Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 683
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, имате ли информация за лекари ортодонти във Велико Търново  и какви са цените на брекетите?

# 286
  • В.Т.
Здравейте, дъщеря ми проведе лечение с алайнери при д-р Деница Диманова. Тя работи и с брекети. Познати дечица са с брекети при нея.

# 287
Благодаря ви за информацията!  Знаете ли на какви цени са брекетите и алайнерите?

# 288
  • В.Т.
Всеки случай е индивидуален - зависи от сложността и нужната продължителност на лечението.
Ако Ви кажа сума, най-вероятно ще Ви подведа.

# 289
Да споделя положителното си мнение за др Десислава Петрова ДСдент. На 29г съм преди 3 месеца започнах лечението с метални брекети. За сега всичко върви по план, точно каквото ми е казала в началото и както сме се разбрали. Винаги е точна с часовете няма чакане. Изключително любезна и изчерпателна в отговорите си. Нещо което липсваше на консултацията с Грета Йорданова(кв.Стрелбище) не препоръчвам по никакъв повод. Цари  хаус в чакалнята. Не ми обясни нищо спрямо моя случай. Платих си такса за да слушам лекция на тема "Видове системи за изправяне на зъбите", а носих снимка и стоях на стола пред нея, за човек с нейния стаж се предполага да има виждане, но отговорите бяха "така не може да се каже". За финал неловко мълчание и втренчен поглед, който казваше хайде изтекоха 5-те минути няма ли да си ходиш. Не успяваше да скрие нежеланието си за работа.
Мнението на др Петрова изцяло се припокриваше с това на др Узунова(Ортодент Лозенец), но тя като човек никак не ми допадна. Странно как само тази с най-дългия стаж от трите нищо не можа да види и спомене от казаното от тях.
Радвам се много за избора си и с две ръце препоръчвам др Петрова( ДСдент Орлов мост). Ще се включа след още няколко месеца да споделя как върви.

# 290
Каква е цената на брекетите при тази д-р Петрова?

# 291
Здравейте. Имате ли мнение за дентален хирург Петър Чанков, който работи в клиника My smile в Бургас. Ще съм Ви благодарна да споделите мнението си.

# 292
Каква е цената на брекетите при тази д-р Петрова?
Около 5 бяха и при двете, като предполагам,че варира от случая и сложността. Косултациите по 50-60. В моя случай говорим за метални, естетичните не ми ги препоръчаха нито една от трите, заради силата която се прилага, а те са по крехки. Всички бяха за Алайнерите, доста по-лесно като подръжка, но не мога да се доверя на шините, въпреки, че на доста познати изправиха зъбите и то бързо, но аз имам и дълбока захапка, която също можела да се коригира с тях, но не ми вдъхнаха доверие

# 293
  • София
Знаете ли колко дена може да се изкара с отлепен брекет, който е захванат за дъгата? Отлепи се преди малко, а зная че петък и през уикенда ортодонта ни не работи?
Има ли опасност да се повреди като се движи по дъгата (в рамките на зъба) при хранене? Дали докато го фиксират трябва да яде детето на другата страна?

# 294
Дни и дори седмици. Повечето ортодонти препоръчват да се изчака следващият записан час. Случвало ни се е повече от 2-3 пъти през годините и паниката е само в началото, докато не знаеш какво да очакваш.

# 295
  • София
Благодаря Параход, наистина за първи път е и затова не знам как да реагирам. Прочетох в нет-а, че ако е паднал се запазва до следващия преглед, но понеже е на дъгата се страхувах да не го изкриви по някакъв начин с храната или с четката за зъби като е подвижен.
Опитвах се да се свържа с доктора за насоки, но заради бурята ли или заради нещо друго - няма връзка с телефона.
Сега детето ми каза, че на този закача ластици.

# 296
Ластиците няма да ги носи временно, докато се свържете с ортодонта за по-нататъшни инструкции. Нашите са били точно така, на дъгата и се движат леко напред-назад по нея, но никога е имало повреда на брекета, винаги са ги залепяли при следващия преглед.

Преди три години имахме голям екшън, и то на майната си в чужбина, отлепиха се два брекета, но единият беше и канюлата, която държи края на дъгата към челюстта. Невъзможно беше да намерим ортодонт на мястото, където бяхме, та едвам обикновен зъболекар и той отряза дъгата така, че да не наранява устата и бузата, а падналите брекети извадихме (и междувременно загубихме). Така закрепихме до следващия преглед, който беше след седмици. Разбира се, бяхме се чули с ортодонта.
Това го пиша само за твое успокоение, че дори много по-тежки случаи не изискват неотложна мярка.

# 297
  • София
Здравейте,
Предстои ми да слагам брекети (на дърти години 40+). Имам доста тясна захапка, зъбите са сбити и започнаха да се насочват/кривят леко напред. Ортодонтката на дъщеря ми ми направи анализ след отливка и снимки и заключи, че най-бързо и ефикасно ще стане, ако се извадят двата 4-ти горни зъба (премолари) и един от 4-те долни резци.
Аз изпаднах в тих ужас. Не мога да си представя да ми вадят напълно здрави зъби. Не смея. Поне да бяха мъдреците…
Можете ли да ми препоръчате ортодонт за второ мнение, който не се “хвърля на клещите”, а би се справил само с брекетите? Една млада ортодонтка ми каза, че с керамичните брекети се разширявала и захапката и нямало нужда от вадене на зъби…(не повярвах съвсем) Все пак предпочитам консултация с човек с опит.
Благодаря предварително!

# 298
На мен няколко пъти ми се отлепя брекет, не е проблем да си стои на дъгата.

Ортодонтката ми е в друг град и веднъж близо месец стоях с отлепен брекет.
За ластиците имайте предвид, че щом е разлепено от едната страна, не се слага ластик и на другата.

# 299
По принцип моят съвет е да се иде при възможност.На сина ми се беше отлепил, той не казал, и един ден гледам долен резец влязъл навътре.Този с отлепения брекет.Другите зъби го бяха избутали, защото събирахме дъгата.Той ходеше на 30/40 дни и решил, че на следващия преглед ще го залепят и не казал.Да, ама се наложи наново да се привежда зъбчето е редицата и това забави лечението.Така че питайте лекаря най-добре.На малкият ми син онзи ден се отлепи, писах на ортодонта и даде час за след няколко дни да го лепне.

Общи условия

Активация на акаунт