Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 601
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
даже на последната снимка напомня на Емилия Кларк.

# 601
  • София
Проблемът идва от това, че Ема Дарси не показва абсолютно никакви емоции - нито радост, нито тъга, нито страст. Тя е като робот, който си казва репликите и това е. Може би и в живия живот е така и фактът че няма пол (сигурно един ден пишка прав, един ден седнала, за да има равновесие), та това не му/й позволява да се усмихне.

# 602
Единственият герой, който не можах да възприема като външност, беше Регар Таргариен, доколкото изобщо го видях в GoT. Повече като елф ми изглеждаше. Обаче сега потърсих кадри с него и не само добре се вписва спрямо сегашния каст, а даже ми хареса.

# 603
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
8-ми епизод е най-добрия дотук за мен досега. Тим Ренира с гръб чичо Деймън и тим Алисънт с гръб Емонд. Прекрасна актьорска игра от всички, убедиха ме в емоциите си. От мъжете чичо и племенник са номер 1.

# 604
Абсолютно подкрепям горното мнение. Епизод 8 е най-добрият досега. Едва изтърпях да затворя вратата след децата, да се настаня удобно и да усиля ТВ макс Simple Smile Съседи почти нямаме, но тия, които останаха да стават, какво се излежават!
Най-важното, което ме разтърси в този епизод беше Пади Консидин. Този човек трябва да получи награда за изпълнението си тук!
Скрит текст:
Не съм от тези, които реват за щяло и нещяло по филми, но когато вратата се отвори и обявиха влизането му, заедно с тази музика, ми текнаха сълзите. И така на всяко негово показване до края на епизода. Буквално до последния си дъх защитаваше Ренира и синовете й.
Финалната сцена ... ясно. Последният му дъх. Дълбок поклон пред двамата - Визерис Таргариен и Пади Консидин.

Четох доста дебати из темите колко лош крал е Визерис, но аз съм на обратното мнение. Може би единствен крал без стартирала война. Всички живяха в мир по време на неговото царуване. Може би с действията си предизвиква Танца на Драконите, факт, но така или иначе преживе живя в мир.

Хм, от промото за епизод 9 става ясно, че
Скрит текст:
Тъпата Алисънт е разбрала погрешно финалните му думи.

И е ясно - Танцът на Драконите започва. Може сезон 2 ще бъде изцяло посветен на него.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 09:39 от Змимка

# 605
Ема Д'арси наистина е хубава и не мога да разбера защо приятни на външен вид хора много държат да се обезобразяват. Някакъв бъг в мозъка ще да е.
Аз я възприемам като порасналата Ренира, свикнах с нея и ми е приятна. Да, може да има студено излъчване лишено от емоции, но може би това е целта - да се "натърти" на промяната в героинята и че от емоционалната и по младежки дръзка Ренира се е превърнала в хладнокръвна и прикриваща чувствата си и емоциите си жена на която предстои сериозна битка за опазването на децата и от враговете и и за трона срещу собствените и роднини. Видяла и разбрала, че няма място за лиготии.
Като се замисля аз май даже по бързо възприех порасналата Ренира, отколкото младата, макар и двете да ги харесах.

Пп Четейки ви нямам търпение за новия епизод.

# 606
  • София
А знаете ли, че реално първо е избрана Емма Д'Арси за ролята на зрялата Ренира, а в последствие са търсили за младата по нея - така че за мен улегналостта и обраните емоции за сметка на младото Аз е търсен ефект😉Темперамент, авантюризмът, ако щете, нахакаността на буйната млада кръв срещу сериозността, опита, премереността в действията, даже хладнокръвие (когато току що родила, вероятно и с все още контрахираща матка стисна зъби, взе си детето и тръгна към покоите на Алисън или като се въздържа да я размаже при сцената с камата, но си защити децата) и поведение.

А на двете актриси, Емма и Мили, даже им било препоръчано да НЕ се запознават/виждат - режисьорът им е казал: "Повярвайте, и двете го имате!" по отношение на начина на пресъздаване на образите им. И за да се избегне момента с  копиране на мимики и емоции една от друга - трябвало е да бъдат автентични и да не се влияят от играта на другата.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 10:32 от Velina25

# 607
Гледах! Градация в епизодите, всеки следващ по-добър. Разкошен епизод! Ще го гледам пак, заради детайлите.

# 608
Първоначално бях скептично настроена към Ема Д'Арси, но актрисата е супер, много ми харесва и доста добре играе вече порасналата Ренира. Има химия с Мат Смит - не като Мили, но все пак има. Оливия Кук си я харесвам от друг сериал, в който играеше мило и невинно момиче. Тук образът й е коренно различен и пак успявам да я възприема - актрисата си е топ. Усещам и химия между Оливия и Ема.

# 609
  • Варна

Четох доста дебати из темите колко лош крал е Визерис, но аз съм на обратното мнение. Може би единствен крал без стартирала война. Всички живяха в мир по време на неговото царуване. Може би с действията си предизвиква Танца на Драконите, факт, но така или иначе преживе живя в мир.

На времето колко критики отнесох като твърдях, че Робърт е добър крал. Крал при който има мир и народа е нахранен е Добър крал. Да, той не е Велик крал, но вижте какво става когато и двамата умират - гражданска война и смърт. Не преди това! Единствената им вина на Визерис и Робърт е, че на са държали лордовете и Жените си изкъсо!

# 610
То и в реалната история владетелите, управлявали в мир, често са набеждавани за слаби. Примерно нашият св. цар Петър - синът на Симеон Велики, яко ни набиваха в главите в даскало колко е бил слаб. А човекът е осигурил 40 години мир и народът го е запомнил, щото трима царе след него се преименуват на Петър. Името се въприемало вече за царско.
Та и Визерис така. Прекалено строго се съди.

# 611
  • Варна
На времето колко критики отнесох като твърдях, че Робърт е добър крал. Крал при който има мир и народа е нахранен е Добър крал. Да, той не е Велик крал, но вижте какво става когато и двамата умират - гражданска война и смърт. Не преди това! Единствената им вина на Визерис и Робърт е, че на са държали лордовете и Жените си изкъсо!
Не е точно тъй, барде.. Simple Smile Робърт е управлявал само 12 години /или 15 бяха../, качил се е на престола с война. На седмата година е бил Бунта на Грейджой и след още 5 години войната на Петимата крале. Три войни за 15 години не е точно мирно царуване.

П.П.
Но му признавам, че при този хаос, който е настъпил след свалянето на Таргите, доста добре се е справил с укротяването на домовете.

П.П.
Общото между двамата е, че и двамата са се оженили за дъщерите на амбициозната си Ръка.
Ото Хайтауър и Тивин Ланистър.

То и в реалната история владетелите, управлявали в мир, често са набеждавани за слаби. Примерно нашият св. цар Петър - синът на Симеон Велики, яко ни набиваха в главите в даскало колко е бил слаб. А човекът е осигурил 40 години мир и народът го е запомнил, щото трима царе след него се преименуват на Петър. Името се въприемало вече за царско.
Та и Визерис така. Прекалено строго се съди.
С особено мнение съм за Петър. Допуснал е много грешки във външната политика. По негово време Византия е спряла да ни плаща данък и е насъскала киевския княз да ни нападне, че и победи.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 12:56 от Хексе

# 612
  • Варна
Не е точно тъй, барде.. Simple Smile Робърт е управлявал само 12 години /или 15 бяха../, качил се е на престола с война. На седмата година е бил Бунта на Грейджой и след още 5 години войната на Петимата крале. Три войни за 15 години не е точно мирно царуване.

П.П.
Но му признавам, че при този хаос, който е настъпил след свалянето на Таргите, доста добре се е справил с укротяването на домовете.

П.П.
Общото между двамата е, че и двамата са се оженили за дъщерите на амбициозната си Ръка.
Ото Хайтауър и Тивин Ланистър.

С Грейджой оправия няма и всички лордове са се събрали и са ги смазали единни.  Петимата крале са след смърта му. Визерис пък си има Дорн и Стъпалата.

Другата ярка прилика е образа на Бял плащ клетвопрестъпник.

# 613
Прекрасен осми  епизод! Не разбирам дебатите за външността им. Всички актьори са великолепни и изпълняват ролите си убедително. Какво повече? Аз виждам и усещам връзката между Ренира и Деймиън. Харесвам ги и съм изцяло за тяхната позиция. Колкото до кралицата - банална физиономия, поддаваща се на манипулации жена. Играе великолепно това изпразване на морала от съдържание, което я бележи. Сложете ги една до друга с Ренира. Коя е кралицата? За жената не се съди като за момиче. Не е само хармония на чертите. Има опит, достолепие, страдание. Зрялата жена е като книга, в която потъваш.  При Ренира се чете много повече сила и страст. 100 пъти я предпочитам.

# 614
Какъв епизод само! Доста вдигна летвата, нямаше слаб момент! Почти се разплаках на моментите с Висерис, много мъчно ми стана! Леле тия момчета са толкова нагли и невъзпитани,  не мога да кажа кой ми е по- противен и за всичко е виновна Алисент, ужасно ги е възпитала!!! Смятам,че накрая кралят говореше за Джон Сноу. С нетърпение очаквам да гледам и останалите две серии!

Общи условия

Активация на акаунт