🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 4 (25.09 - 02.10) 🐄

• 38 552
  • 842
  •   1
Отговори
# 585
  • при късмета
Не знам дали е грамър полицйз, обаче аз всеки път питам от кой край са тези, които използват "е", вместо "я", защото в София са събрани от всякъде и никога, ама никога не съм го чувала на живо. Виждам го само написано, предполагам изцяло по навик, защото така си говорят, затова ми е интересно. Обаче никога, никой не казва, не знам защо
За размяната, продължавам да смятам, че Аксения няма да прави фасони на новите, няма да изявява претенции дори нещо да не ѝ харесва и словесни сблъсъци няма да има. Обаче откъм работа няма да се впише и в един момент и там ще е изолирана. Не може да се включи в темпото на старите, дошла е да се гримирВа. Ужас
Надявам се Дидо да се върне, а Радо да си ходи.
Смях се много с Гуспата, ама издържа. Добре, че не беше той на дуел, че голяма мускулна треска го чака. Ще им го върне на продукцията, колкото и да се оправдават, че Веселка била виновна Joy

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 11:23 от ма ко

# 586
Знам, че ви звуча като свекърва, обаче... то визуално, смислено, да не говорим за граматически, е просто... нереално (да се изразя възможно най-меко). Пишете както си искате, ама честно кажете - харесва ли ви как звучи с Е, вместо както трябва да е - с Я? Прочетете го на глас. Ще умрете от смях...

# 587
Куку ванче няма ли да я пратят ратай, че нещо много се скатава да си циври там с овцете и после на едно дуелче и да си заминава🙅♀

# 588
Куку Ванче си отиде точно там където и е мястото.Видях я миналата година по Коледа в Джъмбо, и е едно към едно каквато е в предаването.За 5 минути тази жена мина през всякакви състояния .От подскачаща в магазина ,след това мрънкаща,след това нервна и напрегната .Абе тотално ку ку .

# 589
  • Асеновград
Разбира се , че ще пишем както си искаме. Изобщо не ме грей , дали ще се изразиш (меко или твърдо). 
Гуспата  горкият, с това наказание , цяла седмица няма да може да седне на Д. Посмях се с него.

# 590
  • Вестерос
Знам, че ви звуча като свекърва, обаче... то визуално, смислено, да не говорим за граматически, е просто... нереално (да се изразя възможно най-меко). Пишете както си искате, ама честно кажете - харесва ли ви как звучи с Е, вместо както трябва да е - с Я? Прочетете го на глас. Ще умрете от смях...
Преди много се впрягах в правописа на другите, вече чета по диагонал и не си го слагам. Че ако тръгна да поправям... Масово във форума се пише "незнам"...

# 591
  • Другата България
Дали да не спра да гледам и без това нередовното гледане заради Камелия?
Много негативизъм излъчва тази жена, толкова лицемерие, толкова изкуствена и стои, и изглежда, и е ясно, че е такава, и как заблуждава останалите поне за мен не е ясно, поне за момента.
Едит. Още минуси за Калин. Откъде ги намериха толкова лицемери? Дана, къде си, Дана, това са лицемери, не хората в твоя сезон, или поне не всички.
Едит 2. От това, което виждам, следващата седмица ратай ще е Мажена, а на дуела ще победи Радо, за мой ужас, вероятно не само мой. Това са хипотези, които имам на фона на снощния епизод, който все още доглеждам.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 12:44 от Merri_An

# 592
  • Асеновград
Дали да не спра да гледам и без това нередовното гледане заради Камелия?
Много негативизъм излъчва тази жена, толкова лицемерие, толкова изкуствена и стои, и изглежда, и е ясно, че е такава, и как заблуждава останалите поне за мен не е ясно, поне за момента.

+1 Аз също изобщо не Е харесвам , но ще гледам . Днес се очаква добър дуел , поне по промото което гледах.

# 593
Като се съберат някъде хора, които много се излагат и им го кажеш с надеждата да те разберат правилно, но те нямат капацитет за това, почват да се репчат и да се излагат още повече. Дали по телевизия или не, все тая. Да се гордееш с това е жалко. И много смешно.
Та и Камелия така. Grin Smiling Imp

# 594
  • при късмета
сладката мими, аз още не мога да си обясня, защо е такава тайна региона на този диалект? Ето и ти не отговаряш.
Не знам защо има нагласа Радо да победи. Дидо не е за подценяване физически, въпреки, че Радо има някакъв превес, но физика не е достатъчна. Дидо има много повече умения за игрите, а нито баланс му липсва, нито бързина или съобразителност. А Радо пали, като нещо не му се получава и това е нещо, което е изхвърлило много дуелисти. Само на една игра да се оплете, отишла е, а Дидо запазва хладнокръвие. За Радо единствения превес който виждам м/у двамата е в полза на чистата физика. Не загледах игрите обаче, дано са ги наредили добре. Довечера пак няма да гледам или ще е много късно, дано поне изхода е хубав.
От дразнещите за мен жени - Альона, Кукото и Камелия, според мен последната най-малко е на фокус, за мое съжаление. На Альна всеки опит за скандал, с когото и да е винаги е на преден план, след нея тръшкането на Кукото

# 595
И аз вече не придирям към правописа на съфорумки. Всички пишем набързо на мобилни телефони. Нормално е да се допускат грешки.
Аз  много искам Дидо да победи, ама ми се струва, че подходи малко плахо.

# 596
  • Асеновград
сладката мими, аз още не мога да си обясня, защо е такава тайна региона на този диалект? Ето и ти не отговаряш.
Не знам защо има нагласа Радо да победи. Дидо не е за подценяване физически, въпреки, че Радо има някакъв превес, но физика не е достатъчна. Дидо има много повече умения за игрите, а нито баланс му липсва, нито бързина или съобразителност. А Радо пали, като нещо не му се получава и това е нещо, което е изхвърлило много дуелисти. Само на една игра да се оплете, отишла е, а Дидо запазва хладнокръвие. За Радо единствения превес който виждам м/у двамата е в полза на чистата физика. Не загледах игрите обаче, дано са ги наредили добре. Довечера пак няма да гледам или ще е много късно, дано поне изхода е хубав.
От дразнещите за мен жени - Альона, Кукото и Камелия, според мен последната най-малко е на фокус, за мое съжаление. На Альна всеки опит за скандал, с когото и да е винаги е на преден план, след нея тръшкането на Кукото
Извинявай,  не не е тайна , аз съм от Асеновград , но не винаги говорим и пишем така. Просто съм чела през ред ,и не съм видяла че питаш.

# 597
  • Другата България
Камелия осъждала??? УаУ!
Тази жена наистина си е повярвала, ама много си е повярвала. Какъв поглед, каква ехидна усмивка, какво противно излъчване -
Аксения....какво си е представяла тя, влизайки във “Фермата“? Както и очаквахме - “да се гримирВат, да си правят прически, да си пеят.....докато работят“.
А то какво се оказало - работа, готвене, домакинстване - като вкъщи, тя нали точно заради това е “избягала“, щото ѝ писнало да е домакиня. Наистина последните сезони са повлияли доста за нечии нагласи по въпроса що е това “Фермата“ и на курорт ли отивам там.
За Радо - много е силен този човек, а и е решен да победи. Ако срещу него беше Гуспата, щях да се позамисля. Но Дидо мисля няма да може да му смогне, освен ако не е “изял“ Алманаха и не му е сложил 5 точки. Дано греша, дано.

# 598
  • Велико Търново
А рускинята Альона нон стоп говори на висок тон, на този ужасен, развален български. Как пък за двайсетина години не е успяла да го научи, или е много глупава , или няма никакво желание, а най-вероятно и двете.
Една голяма част от нейните сънародници не се научават да говорят българския. Почти съм убедена, че е нарочно. Просто не искат. Защото пък познавам и рускиня, за която по никакъв начин не може да се каже, че не е българка. Даже и сянка на акцентт от руския няма. Та... със сигурност е въпрос на желание.

3-2 победи в игрите за Дидо в надявам се истинска класика на Арената.
3-2 в игрите не означава непременно победа в дуела. Може трите да са с точки от 1 до 3, а двете - с 4 и 5 точки.

Колкото и да не ми харесва Радо, няма как да се отрече, че извинението към останалите в отбора лееко пооправи вкуса от представянето му досега. Е, това няма как да ме накара да съм за него довечера, разбира се. Но пък... някак имам предчувствието, че ще се вземе в ръце и ще успее да победи Дидо. Колкото и да не ми се иска. Което означава, че не е и нагласа, просто някаква интуиция е. Много се надявам да ме лъже. Все пак Дидо е много по-добрият участник. Много, много ми харесва отношението му и към съфермерите, и към животните. Жалко ще е, ако отпадне, и то точно от Радослав. И направо не мога да си представя докъде ще хвръкне самочувствието на Надеждите, а и неговото в частност. Вероятно по-късно някой може и да му натрие носа. Защо не Калин, примерно.

Гуспата, ако беше на дуел, нямаше да изпълнява наказанието си сега. Щяха да го оставят, ако се върне.

ма ко, по въпроса с грешното изписване на местоимението "Я" като "е". Аз го забелязвам от две мои познати от Южна България. Не знам, може и да е съвпадение, но и двете са от регион Хасково. Но и според мен е, защото така си говорят. Защото пък едната даже е и учителка. Да, детска, но все пак учителка.
bonbonka6, разликата между грешките, за които ти пишеш и между това, за което Азалия пише, е много голяма. Не може да знаеш как се пише, но всеки път "без да искаш" да натискаш грешната буква.

ПП/ От поста на сладката мими виждам, че става дума за един и същ регион. Асеновград и Хасково хич не са далеч. Та, нищо чудно наиситна да се окаже нещо регионално. Но явно и тук става въпрос не само на грамотност и навик, но и на желание.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 14:12 от DamaPika

# 599
Аксения....какво си е представяла тя, влизайки във “Фермата“? Както и очаквахме - “да се гримирВат, да си правят прически, да си пеят.....докато работят“.
Представяла си е, че отива на лагер... Joy

Общи условия

Активация на акаунт