Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 594
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Състаряват го заради болестта, тя го изяжда,не че е стар реално. Ото не е мръднал примерно. А Алисент прегърна Хелена, защото и съчувства. Не разбирам защо ще прегръща така дъщеря си, заради прислужницата, която съпруга и е изнасилил.
Не е само Демън. Кристън също е свежарка.Mask
То всъщност, като се замисля, от тия, дето не се сменяха, само Визерис го състаряваха горкия. Това Демън, Кристън, Ото, Ренис, Корлис, Ларис... абе никой не е мръднал.
Малко тъпо решение, при положение, че не умира дърт Визерис.

# 646
Може и да сте прави за отравянето. Наистина имаше един особен драматизъм в сцените, някак не на място. Ако е така, никакви оправдания за Алисънт повече. Втора Церсей. Съди за грешките на Ренира, а не вижда, че е отгледала едни изродчета.

# 647
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Ясно се видя, че битката ще е между Ренира и Алисънт.
Егон не иска да се занимава с тези борби, на него му дай фусти
и гуляй. Алисънт доста жестоко го посече с това, че не е нейно дете.
Според мен тя бавно, но сигурно започва да губи разсъдъка си.
Личи и че води вътрешни борби със себе си и съвестта си, но желанието
да властва, комплекса, който Ренира и създава още от млади години е прекалено силен.
В сцената с чая аз също смятам, че отрови горкото слугинче. Прегръдката и беше
искрена и на лицето и се изписа, че хич не и харесва това, което се налага да прави,
но го прави и ще стига все по-надалеч в борбата. Когато стана сцената с посичането, не ви ли се
струва, че Хелена получи видение за бъдещето?
За мен много силни бяха сцените с Визерис и Демън, разчувствах се, когато му помогна
да стигне до трона и му сложи короната, Демън щеше да ревне при вида на окаяника.
Стигам пак до това, което коментирахме преди няколко епизода. Колкото и да обича властта,
Демън обича брат си и му е предан до самия край. В това отношение смятам, че Емонд също
ще бъде предан на брат си и ще го защитава също до самия край.

# 648
  • София
Може и да сте прави за отравянето. Наистина имаше един особен драматизъм в сцените, някак не на място. Ако е така, никакви оправдания за Алисънт повече. Втора Церсей. Съди за грешките на Ренира, а не вижда, че е отгледала едни изродчета.

Ако Алисънт е отровила Даяна, по тази логика трябва май да изтрови 2/3 от прислужниците в двореца. Според мен просто много съжалява, че Егон е първородния й син.
Егон не е просто някакво леке. Трагедията му е, че се е родил първи. Наясно е, че Емонд е любимецът на мама.
Както трагедията на Демън е, че се е родил втори.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 18:42 от АРТЕМИС

# 649
Ясно се видя, че битката ще е между Ренира и Алисънт.
Егон не иска да се занимава с тези борби, на него му дай фусти
и гуляй. Алисънт доста жестоко го посече с това, че не е нейно дете.
Според мен тя бавно, но сигурно започва да губи разсъдъка си.
Личи и че води вътрешни борби със себе си и съвестта си, но желанието
да властва, комплекса, който Ренира и създава още от млади години е прекалено силен.
В сцената с чая аз също смятам, че отрови горкото слугинче. Прегръдката и беше
искрена и на лицето и се изписа, че хич не и харесва това, което се налага да прави,
но го прави и ще стига все по-надалеч в борбата. Когато стана сцената с посичането, не ви ли се
струва, че Хелена получи видение за бъдещето?
За мен много силни бяха сцените с Визерис и Демън, разчувствах се, когато му помогна
да стигне до трона и му сложи короната, Демън щеше да ревне при вида на окаяника.
Стигам пак до това, което коментирахме преди няколко епизода. Колкото и да обича властта,
Демън обича брат си и му е предан до самия край. В това отношение смятам, че Емонд също
ще бъде предан на брат си и ще го защитава също до самия край.

Явно съм го проспала !  Какво е пророчеството на Хелена , какво е казала ?

# 650
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Хелена не каза нищо, но веднага след посичането, я дадоха нея и как се
хвана за главата от двете си страни. Това момиче е странно, живее си в своя
измислен свят, но определено смятам, че има пророчески дарби и в този момент
я споходи нещо, може би за падението на рода Таргариен и предстоящата касапница.
Аз продължавам да мисля, че отрови Даяна. Сцената беше много важна, за да ни покажат колко
се е променила Алисънт. Вече е напълно способна и загубила скрупули да погуби една невинна душа,
за да защити децата си и те да наследят железния трон, един вид те са къде, къде по-достойни от Ренира.
Това обаче вътрешно я мъчи и не и дава мира и затова и се е обърнала към религията, един вид
хем да успокой съвестта си, хем да може да се откупи за всичките си грехове.
Прегърна силно дъщеря си, първо от съжаление, че има такъв съпруг, второ от безсилие колко не я
уважава и оценява Хелена, брат и/съпругът и Егон, нейният собствен син, който тя я отгледала и възпитала.
Най-ключовата сцена в този епизод за мен е финалната между Алисънт и Визерис. Тя се обърка, че говори
за сина им и това окончетелно я убеди, че именно той е избрания и правилния наследник на железния трон.
Обърка Егоните и оттам нататък вече няма връщане назад. Именно с постъпките си Алисънт ще стане причина
за последвалата трагедия сполетяла децата и.

# 651
  • Русе
Много силен епизод, актьорът на Визерис за мен беше най-добрият в сериала още от началото и такъв си и остана докрай.

При все че накрая изглеждаше по-зомби от мъртвото, което донесоха в сандък да убеждават Церсей преди години.

Повечето неща вече сте ги казали, така че не няма смисъл да повтарям. Остава само да отбележа, че при сблъсъка на по-младия Веларион с претенциите на Ренира в двора бях изцяло на негова страна – човекът имаше абсолютното морално право и също се бореше за семейството си, пред очите му с крайна наглост си присвояват и крадат навеки всичко, което родът му е градил от векове.

Обявяването на годежа на дъщерите на Демън с двамата "силни" сина беше твърде малка и твърде закъсняла утеха, доколкото е такава, хвърленият камък няма как да се върне дори при желание.

Нещата, които ме накараха да изпитам леко недоволство: трябваше да оставят Визерис да нареди изпълнението на присъдата с рязането на език без намесата на Демън. Взеха от негов момент, за да дадат на чичото. Но пък Визерис имаше достатъчно блясък и сам, така че това е бял кахър.

Изобщо не разбрах от позицията на какъв дявол Ренис тържествено приема пред краля и благородниците предложението на Ренира за брак между двете момичета и момчетата. Ренис им е баба, но откъм попечителство и права им се пада точно никаква. Двете щерки не са Веларион, а Таргариен, и си имат жив баща - Демън. Всякакво публично разрешение за омъжването им следва да дойде от него като баща им, а не от баба им по майчина линия.

# 652
  • The point of no return
Феноменален Пади Консидайн! Този човек за мен е абсолютната звезда на Сезон 1!
Просълзих се като влезна в тронната зала и настоя сам да извърви пътя до трона. На прага на смъртта, едва да можеш да се движиш, но да станеш, за да помогнеш на дъщеря си, толкова години и тази връзка, която гледахме в първите епизоди с Мили, не е нещо, което може да се прекъсне и Висерис го доказа.
Когато каза, че Ренира му е единственото дете си мисля, че беше в несвяст, упоен с чайове и разни макови отвари.
Не бих го определила за лош крал, просто ръката му трябваше да бъде по-твърда, а той прекалено много се опитваше да угоди на всички. Остави завет за мир, за разбирателство, но няма кой да го чуе за съжаление. Имаше наистина проблясък и при Алисънт и при Ренира, за момент сякаш ни върнаха в годините им на добри отношения, но толкова вода е изтекла, че просто няма връщане назад.
Деймън, който в предната серия отблъсна брат си, сега показа, че не е толкова студен и за първи път го видяхме да го подкрепи по такъв начин, много силна сцена. Не знам защо сякаш очаквах сцена, в която Висерис да му каже да се грижи за Ренира и да не я оставя, въпреки че Висерис беше против тяхната връзка.
Най-накрая и аз видях емоции у Ема Дарси, когато молеше баща си да й помогне и да я подкрепи. Такава сцена чаках да видя, която да ми припомни емоциите от разговорите между Мили и баща й, които винаги са били черешката на тортата.
И най-накрая Ренира кръсти дете на баща си.
Страхотна Ренис, първо се озъби на Ренира, но после не я предаде.
Не разбрах идеята на Джейс да покани Хелена, освен ако не е искал да дразни Егон. Танцът им ми напомни за младите Ренира и Ленор и безгрижието им, преди да се намеси Кристън Коул.

# 653
А всичките деца ли на Алисънт ще си заминат ?

Ох, наистина ми стана мъчно да Визерис, чак не искам и отказвам да повярвам, че вече ще го няма. Искаше ми се да гледам мир и спокойствие , смиреност и подчинение , а не да гледам от тук нататък ужасни събития. Дано да си заслужава нататък развитието.

# 654
Според мен сцената целеше да покаже, че Джейс и Хелена можеха да са щастливи ако Алисънт беше приела предложението на Ренира и желанието на Визерис. Можеха да са голямо щастливо семейство, ако между тях не стоеше амбицията за трона. С Ото като баща на Алисънт практически невъзможно.
И от мен за лека нощ сцената, на която се просълзих и настръхнах. Уникален Пади като Визерис! Много силна сцена между Визерис и Деймън. И един баща, който разлагащ се стигна до трона, за да помогне на дъщеря си за последно:

# 655
За мен Джейс я покани,за да види че има и нормални мъже,не като лекето.Разбира се че я отрови Алисън,нищо нормално няма останало в нея,нищо чудно че ще се побърка накрая.Визерис бълнуваше,не е да и го е казал нарочно,мислеше че е Ема според мен,тя със сигурност е знаела за пророчеството.Дерон пак не го споменават.Дано не са решили да изчеткат образа на Емонд и да ги слеят,той си е пълно перко и тепърва ще го показва.
Ренис го обяви заради приемственост според мен,все пак за момичетата няма съмнение че са на Лена и Валерион и един вид никой да не оспорва че ще се загуби скъпоценната им кръв.Братът беше глупак,още повече че брат му е жив и пътува,не се знае дали не е преувеличена раната му.
Аз днес се замислих от един пост във фейса.Някой спомена,но аз не помня че яйцата на Денерис са били от драконката на Ренис.Някой помни ли нещо такова в книгите или сериала?Илирио го бил казал,никакъв спомен нямам аз.Не че е много важно де,ама ми стана интересно.

# 656
Много силен епизод, всичко вече сте казали.
Не разбрах само защо Демън така абдикира от дъщерите си с Лена, остави ги изцяло на баба им и няма думата за съдбата им.
Даяна си я отровиха и това си беше очаквано, щях да съм разочарована иначе. Имаме си предшественичка на Церсей в лицето на Алисънт - жестока и амбициозна. Даже децата им са сходни, сбъркани до едно.
Не разбрах и какво точно каза Визерис накрая на Алисънт. Явно тя го разбра погрешно, но какъв беше истинският смисъл. Може би някой ще даде инфо от книгите.

# 657
  • Варна
А всичките деца ли на Алисънт ще си заминат ?
Скрит текст:
Не само децата... и внуците... Sad

Даяна си я отровиха и това си беше очаквано, щях да съм разочарована иначе. Имаме си предшественичка на Церсей в лицето на Алисънт - жестока и амбициозна. Даже децата им са сходни, сбъркани до едно.
Не разбрах и какво точно каза Визерис накрая на Алисънт. Явно тя го разбра погрешно, но какъв беше истинският смисъл. Може би някой ще даде инфо от книгите.
След малко ще гледам серията, но Визерис не е такъв в книгите. Обича и другите си деца, обожава внуците си от Егон 2 и Хелена. Хелена пък в книгите прилича на Мирцела - красиво момиче с приятен и весел характер, не е откачалка и предсказателка.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 00:00 от Хексе

# 658
Бела е само при баба си,другата му дъщеря си беше с тях на Драконов.
Това в книгите го няма или аз пак не помня.Визерис разказа на Ренира като малка,когато не искаше да се омъжва.Че Егон завоевателя сънувал сън,пророчески.Според който зимата,студа и мъртвите ще дойдат във Вестерос.И на трона трябва да седят Таргите с техните дракони,за да може да ги спрат и да оцелеят живите и хората като цяло,да не ги завладеят.По спомен разказвам от серията,аз в книгите не помня такова нещо.Мислеше Алисън за Ема според мен и затова и припомни завета според който е живял и управлявал.Да има тарги и дракони.

# 659
Визерис мислеше, че говори с Ренира във финалната сцена, защото каза "нали ме попита, дали вярвам" (или нещо такова). А Ренира го попита по-рано в серията, дали наистина вярва в съня на Егон за огън и лед и го молеше да й помогне. Тогава той не й отговори.

Общи условия

Активация на акаунт