Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 658
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
А какви са цените за металните брекети при тези ортадонти?

# 406
Не знам, не сме ходили на преглед, все още се чудя при кого да отидем Simple Smile

# 407
  • София
Цените са конкурентни, локацията е топ.

Какво имате предвид с това, че цените са конкурентни? Някъде в другите мнения видях, че цената е 3500 стандартни обикновени брекети, ако става въпрос за тях - цената е нормалната средностатистическа за София.

По темата за Супердок - късмет е на какъв лекар попаднеш, трябва със сигурност да го проучиш, още повече, щом се отнася до лечение като нашето, а не просто преглед. По стечение на обстоятелствата, се оказа, че и двамата ми гинеколога са "там", вкл. и дерматоложка, при която съм ходила. Те са с хиляди позитивни мнения, което отговаря на истината, както и аз съм оставяла положителни коментари. Та, според зависи е..

# 408
А във Варна цените са от 5000 до 6000 за метални брекети 😒

# 409
  • Варна
За Варна Мила Стоянова Smileart, кв. Чайка до Фратели. Не знам, обаче сега какви са цените, аз този месец свалям и горните.... Cry Мъчно ми е, честно казано.

# 410
Ще зачекна нещо за алайнерите и конкретно, аз съм си с брекети, но виждах че се хвали масово д-р Мисова и реших да и видя страницата и буквално няма един пациент, който да има правилен контакт на зъбите след кучешкия.. наистина ли това са задоволителни резултати??

Аз нося алайнери при Мисова вече 16-17 месеца и това, което виждате на снимките не е крайният резултат. Тези снимки са направени, когато се свалят атачмънтите (белите “бутони”) от зъбите. Когато носите пластмаса дебела 1-1,5 мм на горните и долните си зъби за дълъг период от време, захапката се променя и остава леко отворена, с течение на времето, започва и разреждане на времето за носене, от 22-23ч се намаля постепенно и около  година след “края” на лечението се носят само вечер, и захапката започва да се нормализира и зъбите слягат един към друг.

# 411
Здравейте, от вчера съм и аз с брекети. До сега дискомфортът не е толкова зле, колкото очаквах. Но, искам да попитам какво хапвате и какво избягвате? Чуденето ми не е свързано с дискомфорта, а по-скоро, за да не се отлепят/счупят самите брекети. Например, ядете ли месо, хляб? Знам за твърдите и лепкави храни, но не съм сигурна за другите. Благодаря!

# 412
След като посвикнеш (седмица, две) можеш да ядеш всичко без най-лепкавите и твърди неща, но като за начало по-меки и нежилави храни, които си режеш или късаш на малки хапки. За месо и хляб няма проблеми, но в началото ги режи, за да не отхапваш с предните зъби.

Макар че моята дъщеря и дъвка дъвче даже - и няма проблеми.

# 413
И моите и двете всичко са си яли, никога не са отлепяли брекет.

# 414
Ще зачекна нещо за алайнерите и конкретно, аз съм си с брекети, но виждах че се хвали масово д-р Мисова и реших да и видя страницата и буквално няма един пациент, който да има правилен контакт на зъбите след кучешкия.. наистина ли това са задоволителни резултати??

Аз нося алайнери при Мисова вече 16-17 месеца и това, което виждате на снимките не е крайният резултат. Тези снимки са направени, когато се свалят атачмънтите (белите “бутони”) от зъбите. Когато носите пластмаса дебела 1-1,5 мм на горните и долните си зъби за дълъг период от време, захапката се променя и остава леко отворена, с течение на времето, започва и разреждане на времето за носене, от 22-23ч се намаля постепенно и около  година след “края” на лечението се носят само вечер, и захапката започва да се нормализира и зъбите слягат един към друг.

Ами разглеждах ги отново сега, има хора и с финални резултати с неправилна захапка.
Пример ако ще и се оправят, ок но не ми се вярва. 

# 415
Здравейте, синът  ми мина през носене на шина без резултат и сега е за брекети.Шината правихме при доктор Румяна Маринова, там отидохме и за брекетите.След снимките обаче тя предлага брекети на горна челюст  и вадене на мъдреци в зародиш на долна челюст .Доколкото разбрах на долна челюст няма да слагаме брекети засега,за да види как  се намества  горна.Детето е на 12,отиваме при доктор Ханджийски -отрича вадене на мъдреци ,защото са много надолу в костта и каза, че ще е страшно, ако трябва да ги вадим сега.Обаче ме уби с цени 2800лв,при Маринова 1800 за челюст.Препоръчайте моля накъде още да поема,че доктор Ханджийски за другото дете ми каза 2400 за две шини,3800,ако ще лепим едната.За Маринова се отдръпнах малко и защото за малкото ми каза, че ще сложим шина, но ако не се оправи да не се притеснявам, зъби се вадят, ще се наместят. Нещо не са ми  ок тези предложения с ваденето.Та някой може ли да препоръча ортодонт в София, знам че е скъпо,но 10000лв за двете деца ми е ужас.

# 416
Румяна Маринова се обучаваше за ортодонт при Наджакова. Но там цените да още по- високи

# 417
Аз да попитам малко различен въпрос. По принцип леко си фъфля, звуците ц,ч,с,ш малко ги просъсквам. Предполагам е заради началното ми изкривяване на зъбите. Сега като съм с брекети има съвсем леко забележимо фъфлене, понякога е в повече, понякога не се усеща. Има ли полза от логопед след изправянето на зъбите или осамосебе си ще се оправи дикцията или да не се надявам на това?

# 418
Има полза от логопед, защото при голяма част от хората, които носят брекети, проблемът се е породил от патологичната позиция на езика, която от своя страна се е случила поради устно дишане, което с времето довежда до кривене на зъбите. Разбира се има и други причини зъбите да са криви, но тази е много често срещана. Затова и, когато свалят брекетите, много хора се чудят, защо с времето зъбите пак се изкривяват. Ами заради патологичната позиция на езика и/или дишането през устата.
При всички случаи, щом съскавите и шушкавите звукове не са чисти, езикът не е в правилна позиция (както в покой, така и по време на изговора им).

# 419
  • София
Аз пък имах отлична дикция, въпреки криви зъби, но сега с брекетите, някои звуци излизат много зле, което ми дразни слуха и често повтарям, опитвайки се да произнеса както трябва, понякога се получава. Нося от 8 месеца вече.

Общи условия

Активация на акаунт