Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 478
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Не всички в темата са наясно с актуалните суми и и плащат тепърва, някои са със стари договори или вече приключили лечението, а цените се променят.
Ние например платихме 4000 (+500 за ритейнърите), като това включваше 4-годишно лечение с всичко, включително замяна на счупен брекет 1-2 пъти.
Плащането при нас се разсрочва по начин, удобен за потребителя - ние го платихме на три вноски как дойде - една в началото, една в края и една някъде помежду. Това е за София.

Мерси. Цената е отпреди 4г, така ли да разбирам?

# 721
# 722
Здравейте!
От две години нося брекети, но имам проблем с разстоянието между предните два зъба, което не се затваря и си стои по един и същ начин още преди слагането на брекетите.
Попитах ортодонтът ми кога ще се затваря това разстояние и той ми отговори, че трябва да мине още време.
Вече 2 години чакам да "мине това време", но няма промяна спрямо разстоянието.
Въпросът ми е, вие имали ли сте такъв проблем и ако да колко време ви е отнело до коригирането му?

# 723
Meli_a, не знам дали ще помогна, но как ти е юздичката на горната устна? Доколкота знам, ако е скъсена остава разстояние между предните 2 зъба.

# 724
  • Пловдив
Слагат ли ви ластици от този вид:

Извинявам се за лошото качество, но мисля че личи какви са.
Сложиха й ги след около 2-3 месеца след като сложиха брекетите и разстоянието й се затвори много бързо. Тя има и на горните и на долните зъби разстояние.
Това е точно, когато сложиха брекетите:

Вече са съвсем прибрани.

# 725
Здравейте, някой може ли да изкаже мнение за д-р Надя Белчева от София и д-р Хунджев от Пловдив?

# 726
Здравейте,
С брекети на горна челюст съм от около четири месеца.
Горните зъби вече почти се подредиха, но сякаш излезнаха доста напред.
Това нормално ли е? Така ли трябва да останат?

# 727
  • София
На нас още в началото ни обясниха, че ще се мине през такъв етап. После ги прибраха навътре. Може би зависи от проблема де и да не е така при всички.
При нас голямо носене на ластици пада. И верижка като показаната по-горе сложиха веднъж. Но иначе сменят размери на ластиците, места на които да ги слага. Цялата къща е осеяна с ластици.
Но при панорамна снимка преди лечението неизрасналите мъдреците бяха обърнати на 90 градуса към седмите зъби. Смяташе се, че ще се наложи да ги вадим. При последната снимка преди седмица доста са се изправили (при все че още не са избили). Не знам как става тази магия, но според мен като са прибрали навътре 7-мите зъби се е осовободило място и за две години мъдреците са се ориентирали в правилната посока. Още не са успоредни на другите зъби, но отклонението вече е около 30 градуса.

# 728
Включвам се с крайно негативен отзив от Стоименова, София - приключи лечението на племенницата ми, което следях много изкъсо, защото дъщеря ми е следващата. В началото бях възхитена от отношението, гъвкавостта, честите консултации, дори нормалната цена, ако щете.
Сега след като свалиха брекетите, мога да кажа, че съм крайно разочарована от това, което виждам и не бих я препоръчала, нито бих си пратила детето при нея. Началното състояние на зъбите категорично не беше нищо особено като случай, симетрични почти прави тинейджърски зъби, само захапката трябваше да се оправи. Е, не е оправена, а брекетите са свалени. Съжалявам, че няма да публикувам снимка, но снаха ми не позволява.

# 729
Doro, много съжалявам!
Дано се намери решение и детето позволи последващо лечение!

# 730
Благодаря, ще си решат. Аз съм още в търсене за моето обаче, трябва да слагаме сега есента. Препоръчаха ми две имена - Трайчо Балабанов, и Нели Дилкова, като първият ми е категорично по-удобен като локация. Сега търся още мнения.

# 731
Аз препоръчвам д-р Йорданов.Кабинетът е срещу Парк Мол.Синът ми малко над година се лекува при него, но не е сложен случай.

# 732
Включвам се с крайно негативен отзив от Стоименова, София - приключи лечението на племенницата ми, което следях много изкъсо, защото дъщеря ми е следващата. В началото бях възхитена от отношението, гъвкавостта, честите консултации, дори нормалната цена, ако щете.
Сега след като свалиха брекетите, мога да кажа, че съм крайно разочарована от това, което виждам и не бих я препоръчала, нито бих си пратила детето при нея. Началното състояние на зъбите категорично не беше нищо особено като случай, симетрични почти прави тинейджърски зъби, само захапката трябваше да се оправи. Е, не е оправена, а брекетите са свалени. Съжалявам, че няма да публикувам снимка, но снаха ми не позволява.
Неприятно е, че се е получило така. Не са ли видяли преди свалянето на брекетите, че резултатът не е задоволителен? Иначе оправянето на захапката е трудното в ортодонтията. Криви зъби лесно се изправят. Мечтата на всеки ортодонт е правилна захапка с криви зъби.

# 733
Да, сигурно подценявам началното състояние.
Някой беше дал негативен коментар точно за резултата при нея и аз я защитих тук в темата, защото уж вървеше много добре по нейни думи и отношението беше супер. Не знам доколко пациентът може да прецени преди свалянето, разчитаме на специалиста, уж..

# 734
Някой имал ли е проблем с позицията на езика при започване на лечение с брекети? При последната консултация казаха, че синът ми първо трябва да прави упражнения да си държи езика правилно. Сега бил си държал езика много напред към зъбите и ги избутвал. Ако се започне лечение с брекети и продължи това с езика, може са доведе до промяна в захапката, което не било добре. Как точно се научаваш да си държиш езика на небцето? Постоянно трябва да мислиш как преглъщаш? Около 200 пъти на ден? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт