ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 199
  • 831
  •   1
Отговори
# 345
Виктор беше миналата седмица болен, висока температура. Бързо му мина обаче. След него аз се тръшнах. После малкият. И е наистина някакъв гаден вирус. Няколко дни температура, после таман тя спре, идва гадната хрема. Наистина има много болни. В групата ни за гимнастика, всеки ден се отчита поредния болен.

# 346
Честита Баба Марта, момичета!
Бъдете живи и здрави!🍀🧙‍♂️

# 347
# 348
# 349
Здравейте, честита баба Марта!
Не съм никак редовна във форума, влизам при нужда, чета какво пишете и задавам въпрос изключително рядко.
Имам нужда от мнението ви и ще съм благодарна за всеки съвет, идея и мнение, които ми дадете. Дъщеря ми е ученик в 7-мо училище. С класа нещата никак не вървят добре. По нейни думи и впечатления, които имам от редките родителски срещи, класът е разделен на много групи и повечето не общуват помежду си. От самото начало не намери общ език с повечето, миналата година откри своите хора и изглеждаше нещата да са нормални. В началото на тази учебна година се противопостави открито на едно момче от тяхната компания. Момчето е с вербално агресивно поведение към учители и към ученици, миналата година е бил на 3 или 4 учителски съвета, както и пред изключване. От края на октомври или началото на ноември дъщеря ми е подложена на ежедневен тормоз, подигравки и обиди както пред съученици, така и пред учители. В началото не споделяше, но съм благодарна, че ми се довери и разговаряме за случващото се. Не ми разрешава да говоря с класната. В началото смятах, че ще намерим стратегия, чрез която да се справи и че с времето всичко ще отихне. След ваканцията ѝ казах, че ще изискам среща с класната и родителите на момчето. Тя категорично отказва, каза че обидите и подигравки е имало нееднократно пред тях и само един учител е реагирал. Не вижда смисъл, достатъчно време е инвестирала и за нея единствено решение е да смени училището.
Днес бяхме в няколко училища, но няма свободни места в паралелка, подходяща за нея. За сега виждам такава в 127-мо училище. Покрай седми клас си спомних, че имаше няколко деца от форума, които ги приеха там. Подходящата паралелка е с АЕ и ФрЕ, но мисля, че с малко доучване ще може да мине изпит за приравняване с втори ИЕ. Моля ви, кажете ако имате информация или лично впечатление за 10-тите клсове в училището. Благодарна съм за всеки споделен опит и мнение за преместване в друго училище.

# 350
В момента има свободно място в смг с първи език АЕ. Но ще има да доучи освен НЕ и информатика (може би и по математика ще е нужно някакво наваксване).

# 351
  • София
В момента има свободно място в смг с първи език АЕ. Но ще има да доучи освен НЕ и информатика (може би и по математика ще е нужно някакво наваксване).
В класът на Ваня е мястото, едно момиче след първи срок се премести в НПМГ паралелка със същият профил.

# 352
Благодаря ви!
Видяхме мястото в СМГ, но там най-вече я притеснява математиката 🙂 не плануваме дори да се обадим. Пожелавам на някое дете, което мечтае и може да се справи със темпото на СМГ, да го заеме.

# 353
В класът на Ваня е мястото, едно момиче след първи срок се премести в НПМГ паралелка със същият профил.
Имаше едно място преди седмица, за което гледам има класирано дете. Сега това е второ свободно място, от вчера обявено.

# 354
  • София
Сменяйте смело, ако намерите място в друго училище. 127-мо определено е по-добре от това, което описвате по коментари от различни родители.
Ако вариант е друг втори език, сигурно ще имате допълнително избор.

# 355
  • София
Благодаря ви!
Видяхме мястото в СМГ, но там най-вече я притеснява математиката 🙂 не плануваме дори да се обадим. Пожелавам на някое дете, което мечтае и може да се справи със темпото на СМГ, да го заеме.
Ваня е мноого далеч от математиката, знаете че почти я преместих в 127-мо в девети клас.
Тогава беше с един учител по математика, с когото нещата не вървяха никак. Сега на Г клас им преподава Златилов и аз и тя сме супер доволни. Не изкарва шестици, но като цяло разбира материала и се върти около 4-5 на контролни, което ни устройва напълно. След като Ваня се справя прилично, смятам че което и да е дете в нейният клас би се справило. При Николета да кажем натоварването и изискванията по математика са по-различни, тъй като учителя е друг и там не бих гарантирала.
Видях, че адашката е писала за второ свободно място, за него не съм чула и не знам в кой клас е, така че няма как да препоръчам. Питах Ваня, реално все още нямат ново дете в класа, така че може би първото дете се е отказало и сега отново са обявили място.  
Не знам дали не е за съученика им, който мина на индивидуално обучение и когото никога досега не са виждали. Беше изцяло онлайн по време на епидемията и след това така и не се върна. Идва само за да го изпитат.

# 356
  • София
Ето това намерих също:

# 357
Не, че нещо, ама аз бих си оставила детето в 7мо пред избора да е в 33-то. Дано някой не ми се обиди, просто така ми говорят числата.

# 358
  • София
18 свободни места в гимназиален курс - това изглежда като че децата масово бягат далеч от това училище.

# 359
  • София
Да и аз си го помислих, същевременно имам позната, на която децата са май в десети и беше доволна. Каза, че имат страхотен преподавател по английски но това е информация от преди поне година. А и в случая говорим за много голям проблем в класа, който според мен трябва да се реши по най-бързия възможен начин, защото явно продължава от доста време.

Общи условия

Активация на акаунт