Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 76 477
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Ползвате ли орален душ? Аз се родих с него. Всяка вечер след миене на зъбите го използвам, нямате идея какво пада. Joy
За мен това е неизбежна покупка при брекети( и не само). Blush

# 196
  • Sofia
Имах още преди брекетите, а сега ми е просто незаменим. Понякога имам чувството, че още една порция храна изкарвам с него 🤣🤣🤣

# 197
да, задължителен.

# 198
Бихте ли споделили модела и марката на зъбния душ, който ползвате? 😃

# 199
Аз съм много доволна от този - https://www.technopolis.bg/bg/Z%C3%A0bni-dushove/Z%C3%A0ben-dush … 1211W845/p/831812
Наистина е незаменим уред. Особено след пуканки и семки.😁

# 200
  • Sofia
https://www.oclean.com/products/oclean-w10
Аз съм с този, директно от сайта им, както и с ултразвукова четка от там.
Вече два месеца ги имам, супер доволна съм.

# 201
  • София
Купих го малко преди брекетите, уж да свикна.. Еми, не, цялата се поливам, по огледалото пръска вода. Изобщо как се почистват зъбите/брекетите без да се олива човек.. Confounded

И аз съм с Oclean W10 от 2-3 седмици - ползвам го абсолютно след всяко хранене, само навън не го мъкна Laughing
За тези, които имат същия душ - върши ли ви работа приставката за брекети? Струва ми се, че със стандартната брекетите се почистват по-добре, а другата, която е за тях уж, има функцията само на четчица 'за полиране', а не маха остатъци храна, ако има в самите железца?

# 202
Бях ползвала на Oral-B, ами повреди се, не беше нищо особено за цена от 200лв. Сега ползвам един от Lidl, който го бяха пуснали за около 60лв - мога да кажа, че върши съшата работа, че и по-добре.

# 203
Здравейте, на мен много ми пожълтяха зъбите от брекетите, 7 месеца ги нося. Пия по 1 кафе дневно преди работата, после мия зъбите. Вечер ги мия много дълго, после минавам с тънка четка за междузъбното пространство, конец за зъби, абе всичко. Докторката си мисли, че не ги мия добре, но аз смятам, че не е това. После дали ще ми останат на петна, има ли оправяне това? Оцветяването е между самите брекетчета.

Ще ви останат петна ако не си миете зъбите добре, петната се получават от деминерализация на емайла и е почти невъзможно да се махнат.. има разни гелове, които действат но зависи и колко време е минало и дали се е засилил кавитета или е просто петно. Зъбите не “пожълтяват” от брекети, брекетите само и единствено могат са спомогнат за натрупването на плака защото са залепени на зъба и около тях може да се натрупва, но това се изчиства. Гледайте да миете зъбите правилно, а не дълго. Ходите ли на почиствания ? Може да имате нужда от почистване просто?
Почиствах зъбех камък малко след като сложиха брекетите, тоест преди около 2 месеца. Не мисля, че става въпрос за лоша хигиена, а може би просто някои хора са предразположени към образуване на зъбен камък, пожълтяване. Мисля, че след като си мия зъбите във всеки удобен момент, което понякога е и 3-5 пъти на ден, може и повече, не става въпрос за лоша орална хигиена. Има хора, които не си мият зъбите и един път на ден и пак имат бели зъби.

# 204
  • Sofia
Аз разкарах два лидълски зъбни душове след като се повредиха в кратък срок един след друг и не ми се занимава с тях повече.
Иначе да, скъпа, евтина марка - едно и също правят. Разликата е в избора на различни накрайници, и специално за мен удобството да зареждам новия един път в месеца и бързо, usb кабела - не търся отделни обемни зарядни. При четката разликата е значително по-осезаема и видима. Иначе накрайника за брекети и според мен не върши толкова добра работа като стандартния, ползвам го като се сетя веднъж седмично.

# 205
Здравейте, на мен много ми пожълтяха зъбите от брекетите, 7 месеца ги нося. Пия по 1 кафе дневно преди работата, после мия зъбите. Вечер ги мия много дълго, после минавам с тънка четка за междузъбното пространство, конец за зъби, абе всичко. Докторката си мисли, че не ги мия добре, но аз смятам, че не е това. После дали ще ми останат на петна, има ли оправяне това? Оцветяването е между самите брекетчета.

Ще ви останат петна ако не си миете зъбите добре, петната се получават от деминерализация на емайла и е почти невъзможно да се махнат.. има разни гелове, които действат но зависи и колко време е минало и дали се е засилил кавитета или е просто петно. Зъбите не “пожълтяват” от брекети, брекетите само и единствено могат са спомогнат за натрупването на плака защото са залепени на зъба и около тях може да се натрупва, но това се изчиства. Гледайте да миете зъбите правилно, а не дълго. Ходите ли на почиствания ? Може да имате нужда от почистване просто?
Почиствах зъбех камък малко след като сложиха брекетите, тоест преди около 2 месеца. Не мисля, че става въпрос за лоша хигиена, а може би просто някои хора са предразположени към образуване на зъбен камък, пожълтяване. Мисля, че след като си мия зъбите във всеки удобен момент, което понякога е и 3-5 пъти на ден, може и повече, не става въпрос за лоша орална хигиена. Има хора, които не си мият зъбите и един път на ден и пак имат бели зъби.

Петната които обсъдих че са в следствие на лоша хигиена, са си в следствие на лоша хигиена, може да го потвърдите при всеки един ортодонт или зъболекар. Петната не са от предразположеност

# 206
  • Пазарджик
Здравейте интересува ме мнения за няколко лекари от Пловдив. За сега съм се ориентирал към Д-р Сехер Йозгюр, Д-р Вальон Дакай и д-р Захманов. Ако имате други предложения може да ги споделите.Също така ако имате представа за цени при тях. Ако има възможност за разрочено плащане. Да кажа, че става дума за метални брекети за възрастен мъж.
Д-р Йозгюр предлага разсрочено плащане.Миналата година/май месец/ когато сложихме брекетите на дъщеря ми бяха 3400лв. на 7 вноски.

# 207
  • Сф
От моите наблюдения, но в София,  масово е на разсрочено плащане.Разбира се, схемите са различни,  но може и да се уговарят и индивидуално понякога. Не вярвам и в Пловдив да искат накуп. Все пак сумите не са малки като цяло.

# 208
  • София
Здравейте, може ли мнение за д-р Теодора Йорданова, София?

# 209
Здравейте, може ли мнение за д-р Теодора Йорданова, София?
Моята дъщеря е нейна пациентка от три години. Какво точно ви интересува?

Общи условия

Активация на акаунт