2xd1&f1=2

# 353
Понеже темата е за имотни обяви, искам да попитам - следя няколко имота в Банско в имот.бг, но имотите са стари обяви, обаче цената върви нагоре-надолу. Това го забелязвам в различни обяви. С каква цел се прави? Разбирам да върви надолу, щом е още на пазара, но нагоре? Сменят цената, за да изглежда по-нова обявата, да попада в нови търсения или какво?
Например тук цената се е покачила с 13 000, което е странно, след като не е продадена дори на по-ниската:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c165002698110316&slink=8p2xd1&f1=2
Бяхме харесали къща в Банско преди 2 години. Оглед, адвокат, направихме предложение.
И изведнъж вдигнаха цената с 15 хил. евро.... Отказахме се. После гледах, че обявата стоя много време, не знам дали са я продали.
Както и да е, добре че не купихме тази къща, купихме в Гърция по-добра и със сигурност повече ще я ползваме.

# 354
  • София
Всяко обновяване вдига обявата и е под публикуваните напр. днес.
Поне така е в сайтовете за продажба на коли. Предполагам, че са на един принцип с имотните.

# 355
Цитат
Нито се сещат, че безпокоят останалите хора, нито им пука.
Ако направиш забележка,си лоша.Да залепиш бележки във входа?
Цитат
Не би трябвало да зяпа и слуша неща,които не са за него.
За зяпането в съседските прозорци тук, има хора,които го правят.При някои е много директно,натрапчиво и седят с часове на балкона.С останалите съседи си го коментираме.Някои изразиха съмнения,че следят и може да докладват на някой с користни цели.Обаче не върви да повдигнеш въпроса на непознати,защо някой цял ден е на балкона си.Да,българинът има много нездрав интерес към чуждото пространство,но всячески пароноично пази своето.Масово над  врати,балкони,по сгради има незаконни,частни камери.Зяпат по цялата улица,уж с цел безопастност.Страшна мания.
Скрит текст:
За Холандия като турист,ми е правило впечатление,че наистина няма завеси,но и никой не виси по прозорците.Признавам си,аз малко съм зяпала,колкото да огледам интериора.На 1ет.в центъра на столицата,понеже са ниски прозорците,всичко се вижда.Може да има малки завеси,които наполовина покриват до средата прозореца,а понякога никакви.По первазите има цветя,статуетки,котки лежат Heart Зяпам в крачка.Случвало се е да си срещнем погледа с живеещият там и ми е ставало неудобно,а човека отсреща ми се е усмихвал.Един ми кимна.Други  си сложили детската кошарка до прозореца и детето беше като на витрина.
Не харесвам затворени комплекси,а пък да ми налагат правила,за които дори не можеш да се сетиш,няма как да ми харесат тепърва.

# 356
Затова в Бг е така.Правилата правят живота в социума лесен,понеже е предвидим.Правила трябва да има Примера за обратното е България,в цялата и прелест с това всеки да прави,каквото му хрумне.
Правилата са хубаво нещо😊

# 357
Благодаря за разясненията, но бяха ненужни.
Извинявай, не искам да се заяждам, но обективно погледнато и твоите не бяха нужни.
На половин страница се обясняваш как няма нужда да се обясняваш...
Не може да ме убедите, че разширен партерен балкон е равнозначно на един декар самостоятелен двор ако това е целта на занятието.
Мне, изобщо не е това целта. Теб никой не те убеждава в нищо, но пък ти държиш да кажеш, че не можем да те убедим...

Никой не е казал, че партерна тераса/дворче е равнозначно на декар двор. Няма как 100 кв.м. (примерно) от нещо, каквото и да е, да са равнозначни на 1000 кв.м. от същото нещо.
Това, което казваме, е че партерно дворче е по-добре от това на си на 5-ти "среден" етаж с тераска от 3-5 кв.м. където имаш точно същите негативи (с изключение на по-лесния взлом на партера), с тази разлика че имаш 10 пъти по-малко място и гледаш плочки вместо зеленина. А самостоятелния двор е съвсем отделна история, най-малкото защото там става дума за къща, което предполага съвършено различна локация отколкото апартамент, без значение на кой етаж.
Мои приятели живеят в затворен комплекс и ако ходим на гости с барбекю при тях има  записване кой и в какви часове може да го ползва. Не съм много ок с подобна регулация на живота ми, но за някой може да е удобно това.
Ами за барбекюто трябва да има записване най-малкото защото е общо и трябва да си го резервираш, за да го ползваш. Освен това е добре останалите да знаят, че ще им димиш на главата, за да си направят сметката. Точно както енергото е добре да каже 1 седмица предварително, когато ще спират тока, а не да ти дръпнат шалтера докато си под душа.

А за регулацията, то никой не е ОК да има регулация в живота му, но като цяло това води до по-безпроблемно съжителство. Щото като си подпалиш барбекюто в твоя "самостоятелен" двор и поканиш 20 човека на градинско парти, може да си убедена, че това оказва влияние върху комфорта на съседите ти, дори да са на 50 м встрани. И това че не ти казват нищо не значи, че не им пречиш. Не ти казват само защото знаят, че не могат да ти забранят и не искат да си разваляте отношенията. Въпреки това може да си сигурна, че за тях ще е по-добре, ако ги предупредиш 2 дни предварително, че ще правиш парти.
Този целият чаршаф насочен към моята персона беше излишен, нали не искаш в нищо да ме убеждаваш. За барбекюто в двора сигурно нарушавам комфорта на съседите несъмнено, но пък и те имат същата възможност и то без предварително записване, така че е поносимо и за двете страни и няма сърдити.

# 358
  • До сърцето...
Моля за мнение за квартал Славия.
А нещо апартаментче реално видя ли? В тези стари кооперацийки обикновено са маломерни и с малка кухня, иначе е добре че май банята е с прозорец.
Оказа се, че блокчето е гредоред, което обезсмисли цялото начинание. Аз за първи път чувах такъв вариант, за къща - да, но за блок на 3-4 етажа...

# 359
Този целият чаршаф насочен към моята персона беше излишен, нали не искаш в нищо да ме убеждаваш.
Да, определено не искам да те убеждавам. Коментирам те.
За барбекюто в двора сигурно нарушавам комфорта на съседите несъмнено, но пък и те имат същата възможност и то без предварително записване, така че е поносимо и за двете страни и няма сърдити.
Е дали няма сърдити не се знае, освен ако не си го обсъдила изрично с тях.
Като цяло принципа, че и другия може да направи същото, не е аргумент. По тая логика и в блока някой като ти шуми можеш и ти да шумиш, като те обгазява имаш и ти право да си купиш таратайка специално с цел да му мирише и на него. Ако ти откраднат нещо, имаш "право" и ти да откраднеш... Нали се сещаш, че така до никъде няма да се стигне и ще затънем в хаос. Права е колежката по-горе, че с правила се живее по-лесно. А ако всички засегнати са ОК дадено правило да не се спазва и се разберат помежду си, тогава никой няма да тръгне да им държи сметка.

Общи условия

Активация на акаунт