Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 74 318
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Има упражнения, които подпомагат правилната позиция на езика и са решаващи за получаване и запазване на добрия резултат от брекетите. Обикновено е нужно да ги покаже логопед, ортодонтите масово не ги знаят или неглижират.

Имайте предвид, че причината за неправилната позиция може да е дишане през устата, а невинаги е лесно да се открие обективна причина за него.

# 736
Той диша през устата да, има големи сливици от бебе. Аз изобщо не съм сигурна, че това ще успее той да го овладее. Затова искам да знам колко е от значение тази прословута позиция на езика. И колко пък може да повлияе на захапката? Нали се носят ритейнъри и всякакви дъги и ластици…

# 737
От огромно значение е, такава позиция на езика може да върне цялото лечение в началото все едно не се е случило. Езикът е най-силният мускул в тялото все пак.

Вижте тази статия, в нея има упраженения точно за правилна позиция на езика

# 738
  • София
Писала съм по-напред в темата. На моето дете много му се караха къде си държи езика. По едно време дали на шега или на сериозно го бяха "заплашили", че имало шипчета, които да се сложат на брекетите и да драскат езика, ако отива прекалено напред. За щастие не сме стигали до такива инквизиции. Тук ми се скараха, че това било непрофесионално. Вече не му правят забележка за езика. Нямам идея дали той е свикнал да го държи където му е мястото, а не да го тика непрекъснато към зъбите. По-скоро не е. Защото си има си и лек говорен дефект (съскане при шиптящите съгласни) в резултат на тази позиция. Но за 8 години логопед - толкова.
Започнахме ортодонтското лечение заради дълбока захапка.

# 739
Вижте статията, може да поиграете и потренирате у дома с упражнения.

# 740
Хубаво ще тренира, ама как да разбере, че е постигнал резултат? И днес може да си държи езика ок, а след 2 дни пак да прави същото…

# 741
Е то не става за 1 ден упражнения, отнема много време, докато се свикне с новата позиция. А може да има и физиологични причини, които трябва да се отхвърлят.

# 742
etaniel, препоръката на ортодонта и всичко споменато от BundleOfLove е точно така. Намерете логопед (най-добре прилагащ миофункционална терапия) и работете успоредно с лечението, иначе няма да има смисъл - ще хвърлите едни пари на вятъра и в крайна сметка няма да сте доволни. Отработването на правилно дишане, преглъщане и позиция на езика не става за 1-2 дни или месеца, ще отнеме минимум година в най-добрия случай. И именно тези неща определят физиологичното развитие на челюсти, череп, та дори и стойката. Просто трябва да се настроите, че това е пътя, който трябва да минете и той включва отстраняване на първопричината, а неправилното развитие на челюсти и подребна на зъби е следствието. Сякаш се бунтувате и не искате да приемете, че нещата стоят по този начин Simple Smile И аз бях така, но като мина време и дори се влошиха нещата задълбах в темата и сега истински вярвам, че това е пътя. Даже наблягам основно на отстраняването на вредните навици, засега сама защото свободни специалисти няма. Все пак, ако намерите специалист е по-добре според мен, защото си разбира от работата и знае на кое да обърне внимание.
Има и материали и форуми по темата, но основно са на английски.
Успех!

# 743
Искам да попитам при Ивелина Иванова Койчева ако някой скоро е ходил фиксирана ли е цената за метални брекети на горна и долна челюст 3900 както пише в сайта или по нейна преценка?И каква е цената за изготвяне план за лечение?

# 744
Здравейте, много се двоумя при кого да започна ортодонтското си лечение, при д-р Надя Белчева в София или при д-р Хунджев в Пловдив. Има ли някой, който се е лекувал при тях?

# 745
Хубаво ще тренира, ама как да разбере, че е постигнал резултат? И днес може да си държи езика ок, а след 2 дни пак да прави същото…
Ако дишането, преглъщането и позицията на езика са коригирани, няма как да направи рецидив. И както са писали други, ако не отстраните първопричината, ще се въртите в омагьосан кръг. Много често това са водещите причини за изкривяване на зъбите и деформиране на челюстите.

# 746
  • София
Здравейте, много се двоумя при кого да започна ортодонтското си лечение, при д-р Надя Белчева в София или при д-р Хунджев в Пловдив. Има ли някой, който се е лекувал при тях?
Аз съм била при доктор Белчева и неведнъж съм споделяла, че съм доволна от нея - отношение и професионализъм и адекватни цени, обръща внимание, изпипва нещата. Всеки, на когото съм я препоръчала ѝ се е доверил, също е доволен.

Успех в лечението и скоро да се похвалите със здрава и красива усмивка.

# 747
Здравейте, след травма на предни зъби на 11 годишно дете, които се надяваме да се закрепят обратно към венеца, имаме уверение от ортодонт, че могат да се повдигнат до предишното им положение след зарастване на венеца. Това възможно ли е с брекети или те коригират само по хоризонтал? Благодаря!

# 748
При нас обръщат и свалят зъб. Т.е. по вертикалата също е възможно.

# 749
Могат, и с брекети, и с алайнери и по вертикала

Общи условия

Активация на акаунт