Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 594
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Мен ме довърши когато започнаха субтитрите в пълна тишина, без една нотка музика първите 10-15 секунди... Много по-силно, от колкото мелодията след това ..

# 631
  • Вестерос
Лист с кралете, Спойлер е!!!

Скрит текст:

# 632
Страхотен Пади, страхотен негов втори син(не помня името). Висота на игра на първия и излъчване гаднярско и силно, не за пренебрегване на втория. А Ото както винаги на място премерен и подмолен. Ранира и Демън си върнаха живостта, но достта по-умерени. Кралско излъчване и мъдрост на Ранис. Егон си е леке и нищо ново, срстрата си е в нейния загадачен свят с препрадки към бъдещето.
А Алисант за миг ми се ще да съм я видяла като приятелка от детството и примирена с волята на съпруга си. Но думи, които не бяха казани на нея, тя чу и разбра както са казани, уви "танцът" запова с това.
Страхотен епизод. Ще ми липсва сезона като свърши
Може ли в спойлер, женят ли се тези от епизода?

# 633
  • Вестерос
Аз не съм го гледала още, но за въпроса ти

Скрит текст:
Егон и Хелена се женят. Имат и деца

# 634
Изгледах.
Моята лична оценка е десет от десет.
Много силен и въздействащ епизод.
Адмирации за Пади!

П.п. Късно е чадо за либе! /визирам Визерис/.

# 635
Изгледах епизода!
Признавам, много ще ми липсва Визерис и душа да ни е яка на нас зрителите и на тях като жители , защото тепърва се започват с убийствата, мизерствата и злобата! И какво значи слаб крал, защо трябва да има войни, спечелени битки, лов и прочие и прочие? Важното за мен е , че нямаше война и е живял в мир и спокойствие и е първият, който умря от естествена смърт и старост, а не някой да го убие! Малко ме плашеше, че беше буквално жив ходещ и разлагащ се труп.  Стана ми едно мило, че до последно защити Ренира. Обича я истински, но от тук насетне тя ще е сама, макар и не съвсем. Има Демън, но не е същото.

Ренира и Демън! Това е чиста и смирена любов, личи си , че има страст, обич, уважение и любов при тях! Точно един за друг са си.
Ренира и Ренис са много умни, изключително мъдри!

Не разбирам обаче Лорд Лорлис ли как му беше името, кога и как умря ...?! Иска ми се да видя Ренис като владетел, но уви , не разбирам каква е тази мания все мъже и мъже да властват ! Аман от мъже бе, един път да не може жена да каже нещо! Понякога жените сме по-мъдри и премерени въпреки чувствата си. Тук изобщо не визирам Алисънт.

Да, за момент бяха приятелки, но тя изтълкува грешно думите на краля , заради егото си. Визерис постъпи глупаво като й каза това..
Децата на Алисънт са отвратителни лекета и тримата! Само тя мисли с главата донякъде и е един вид възпитана, докато децата й изобщо! Къде е гледала и бляла , никой не знае, вместо да ги възпита!

Емонд - отвратителен злобар , провокатор и гадняр ще излезе, но пък е красив. Интересно ми е актьора дали е толкова хубав, ммм?
Ще е интересен сблъсъка между него и чиче..

Наистина е странно как във всички актьори и герои е минало времето, само при Демън - не!

# 636
Не е само Демън. Кристън също е свежарка.Mask
То всъщност, като се замисля, от тия, дето не се сменяха, само Визерис го състаряваха горкия. Това Демън, Кристън, Ото, Ренис, Корлис, Ларис... абе никой не е мръднал.

# 637
Не е умрял лорд Корлис все още. Визерис го състаряваха и заради болестта.

# 638
След като епизода излезе в НВО, може ли да коментираме без спойлер или да ги слагаме?!
За всеки случай ще коментирам в скрит текст:
Скрит текст:
Много силен епизод. Пади изигра страхотна роля. Великолепен. Накрая като каза: Любов моя! Това беше за Ема, нали?! Дойде да си го прибере. Той така и не я прежали. Не знам какъв крал е, но е изключително добър човек. До последно искаше и ги умоляваше да се помирят, да живеят в мир, но.. това няма как да стане. Отдавна всичко е започнало и няма как да спре. За секунда сякаш видях младата Алисант-приятелката. За част от секундата нещо се повърна в нея и си спомни приятелството с Ренира, но само за миг. Краля си отиде, да започнат борбите. Мир няма да има.
Страхотни са актьорите. Страхотни. Всички.
Пп Да питам, Алисант отрови ли онова девойче Даяна или и даде лунен чай. Много жестока беше в тази сцена. В един и същ момент дава надежда и я отнема. Май я отрови, а?!
Мразя я тази Алисант.

# 639
Чай и даде, какъв е смисълът да и дава торба с пари и след това да я трови?

# 640
Мисля, че беше лунен чай. Като говорим за актьорска игра, братът на Корлис малко ми слабееше. Не харесах и последната версия на Ленор. Но това са много дребни неща. Кастът наистина е страхотен. Е, набива се на очи, че тоя новият Егон е по-нисък от по-младата си версия. Иначе сега е още по-близо до това, което си представях. Онзи предния всъщност беше забавен и донякъде симпатичен.

# 641
  • Вестерос
Не е само Демън. Кристън също е свежарка.Mask
То всъщност, като се замисля, от тия, дето не се сменяха, само Визерис го състаряваха горкия. Това Демън, Кристън, Ото, Ренис, Корлис, Ларис... абе никой не е мръднал.
Малко тъпо решение, при положение, че не умира дърт Визерис.

# 642
Според мен пък я отрови и затова гледаше така съжалително. Иначе се надявам просто след чая да я е отпратила с парите и затова да отиде да прегръща Хелена тя като попита да прислужницата. Егон е отвратително леке.

# 643
Чай и даде, какъв е смисълът да и дава торба с пари и след това да я трови?
Ами, не знам. После Хелена като попита къде е Даяна, трябваше да облече децата, Алисант и се насълзиха очите и започна да я прегръща. Много странно поведение според мен. Все едно изказваше съболезнования, така я прегръщаше, сякаш и казваше свърши се с Даяна, отиде си завалийката. Нещо не беше наред в двете сцени - тази с Даяна и тази с Хелена. Имах чувството, че нещо лошо тегне, че нещо лошо ще се случи и се е случило. За какво ще реве и ще прегръща Хелена, ако Даяна си беше наред. Щеше да каже, че са я пратили другаде, дали са и почивка, болна е и толкоз. Много странно ми се видя всичко и затова и не разбрах какво точно стана.
Пп И беше супер жестока. Благодаря ти, че ми каза, прегръдки, целувки, ама си казала и на други, не мога да рискувам, но пък дръж таз торба с пари, сега пий. Бе, баш си я отрови и окото и не мигна.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 22:39 от Джаста Праста

# 644
Отрови я.
Иначе нямаше да споменава, че може да каже на някого. Торбата с парите беше за да се успокои и да изпие чая/ отровата.
Тази сцена, визията на Алисън, жестокостта в очите и ми напомни на турски филм - там така “разчистваха”.

Общи условия

Активация на акаунт