Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 861
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Ей, много се ядосвам, като чета за такива мърши!
Без извинение за израза!
За мен такива същества не са хора!
Как може да се държиш така гадно с болен човек Sad
То не е хубаво да се държиш така с какъвто и да е човек ама...
Не си отишла да им разваляш кефа , защото ти е скучно😖

# 586
[quote author=DZ 
Знаете как е, колко му е тежко на човек с такова заболяване.Да навикваш човек ,който минава буквално пред ада е нечовешко.
Ама то е задължително да вливат обезболяващи, даже и в най-мизерната болница го правят, защо там да няма. Ние сме болни, а не мъченици.
link=topic=1488007.msg45679299#msg45679299 date=1670177593]
Ей, много се ядосвам, като чета за такива мърши!
Без извинение за израза!
За мен такива същества не са хора!
Как може да се държиш така гадно с болен човек Sad
То не е хубаво да се държиш така с какъвто и да е човек ама...
Не си отишла да им разваляш кефа , защото ти е скучно😖
[/quote]
Сис, хич не ги жали- оплаквай се и си търси правата( особено пред лекуващия  и завеждащия отделението, като минат). Не сме опитни зайчета, че да се учат, пък и да ни навикват...Аз,  с моите вени винаги имам зор, но като не стане от първи път много любезно, но и сериозно помолвам, да намерят друга сестра/ лаборантка, защото трети път няма да дам да ме дупчат. Че после със седмици ходя насинена и ме боли. Точно веднъж една сестра се опита да ми вземе кръв от оперираната страна и вече като ме види по коридорите в онкото, ме заобикаля отдалеч( нищо, че е минало сума време от операцията, все още имам болки от нея страна и само веднъж дадох да ми вземат кръв от нея, но още си спомням как ме боля после). Стигала съм до ситуация никой в отделението да не иска да ме боде, но тогава извикаха дежурната сестра от неонатология и  тя ми сложи абоката( при това, в конкретния случай не бях онкото, а в друга болница). И хепароид-а не си го вадя от дамската чанта- веднага след манипулация си се мажа. А, за обезболяващите ти писах още онзи ден- искай си, нямат основание да ти откажат. Все пак не сме в средновековието, да стискаме зъби и да търпим....Ох, много се ядосах!!!

# 587
Сиско, как така без обезболяващи? Това е садизъм! Помоли някой от близките ти да ти донесе Паратрамол таблетки. Дават го без рецепта, но е силно. От тях ще ти се спи, но поне няма да те боли. На мен в Надежда ми го вливаха венозно и болка не съм усетила никаква. Ти в Бургас ли беше?
  Толкова се запушва абоката,че от страх вече и обезболяващи отказвам,защото щом е запушен това значи да бодат няколко пъти докато сложат друг.

# 588
  • В царството на игрите:)
При което тя нервничи иска да пробва на оперираната ръка и аз отказвам.
Причиняваш си излишни главоболия и болки. Оперираната ръка трябва да се пази от дълготрайни венозни интервенции. От ден 1 кръв ми е взимана САМО от оперираната ръка. Другата беше "запазена" само за химиите и то точно поради причината да не се бодат вените излишно. А икато цяло това е ненужно формализиране, защото, както казваше Хули /с двустранна мастектомия беше/ на нея откъде трябваше да и вземат кръв и да я вливат. За протокола - нейните ръце никога не отекоха, а тя беше с четири курса през няколко години химиотерапии. Така, че не си причинявайте проблеми с подобни дреболии.

# 589
  • София
Да, и аз мисля, че това с оперираната ръка е преекспонирано /пък и виждам на практика с 2 оперирани как нищо проблемно не се случва/ , аз не давам точно тази с химиотерапията, там се е случвало да забодат игла и нищо да не потече /може да не са били във вената, де/.

# 590
Не знам вкарваме ли се във филми, но дъщеря ми е хематолог и категорично ми е забранила от ръката без лимфни възли да се взема кръв, да се боде, да се подлага на интервенции.
Който иска да рискува, възпаления и лимфедем се лекуват изключително трудно.

# 591
Лимфедема не се лекува, поддържа се.

# 592
На мен на здравата ръка са ми калциране вените от химиото и давам оперираната. Аз и тук да попитам, чували ли сте нещо за доц. Маслянков, който също се занимава с реконструкции в София?

# 593
  • Русе
Някъде срещнах кофти коментари за него. Последно време го карал малко през просото. Иначе съфорумка прави мастектомия при него и много го хвали.

# 594
Здравейте прекрасни момечета, чета ми от доста време, но чак сега събрах смелост да пиша. Преминах с вас от поставяне на диагнозата,мастектомия-двойна с реконструкция и сега ми предстои химиотерапия,и имам нужда от малко подкрепа. Аз съм с инвазивен дектален карцином G2 21mm и заразен един ливфен възел HER2 1+негативен Er+,Pr+ Ki67 10% . Аз съм на 33 години. Извинявам се за дългия пост но след толкова време стискате на зъби трябва поговоря с някого и съм благодарна,че намерих вас.

# 595
Здравейте прекрасни момечета, чета ми от доста време, но чак сега събрах смелост да пиша. Преминах с вас от поставяне на диагнозата,мастектомия-двойна с реконструкция и сега ми предстои химиотерапия,и имам нужда от малко подкрепа. Аз съм с инвазивен дектален карцином G2 21mm и заразен един ливфен възел HER2 1+негативен Er+,Pr+ Ki67 10% . Аз съм на 33 години. Извинявам се за дългия пост но след толкова време стискате на зъби трябва поговоря с някого и съм благодарна,че намерих вас.
   Здравей,на правилното място си.Съжалявам,че минаваш през това.Възраста все повече намалява.Преди си мислех,че ходи все при по-възрастните жени докато не се случи и на мен(и аз съм на 33) Сега разбрах,че дори и момичета под 30-те също са болнички.Пожелавам ти кураж,аз често го губя ,но щом си споделя мъката тук с момичетата олеква ми.Кой друг може да влезе в твойте обувки ако не хора преживяващи същото като теб.Прегръдки❤️

# 596
  • assenovgrad
Purple Heart

Здравей, Мария!
Попаднала си на правилното място - тук сме за да си помагаме - споделяме, оплакваме се, даваме си кураж! Минала си през единия етап, вече е зад гърба ти. Предстои химиотерапията - гадна е, но и тя ще мине, колкото и сега да ти изглежда невъзможно! Стъпка по стъпка! Питай за всичко, не се притеснявай! Flowers Hibiscus Heartpulse

# 597
  • Русе
Здравей, Мария. Голямо гуш и от мен.

Моето говедо беше същото. Един от най-благоприятните варианти.
И един съвет от мен: не се настройвай негативно срещу химията. Приеми я като необходимото зло. Така може и по-лесно да я изкараш.

Hug

# 598
Благодаря ви момичета🤗В момента наистина съм изгубила кураж и вяра.Химеотерахията ме плаши много и съм ужасена от нея.

# 599
  • Русе
Тя вече не е като едно време. Слагат много добавки, за по-леко преминаване.
Аз я изкарах с лек дискомфорт и ми падна само половината коса, но ако това е цената за да съм жива, мога и без коса да ходя цял живот.
Опитай се да се примириш, че тя е цената, която трябва да платиш, за да живееш. Hug

Общи условия

Активация на акаунт