Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 875
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Муун, не мисля, че е проблем по-страничното поставяне. Само внимавай с вената, която минава на 2-3 пръста в ляво от пъпа.
За костите питай онколог Hug

# 556
Сис, падането на кръвното е от това че лежиш и не ставаш. Може и от лекарствата да е. Сигурна съм че си наясно. Няма ли обезболяващи. Преминах през една лапароскопска, две на гърда и една на щитовидна жлеза, но за такива болки нямам спомен. Изправях се и разхождах или на същия ден или на следващия. Това е полезно и за оперирания. Всеки хирург ще ти го каже. Искай обезболяващи. Защо те мъчат?

# 557
Сис, ако наистина много те боли, не отлагай а търси доктор да те погледне....Минала съм сума ти операции, много държа на болка, но след първата на гърдата( и то не на първия, а в деня в който трябваше да ме изписват), имах страшни болки. Оказа се запушен дрен, но ми трябваше да стигна до лекуващия за да ме отрази и да ми обърне внимание. Та, настоявай и не ги оставяй на мира! И си искай болкоуспокояващи- медали за държеливост, не дават.

# 558
Сис, ако наистина много те боли, не отлагай а търси доктор да те погледне....Минала съм сума ти операции, много държа на болка, но след първата на гърдата( и то не на първия, а в деня в който трябваше да ме изписват), имах страшни болки. Оказа се запушен дрен, но ми трябваше да стигна до лекуващия за да ме отрази и да ми обърне внимание. Та, настоявай и не ги оставяй на мира! И си искай болкоуспокояващи- медали за държеливост, не дават.
    За момента болката се по успокои.Раздвижиха ме малко.Един от лекарите спомена ,че жените който слагат импланти за красота ги боли също толкова.Демек нормално било да ме боли.Ще си искам обезболяващо.Колко дни държат за такива операции

# 559
Сис, аз имам 2 операции на гърда. И при двете му държаха около седмица. На мен обаче не са ми слагали импланти. Имам спомен, че колкото повече се раздвижвах толкова по -малко ме болеше. Имаше си обаче и обезболяване. И таблетки и венозно. Искай си болкоуспокояващи. Прагът на болката при всеки е различен

# 560
  • София
Сис, зависи от болницата - във ВМА не пускаха да си тръгнеш с дренове и трябваше да седя, докато събирам в тях и не можеха да ги махнат /а аз пиех много вода и доста събирах/, в Надежда си тръгнах на 4 ден май с дреновете, ходех после само като ми се развакуумира единият, и после да ми ги махнат и за превръзки. Искай си обезболяващи! И се опитай да се раздвижиш и да ставаш, поне малко е добре да походиш, ще видиш, че ще ти просветне.

Голяма Питанка, според мен когато просто набутат нещо вътре под мускула и отгоре има и друга тъкан, която притиска допълнително, сигурно е нормално да боли повече - мацката описваше, че все едно има 2 камъка в гърдите си, а аз нямах чак такива усещания.

# 561
Сис, аз имам 2 операции на гърда. И при двете му държаха около седмица. На мен обаче не са ми слагали импланти. Имам спомен, че колкото повече се раздвижвах толкова по -малко ме болеше. Имаше си обаче и обезболяване. И таблетки и венозно. Искай си болкоуспокояващи. Прагът на болката при всеки е различен
      И аз това забелязах колкото по се раздвижвам се чуствам по-добре.Преди лягане ще им кажа да ми сложат,че за сега е търпимо.   Олив станах няколко пъти,ходих направих си тоалет.Момичета кажете моля ви ,че най-трудната част минава.Имам нужда от кураж.

# 562
Sis, да минава бързо
При пълната мастектомия с експандер взимах по схема 4 различни обезболяващи всеки ден, в продължение на седмица, две от тях бяха на базата на морфина
Като мина седмица казаха да ги намаля, за да мога да ги спра
Болки нямах никакви и това ми позволи да си правя упражненията

Изписаха ме с дренажа на следващия ден
Показаха как да го обгрижвам и след седмица прецениха, че може да се махне
Тогава е добре да се вземе болкоуспокояващо че не е приятно
Първият път не знаех, ама за втория си казах навреме и после нищо не усетих

# 563
  • София
Със сигурност веднага след операцията най-много боли и всеки ден болката ще намалява, но няма да те лъжа, че утре ще изчезне. Просто всеки ден ще е по-добре.

# 564
Сисе, и мен ме болеше толкова много. Но мисля, че вече ще започне да те отпуска болката. До към четвъртия ден при мен напълно спря. Държаха ме 5 дни, като ми махнаха дреновете преди да си тръгна. При мен бяха четири. По два на гърда. Не е приятно усещането при изваждането(изтеглянето), но не е непоносимо. На мен ми ги махнаха без обезболяващи.
Важното е да внимаваш да не се подпираш на ръце при изправяне в леглото, че така напрягаш и гръдните мускули. Гърба боли много  тези дни, но и това ще мине🤗🍀❤️.
Момичета, благодаря ви за инфото за хормоналните от Турция. Поръчах на една колежка да ми потърси там Аримидекс пък да видим.

# 565
  • София
Привет!
Подарявам обезболяващи, които останаха от майка ми.

# 566
Благодаря ви милички момичета със добри ❤Истинска подкрепа и утеха намирам само при вас.Всяка една от вас е минала по пътищата по който минавам аз.Искам да ви кажа огромно благодаря.Чуствам се разбита от всичко което се случва ,но съм благодарна,че ви има и ми помагате да преодолявам страховете и тревожноста която носи тази проклета болест.Моля се за всички нас да има спокойни щастливи дни.Прегръщам ви силно🤍💚❤

# 567
Момичета, имам една тревога.
От доста време се наблюдавам и ми се струва, че хормоналното лекарство ми предизвиква депресия. Поддържам една тревожност, която ме изнервя вече, а уж работя върху себе си. Ето и снощи сънувах ужасен кошмар т.е. и денем и нощем съм тревожна.  Уж спортувам, а пак същото. Вече, като се усетя напрегната, първата ми мисъл е да започна да тичам (на място ако съм в къщи)🤣. А ме болят и краката, на моменти направо ми се схващат и нямам енергия за тичане въобще.
Вие какво мислите по въпроса? Как ви действат хормоналните?

# 568
  • Русе
Точно така действат. Тресат ме постоянно някакви паранои. Даже сборно съм ги кръстила ПепитУ.
Но за мен лекът се оказа да съм постоянно заета с нещо. Уча, ходя на плуване, слушам много музика (весела), така че да не  остава време ПепитУ да се намърда в главата ми. А когато я усетя, че е там правя това:

Гръмвам я Joy Точно както в анимационен филм Joy

# 569
  • София
Същата работа, за съжаление. Даже когато ми смениха Тамоксифен-а с Екземестан, ходих крива 2-3 месеца и се заяждах с всички вкъщи, докато се усетя, че е от лекарството. За съжаление липсата на естроген очевидно се отразява. Непрекъснато се тревожа за нещо, дори за дребни неща мога да забия в някакъв филм и да ги обмислям по цяла нощ, не мога да спя /затова специално си изградих железен режим и ако го наруша дори с 5 мин., съня ми заминава/.
И аз като Ели - гледам непрекъснато да съм заета с хубави неща - много спорт и разходки, йога, хубави театри, филми, книги, време със семейството и приятели - непрекъснато организирам вкъщи за домашните настолни игри, танци, караоке у дома, направо им е писнало от мен.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт