Политиката в България 3

• 411 416
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 900
Ще си позволя да продължа, но с цитати този път.

“С тази позитивна програма, вярвам, че ще сме първи. Ще бъде много скъпо за всеки, който не я подкрепи”, каза експремиерът"

"Всеки, който ви плаши, не го прави за ваше добро." Асен Василев

“Мисля, че няма сценарий, в който да има равновесие. Ние ще бъдем първа политическа сила. Ние сме единствените, които се обединяваме”,  Кирил Петков

“Имаме нова политическа сила с претенции да получи първото място, да прекрати политическата криза и служебната злоупотреба с власт”, каза и Атанас Атанасов от ДБ.

“Имаме амбицията да убедим хората да ни подкрепят”, каза и ген. Атанасов.

"Този, който иска изтощаване на противника и последователни избори, е Борисов. Ако ГЕРБ са първа политическа сила - тогава ще им избори наесен”.  Атанасов

Това всичко казано днес от Петков и Атанасов.

# 12 901
Чрез своите ултиматуми и червени линии ПП и ДБ не си правят добра услуга.
Ето сега казват че непременно ще са първи. Окей, ама те досега набиваха опорната точка че Герб като първа политическа сила носят отговорността за непсправянето на Парламента и липсата на правителства. да кажем утре ПП и ДБ станат първи с 27 процента, при положение че няма партия с която да работят. Няма ли да се окаже, че отговорността лежи върху тях?

Имаме нова политическа сила с претенции да получи първото място, да прекрати политическата криза и служебната злоупотреба с власт”, каза и Атанас Атанасов от ДБ.

за пръв път чувам че политическа криза се прекратява с ултиматуми към другите партии.

Този, който иска изтощаване на противника и последователни избори, е Борисов. Ако ГЕРБ са първа политическа сила - тогава ще им избори наесен”.  Атанасов

Доколкото знам Борисов предложи на ДБ да направят правителство те не са съгласиха. Ултиматуми от типа "този да не ви е председател, оня да влезе в затвора" са меко казано несериозни.

"Ако ГЕРБ са първа политическа сила - тогава ще им избори наесен" Ами са втора политическа сила с един процент зад вас? М?  няма да има избори наесен, така ли?

# 12 902
Скрит текст:
Как се прави избор при такова предложение?
Много са различни просто, а и разликата в процентите е голяма. Не е като да се чудиш между ББ и ПП Simple Smile Или ти харесва посоката, която е поела държавата, или не ти харесва. При две силни партии със сходни идеи, които очевидно ти не подкрепяш, да кажеш "ами, не им симпатизирам, но няма да гласувам за друго", за мен е необяснимо.

Скрит текст:
Както и да е, негласуването също е право на избор, но не е като да не се отразява на курса на политиката - носи се точно толкова отговорност, колкото с гласуването.

Защото ако с избори можеше да се променят системи на управление, то те (изборите) щяха да бъдат забранени.
Голям аргумент. Нещо да не ти харесва, но да не си дадеш зор да го промениш, защото.. Според мен, който не гласува, няма право после да се оплаква от изборите (мое лично мнение, не си длъжен да се съгласиш), но най-често негласувалите са най-недоволни. Парадокс.
Посоката не се определя от нас /като държава/, просто се следва. Идеите са си идеи, реалността си е реалност, двете повече се разминават, отколкото да се препокриват.  Така, че който и да застане начело на държавата от него просто се иска да спазва определени правила. Ако е умен, ще успее да извлече ползи, ако ли не ще продължим да си живеем, както досега /не казвам, че е лошо, но винаги може и по - добре/.

Цитат
“С тази позитивна програма, вярвам, че ще сме първи. Ще бъде много скъпо за всеки, който не я подкрепи”, каза експремиерът"
След това прозрение или заплаха, или предсказание просто смених канала.
Хайде Кирчо е неопитен, ами Атанасов за 20 години в политиката толкова ли е научил!

Хубаво е да мислят за пенсионерите и тези, които са в неравностойно положение, но със заеми не става.

# 12 903
"Официално никой не е подавал молба за напускане" – Корнелия Нинова по БТВ.

Циркаджии!

# 12 904
mamma nanna категорично няма да се съглася. Всеки ръководител на държава - премиер, президент и пр. - избира сам курса на държавата си. От Байдън и Путин, до Орбан и Ердоган. Да ЕС дава някои общи насоки ама ти си определяш в тия рамки как да се движиш.
Друг е въпросът, че Кирил Петков е ужасно неопитен, а Атанасов е хардлайнер.
Ей, разбрахте ли че Лена Бориславова е 2 ва 24 МИР след ХИ. Че тя може да отблъсне още хора.

# 12 905
По отношение на бюджета -  разбирам, че средно аритметичното пиле с ориз ( за едните пиле и за другите ориз) досега ви е харесвало. Но на други ни харесва модата (статистическо понятие) да е пиле с ориз.

# 12 906
По отношение на бюджета -  разбирам, че средно аритметичното пиле с ориз ( за едните пиле и за другите ориз) досега ви е харесвало. Но на други ни харесва модата (статистическо понятие) да е пиле с ориз.
+1
https://novini.bg/bylgariya/politika/768238
Шишков: Строителният хаос в София започва да влияе на политическата сила, която го създаде

# 12 907
Да конфидециален съм, защото не споменавам имена на източника.
Не задължавам никого да вярва.
Той източникът може да е  Делян Добрев, дето ляга и става с ПП на устата и жали българите, че обеднели по време на управлението на Промяната.....
Аз мога така много неща да ти напиша за ББ, пак без да споменавам източника. Упс, те някои от тях се показаха и по медиите, ама нищо. Кой в каквото иска да си вярва.
Ох, с кеф го слушах днес как се гърчи.. чак водещата не му спестява отношение- иначе е доста сдържана...

# 12 908
Да конфидециален съм, защото не споменавам имена на източника.
Не задължавам никого да вярва.
Той източникът може да е  Делян Добрев, дето ляга и става с ПП на устата и жали българите, че обеднели по време на управлението на Промяната.....
Аз мога така много неща да ти напиша за ББ, пак без да споменавам източника. Упс, те някои от тях се показаха и по медиите, ама нищо. Кой в каквото иска да си вярва.
Ох, с кеф го слушах днес как се гърчи.. чак водещата не му спестява отношение- иначе е доста сдържана...
Ми то днес беше поднесена поредната порция лъжи. Не знам на ГЕРБ толкова ли им е капацитета и смятат хората за глупаци? За еднополови двойки ще ми говори Делян и за обедняване. Как не ги е срам! Те се подбъзикват с избирателите, щото си имат осигурен електорат да ги вкара в НС. Пък от там нататък, гавра и протакане. Още от същото и нито крачка напред.

# 12 909
А кой предлага крачката напред?
Според мен нас никой вече не ни пита.
В Костенец разконсервирали завод за боеприпаси 122 мм, ще работи за Украйна. Такава новина не се е чула по нашите медии.
Иначе пРезидентът ни друго говори пред публика. Smile

# 12 910
Специално зелените партии и да се съберат всичките не вярвам да съберат 30 000 избиратели. само една от по-главните зелени партии в силния си период събра към 7000 избиратели.  Все се питам за какво са му на ХИ тия зелени, ама негова си работа. Щом КП вярва че една мини-мини- частица от зелените ще му донесе огромни проценти това си е негов проблем.

Да това че най-важна е каузата и аз го чух. Само дето не разбрах, за да сбъднат тази кауза какви компромиси са склонни да направят, защото без компромиси няма да имаме редовно правителство. А иначе на ултиматуми са първи.

# 12 911
mamma nanna категорично няма да се съглася. Всеки ръководител на държава - премиер, президент и пр. - избира сам курса на държавата си. От Байдън и Путин, до Орбан и Ердоган. Да ЕС дава някои общи насоки ама ти си определяш в тия рамки как да се движиш.
Скрит текст:
Друг е въпросът, че Кирил Петков е ужасно неопитен, а Атанасов е хардлайнер.
Ей, разбрахте ли че Лена Бориславова е 2 ва 24 МИР след ХИ. Че тя може да отблъсне още хора.
От гледна точка на влияние като държава не се вписваме никак при тези, но и Унгария не е на мястото си, от гледна точка на лидери, пак не можем, дефицита ни е много голям, но Байдън що ще там.
С други думи, когато имаме лидери като Ердоган, Путин, Орбан и сме държава с мащаби и влияние като САЩ, Русия, Турция, тогава ще си говорим за избор на посока. Дотогава ще следваме този, който ни посочат.
Съжалявам, ако по някакъв начин това огорчава, но е факт.

# 12 912
  • СИ

Ми то днес беше поднесена поредната порция лъжи. Не знам на ГЕРБ толкова ли им е капацитета и смятат хората за глупаци? ...

Ами да... Правилно смятат в ГЕРБ. Хората ни са такива. Не е много за хвалене, но е така. И ГЕРБ се възползват максимално от това.

# 12 913
Да това че най-важна е каузата и аз го чух. Само дето не разбрах, за да сбъднат тази кауза какви компромиси са склонни да направят, защото без компромиси няма да имаме редовно правителство. А иначе на ултиматуми са първи.

Е как какви - никакви. Или те, или никой! Но 100% ще са те, защото ще имат 130 депутата. Точка!

Иначе имали програма. Съвсем популистки обясняват какво ще променят, но много удобно спестяват как точно ще стане. И понеже хората, като чуят за повишаване на доходите и намаляване на инфлацията, и цените, нищо друго не ги интересува. Как ще стане това, дали изобщо е възможно и до какво ще доведе това - на никой не му пука.

# 12 914
Специално зелените партии и да се съберат всичките не вярвам да съберат 30 000 избиратели. само една от по-главните зелени партии в силния си период събра към 7000 избиратели.  Все се питам за какво са му на ХИ тия зелени, ама негова си работа. Щом КП вярва че една мини-мини- частица от зелените ще му донесе огромни проценти това си е негов проблем.

Според КП вече не са 1+1, а са 3+3=6, днес идват и земеделците, две политически организации, земеделски са се включили и стават 8, а късно снощи още над 100 граждански организации се присъединяват, така че стават над 108.

Общи условия

Активация на акаунт