За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 343
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Натка, аз бих предложила Тарали, понеже е подобно.
Скрит текст:
По 100мл зехтин и сухо бяло вино и 350 - 400г брашно + сол и 2-3 щипки семена от резене/фенел, до средно меко тесто. Омесва се тестото и почива покрито 20мин. След това таралите се пускат във вряща вода за около 3мин., подреждат се на тава с хартия и се пекат около 15 мин. на 180 градуса.

# 556
Ще ми се намръщят на виното в тях... наистина шарена групичка ще е. Иначе рецептата си я запазвам за други гости евентуално, когато знам че ще ги оценят. Бях забравила че съществува такова нещо, а са хубави гризинки и те.

# 557
  • In transit
Natka, виното в таралите изобщо не се усеща. Алкохолът се изпарява при печенето.

# 558
  • Sofia
Natka, виното в таралите изобщо не се усеща. Алкохолът се изпарява при печенето.
Toчно. Simple Smile

# 559
Бих сложила (и съм го правила) сусам / кимион / чубрица  на такива гризинки.

# 560
  • под тепетата
Аз , понеже обичам да гризкам соленки с ядки, бих сложила тиквени семки, слънчоглед. От подправките ким или риган.

# 561
  • In transit
Сега ме подсетихте за черния кимион(чору оту). Много го обичам върху всичко тестяно.

# 562
https://www.pastagrammar.com/post/how-to-make-grissini-italian-breadstick-recipe
Вкъщи от време на време правим ей тези гризини. Най-любими са поръсените с маслини и със сушени домати Simple Smile Не знам дали е подходяща добавка за твоето тесто, но предлагам Simple Smile

# 563
  • Sofia
Сега ме подсетихте за черния кимион(чору оту). ...
Черният кимион го знам още като нигела.

# 564
Търся съвет какви подправки според вас да сложа на малки печени хапки.
- розмарин нарязан на ситно, имай предвид че е силна подправка
- черен пипер начукан на едро или смлян на едро
- морска сол, самостоятелно или може да се комбинира с едно от горните две
- настърган твърд кашкавал
- нарязани на ситно пера зелен лук, може да се комбинира с кашкавал
- маково семе
- чесън на прах

Може да разделиш тестото на части и да направиш различни, после да ги омешаш и кой каквото хване

# 565
Семена от фенел, сронено сухо чили , слънчогледови семки и подобни.

# 566
Момичета,  моля за съвет-имам над половин килограм филе от херинга-сельодка, но е без марината. Сложих го в буркан, но какво да му сложа( зехтин или?) за да го запазя поне за седмица в хладилника? Благодаря!
И още един въпрос-може ли идеи за приготвяне на брюкселско зеле ( имам към килограм)-до сега го правех само запечено с масло, но се чудя как да го разнообразя?

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 23:27 от denyil

# 567
Благодаря за идеите, за черен кимион не се бях сетила а пък той върви добре на печива.
Сирена няма да сложа, ще има отделно други неща със сирене та няма и смисъл, а за виното в таралите не е до вкуса, за друго ястие с вино в соса вече ми се намръщиха веднъж че се обривали... та без вино също. Тях ще ги направя друг път, когато ще бъдат оценени.
Ще видя или смеската италиански подправки ще е сигурно плюс малко сух чесън, или розмарин евентуално, той и сам е интересен достатъчно. И да, за поръсване ще е по-едра сол за да остане отгоре, при пробата ръсих с трапезна ама с едра още тогава решихме че ще е по-добре.

# 568
  • София
И още един въпрос-може ли идеи за приготвяне на брюкселско зеле ( имам към килограм)-до сега го правех само запечено с масло, но се чудя как да го разнообразя?

Предлагам ти 3 рецепти. За мен са уникални!

Брюкселско зеле с балсамов оцет на фурна

Брюкселско зеле с кестени и бекон

Брюкселско зеле с бекон и бадеми

# 569
Търся някоя изпробвана рецепта за зелен боб мунг на яхния.

Общи условия

Активация на акаунт