Тренировки в домашни условия - 118

• 57 339
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, в общия дух на последните страници и аз днес направих Irone day 1 Simple Smile

# 541
Ох, Агент. Каза фибри. Зелето и броколите хич не ми понасят напоследък.

# 542
  • Бургас/Пз
Тази седмица отчитам 5 тренировъчни дни от понеделник до петък. Вече нямам мускул, който да не си усещам напрегнат, включително и корема, което рядко ми се случва Simple Smile Събота и неделя ще почивам активно. Само разходки...
Аз също се опитвам да вдигна протеина. Като успявам да се храня по 4 пъти стигам до 120г, иначе около 100г. Много добре ми се отразява,чувствам се сита и по-малко посягам към други неща.

# 543
Точно това е моята тайна мисъл - да се заситя с белтък и фибри и да не посягам към друго.

# 544
Добро утро. Вече 2 месеца тренирам и искам да пробвам някоя програма на Каролин.  Гледам, че доста от вас правят нейни тренировки. Коя от програмите ѝ ще ми препоръчате, като за начало? Beginner, epic. Коя е по-лека?  
Също къде си следите колко тренировки правите? Аз обичам да следя нещата и се мотивирам като виждам прогреса. 😁 В някакво приложение или просто бележки?  Поставила съм си за цел 100 тренировки до началото на лятото, че иначе желанието ми бързо се изпарява

# 545
  • Стара Загора
Звездичка, Beginner epic е просто за въвеждане на епиците, а не че е за начинаещи. Може да започнеш с коледния календар. Там тренировките са по-кратки-около 20 мин. И ако не ти стигат може да правиш добавката. Някъде по - отдолу на клипа пише опция за добавка. Също може да пробваш с Iron. Класически упражнения. Използваш тежести те, които на тебе са ти ок. Повторенията са бавни.

# 546
Звездичка, аз също бих ти препоръчала Iron, защото при нея интензивността зависи в голяма степен от тежестите, които ще използваш, така че може да си ги регулираш според твоя напредък. Упражненията са базови и се изгражда добра техника. Аз съчетавах програмата с тренировки за корем пак на Каролин, тъй като по-рядко се тренира директно корема.

Агент, действай и пиши за резултати за да мотивираш и нас. Аз се отпуснах през целия декември и сега ми е трудно да вляза в ритъм с храненето.

Ани, и от теб очакваме да ни надъхваш, тъй като ти си една от най-стриктните с храненето в темата.

Аз най-накрая успях вчера да тренирам. Направих отново една тренировка с топка за глутеуси и задно бедро и съм все така зле. Адски трудна е тази тренировка. Grinning Добавих и една бърза тренировка за корем, която много ми допадна. Ще я повторя със сигурност.

Скрит текст:

# 547
Също къде си следите колко тренировки правите? Аз обичам да следя нещата и се мотивирам като виждам прогреса. 😁 В някакво приложение или просто бележки?  Поставила съм си за цел 100 тренировки до началото на лятото, че иначе желанието ми бързо се изпарява
Aз лично имам спортен часовник на Polar - Vantage V - и си засичам тренировките на него, а той ъплоадва информацията на сайта и в апликацията. Но преди години, когато ползвах други гривни и часовници предпочитах да синхронизирам информацията от текущата джаджа с Google Fit, за да имам на едно място цялото инфо. Но съществуват много апликации, които са подходящи за целта, вкл. My Fitness App, който аз лично използвам основно за тракване на храна/нутриенти/калории/вода.

Агент, действай и пиши за резултати за да мотивираш и нас. Аз се отпуснах през целия декември и сега ми е трудно да вляза в ритъм с храненето.
Ти си направо добре - аз се отпуснах на 31 Октомври - Хелоуин! Wink
Но имаме достатъчно време да влезем обратно в оптимална форма, а екстра калориите много помагат на силовите тренировки Simple Smile

Ох, Агент. Каза фибри. Зелето и броколите хич не ми понасят напоследък.
Probiotics?

Агент, виждам, че си намалила времето за гребане. Нормално де, предполагам, че не си в предизвикателство.
Но има ли друга причина?
Мен много леко, но постоянно ме боли лявото коляно от вид гребане с мобилна машинка.
Няколко причини, Пеп:
1. През Декември изгребах доста над средното, а в момента правя Януарско предизвикателство - гребане всеки ден 31/31 - хем искам да го направя, хем не искам апетитът ми да удари стратосферата, както обикновено става с активно гребане. Та го държа леко и късо.
2. Тази година т.е 2022 ужасно ме боляха тазобедрените стави при гребане. Проблемът стартира още през пролетта и беше достатъчно болезнен, че да стигна до ортопедичен хирург през Юли. Той каза, че няма нищо дегенеративно, вероятно възпаление от прекаляване с еднотипно натоварване, та почнах да го въвеждам много леко и постепенно пак през Септември и не искам пак да стигна до това състояние.

Виж го това коляно при специалист, може да са много неща, вкл. менискус:

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 21:32 от Agent Provocateur

# 548
Благодаря ти Агент. Подозирам и аз еднотипното натоварване, при мене е общо около час дневно, от началото на август без почивка. Пък било то и софт.
От два дни намалих на 35 мин дневно. Да видим. Сега ми е странно да стоя без да правя нищо Wink Все гледах да мърдам.
Пък може да е начало на артрит или другите му там неразположения с възрастта.

# 549
  • Бургас/Пз
И аз като Агент ползвам смарт часовник за следене на тренировките. В момента съм с Полар Игнайт, но скоро смятам да го сменя. Следя в приложението и ползвам Мy fitness pal. За сега ми вършат работа и съм доволна. С годините се научих и вече храненето успявам и по усет да го докарвам.
Като се замисля след няколко месеца стават 5 години откакто тренирам редовно и не съм спирала изобщо и 4 откакто съобразявам макронутриентите.

Ана Мария, благодаря ти. Много се радвам, че е така. Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 13:37 от ani_d

# 550
Невероятна си, Ани. Heart

# 551
  • Стара Загора
Ани, чудесна трансформация.
За вчера отчитам преход до х. Хубавец и на обратно. За днес предвиждам 22 тренировка горна част от Епик 3.

# 552
Ани, страхотна форма и много добра мотивация за новата тренировъчна година в темата. Личи си, че се храниш съобразено, защото на повечето снимки изглеждаш много изчистена откъм мазнини. Според мен, ключът към добрата форма е постоянството.

Аз отскоро имам смарт часовник и страшно много му се радвам. По време на тренировки е много удобен, защото засича пулса и изгорените калории. Аз дори спя с него, защото ми следи качеството на съня. Имам проблеми в тази насока и часовникът много ми помага да проследя кои фактори ми влияят добре на съня и кои не.

Можете ли да ми препоръчате добра програма за корем? Иска ми се да направя цяла програма като добавка към другите тренировки.

# 553
  • Бургас/Пз
Благодаря ви, момичета Simple Smile
Ана Мария, точно постоянството е най-важно. Не само в тренировките, а и в храненето. По-ниски подкожно мазнини поддържам основно лятото. Като мине Великден започвам по малко да влизам в лятната форма Simple Smile Обикновено 2 месеца са ми достатъчни.
Вчера и днес почивам. МТ започва да отминава и от утре смятам пак да се опитам да направя 5 тренировки през следващата седмица.

Програма за корем не съм следвала конкретно, но Каролин има тренировки за корем отделени в плейлиста и вече съм направила една много голяма част от тях. Може би само тези, които са 30 минути не съм правила, защото ми идва повече времето.

# 554
Сидни и Хедър пуснаха нови програми от началото на годината, тренировките са около 40-45 Мин. На мен много ми допадат, комбинирам си ги, когато ми идват кратки. Много са приятни, на моменти не толкова предизвикателни, но при мен здравословното състояние налага някои ограничения и дай Боже с течение на времето да стават все по-големи Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт