Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 532
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
@elitta а правихте ли отливка? Странно каза ми, че не прави, а сякаш е важно.

# 586
  • Пловдив

Не сме правили. Направи доста снимки и по тях гледаше поставяше брекетите. Също и панорамната снимка гледаше.

# 587

Не сме правили. Направи доста снимки и по тях гледаше поставяше брекетите. Също и панорамната снимка гледаше.

Благодаря. Явно така работи.

# 588
Здравейте! Имам изваден зъб на долна челюст. Кътник. Както и един на горна челюст пак към края. Зъболекарката ми предлага да се сложат брекети, за да можем да изместим останалите зъби към дупките и така да скрием самите дупки. Това е вариант вместо мост. Тъй като при мост ще ми изпили 4 здрави зъба. Имплант изключвам, защото аз не желая такъв. Някой дали е с подобен случай? Колебая се все още, заради съмнението ми, че дупките ще изчезнат.
Отделно за цената, каза ми 4000 до 6000лв. като това включва всички посещения след поставянето. И няма да се налага да доплащам за нищо. Не съм наясно как стоят нещата с цените, тъй като се сблъсквам за първи път. Но от инфото, което успях да прегледам ми се струва нормален ценови диапазон.

# 589
  • София
Зъболекарката ми предлага да се сложат брекети, за да можем да изместим останалите зъби към дупките и така да скрием самите дупки.
Да, с брекетите можете да затворите пространства. Можете да намалите пространства за поставяне на по-малък имплант. Трябва да ви види ортодонт, за да каже възможно ли е изобщо с брекетите да стане затварянето на пространство колкото един кътник - така че съмненията ви са основателни.
Аз съм същия случай Simple Smile При мен обаче няма как голямото разстояние да се поеме от останалите зъби, така или иначе исках да сложа имплант и предстои.
Мост изобщо не бих сложила и никога не е било като вариант точно поради изпилване на зъбите.
Цените, които са ви казали са нормални в момента, да.

# 590
Скоро четох някъде статии за поставяне на мостове без пилене на зъби.

# 591
Скоро четох някъде статии за поставяне на мостове без пилене на зъби.

Да, нарича се адхезивен мост. В моя случай не върши работа, защото не се слагат при кътници, а по скоро при предни зъби. Също така не издържат много време. Дават им 5-6 години. Не че е проблем после да се постави отново.

# 592
Здравейте, могат ли мъдреци да се местят с брекети? Петите зъби ми липсват та със сигурност няма да вадя мъдреците, че имам предостатъчно място.

# 593
Могат да, аз съм с изваден 7ми зъб (отпреди, заради неправилно лечение) и с метална пружина дръпнахме мъдреца на неговото място, дупката почти се затвори, ще трябва коронка или бондинг сигурно след сваляне на брекетите за да направят съвсем контакт, но да

# 594
Пети зъб как ще се запълни, шести ли отива на негово място,а седми?

# 595
Пети зъб как ще се запълни, шести ли отива на негово място,а седми?
Ами да… на много хора, които нямат достатъчно място им махат петите зъби. При мен мястото е точно като за без тях, ако ги имах най-вероятно трябваше да вадим поне мъдреците хипотетично,  но в момента мъдреците са ми извън редицата и ми създават проблеми при хранене със задържане на храна там и не ми е приятно.

# 596
  • Sofia
Здравейте! Имам изваден зъб на долна челюст. Кътник. Както и един на горна челюст пак към края. Зъболекарката ми предлага да се сложат брекети, за да можем да изместим останалите зъби към дупките и така да скрием самите дупки. Това е вариант вместо мост. Тъй като при мост ще ми изпили 4 здрави зъба. Имплант изключвам, защото аз не желая такъв. Някой дали е с подобен случай? Колебая се все още, заради съмнението ми, че дупките ще изчезнат.
Отделно за цената, каза ми 4000 до 6000лв. като това включва всички посещения след поставянето. И няма да се налага да доплащам за нищо. Не съм наясно как стоят нещата с цените, тъй като се сблъсквам за първи път. Но от инфото, което успях да прегледам ми се струва нормален ценови диапазон.

Мост не си слагайте, колкото и добре да д направен, си личи. Аз имам, но това се случи през 2009 година и тогава нямах избор. Смених го преди три години с нов, но пак ме дразни, просто където е венеца си личи, че не са си истински зъби… Сега ще си слагам брекети заради неправилна захапка, и след тях на мястото на моста импланти. Вие защо не искате импланти?

# 597
Здравейте, бихте ли препоръчали добър ортодонт в Бургас с отношение към детайла?

# 598
Д-р Десислава Филчева, беше преди време в О.СЕМ, но вече май е самостоятелно някъде. Мога да попитам допълнително

Здравейте, бихте ли препоръчали добър ортодонт в Бургас с отношение към детайла?

# 599
  • Бургас
Има ли пациенти на Румяна Маринова и какво ви е мнението за нея. Наложи се да сменя моя ортодонт от Бургас, тъй като се преместих в София. По повод горното питане - бях при Калина Мирчева.

Общи условия

Активация на акаунт