Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 659
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Здравей, ida,
Могат, да.

# 361
Здравейте!Бих искала да попитам може ли да се слагат брекети втори път,след неуспешно проведено лечение първия пьт?
Скоро имах консултация по същия въпрос - недотам добре проведено лечение, но докторката ми каза, че където са поставени брекетите зъбите се реминерализират и не било хубаво да се повтаря лечение, но такива случаи има…

Аз имам друг казус - мислех, че зъбите ми не са нивелирани добре първият път и от едната страна са по-високо в костта от колкото от другата. Лекарката каза, че челюстта ми е асиметрична и за да се поправи трябва да се слагат някакви винтове в костта. С две думи сериозен филм, в който не искам да влизам отново…

# 362
Аз съм със същия проблем. Имам асиметрия и ще ми слагат миниимпланти в костта, за да я поизравнят. Малко съжалявам, че се захванах, но няма връщане назад вече 😃

# 363
Здравейте , реших да сложа брекети най-накрая. Щях да слагам преди години тогава ми казаха 1500лв за горна и още толкова за долна + 600лв за апарат за разширяване на челюстта. Не съм решил при кой ортодонт да започна лечение. Бихте ли ми препоръчали лекар от Пловдив от който имате добри наблюдения. Също така сега какви са цените, има ли увеличение.

# 364
Не е в Пловдив, но горна и долна с ритейнъри след това - 6000лв.

# 365
  • Пазарджик
Бихте ли ми препоръчали лекар от Пловдив от който имате добри наблюдения. Също така сега какви са цените, има ли увеличение.
3500лв излязоха брекетите на дъщеря ми сложени през май 2022 при д-р Сехер Йозгюр. Все още посещаваме на месец и половина.

# 366
Сехер Йозгюр и Арт дент- Джурковите са едни от най-популярните в Пловдив. Аз съм при Джуркови в Арт дент, те са майка и дъщеря. 4700лв дадох за моите брекети, обикновени метални. Нямах неправилна захапка или много криви зъби. Просто поради тясна челюст, някои вървяха напред, някои назад, търсеха си място. Не знам да ги препоръчам ли, за сега зъбите ми изглежда се нареждат чудесно, просто са много хаотични, не обръщат внимание на пациента, идва докторката, поглежда зъбите и казва на сестрата "Тук една 16ка!" (Това е твърдостта и дебелината на дъгата, до колкото се ориентирам) и изчезва. Има 3-4 стола в кабинета и няколко сестри, докторката минава, вижда какво е положението, казва на сестрата кво да сложи тоя месец и бяга. Това не ме кефи. Много пъти искам да питам нещо, тя р при мен, докато съм с разчекната уста, после е избягала. Веднъж питам нещо сестрата - "А, не знам аз, докторката да каже!" 😅

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 09:33 от Море

# 367
Най- сетне един смислен отзив да прочета!!!
Аз като Ви споделях, че отношението на ортодонтите е такова, на никой не му направи впечатление. За капак на всичко, още в началото (при поставяне на брекетите на едната челюст)си вземат 50-те % и после отношението и лечението е повърхностно и набързо.
Всички около мен са с брекети, събирам отзиви и мнения от тях вече няколко години!!!

# 368
  • Варна
При мен винаги ортодонтката ми е сменяла дъги и каквото трябва. Два пъти само асистенти са ми слагали метални лигатури, защото бяха паднали. Винаги ми се е обяснявало, без да питам, какво и защо се прави. Не съм се сблъсквала с такова отношение. Това е за Мила Стоянова в Smileart, кв. Чайка, Варна.

А и в деня на слагането на горните брекети преведох 1 500 лв. Останалата част на вноски по 500 лв. на 3-месечие.

# 369
Сехер Йозгюр и Арт дент- Джурковите са едни от най-популярните в Пловдив. Аз съм при Джуркови в Арт дент, те са майка и дъщеря. 4700лв дадох за моите брекети, обикновени метални. Нямах неправилна захапка или много криви зъби. Просто поради тясна челюст, някои вървяха напред, някои назад, търсеха си място. Не знам да ги препоръчам ли, за сега зъбите ми изглежда се нареждат чудесно, просто са много хаотични, не обръщат внимание на пациента, идва докторката, поглежда зъбите и казва на сестрата "Тук една 16ка!" (Това е твърдостта и дебелината на дъгата, до колкото се ориентирам) и изчезва. Има 3-4 стола в кабинета и няколко сестри, докторката минава, вижда какво е положението, казва на сестрата кво да сложи тоя месец и бяга. Това не ме кефи. Много пъти искам да питам нещо, тя р при мен, докато съм с разчекната уста, после е избягала. Веднъж питам нещо сестрата - "А, не знам аз, докторката да каже!" 😅
Лекарите до момента от които съм се насочил са Д-р Вальон Дакай в alldent , Д-р Сехер Йозгюр и Д-р Маневска. Ако имате повече отзиви. Също бих желал да е на разсрочено плащане.

# 370
То навсякъде е с разсрочено плащане, аз дадох 1000лв за взимане на отпечатъци, след 20 дни още 1000лв на поставянето и останалите 2700лв по 300 на месец.

# 371
При Йозгюр в края на миналата година цената беше 4000лв. Сигурно още я е вдигнала към момента.

# 372
  • Пазарджик
При Йозгюр в края на миналата година цената беше 4000лв. Сигурно още я е вдигнала към момента.
Миналата година, месец  май беше 3500.Плащането е разсрочено на 7 равни вноски. Всеки път когато дъщеря ми е ходила е била само и единствено от нея.Лечението й всеоще продължава като я посещаваме на месец и половина.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 21:58 от maria1986

# 373
И какво точно искате да кажете, кой месец? Аз бях на преглед ноември и цената, която ми  бе определена бе 4000, с вноски по 500лв за метални брекети.

# 374
  • Пазарджик
И какво точно искате да кажете, кой месец? Аз бях на преглед ноември и цената, която ми  бе определена бе 4000, с вноски по 500лв за метални брекети.
Нищо не искам да кажа.Просто споделям мнението си за докторката и това е.

Общи условия

Активация на акаунт