Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 37 236
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря. Може би най -удачно ще е да тръгне за малко пробно на 3г и ще си покаже. Детето на моя позната изпадаше в истерии и денем и нощем от яслата,но на детска тръгна с желание. То само си иска. Ще пробваме и ще видим, избор ще имаме.

# 151
За момента планът ми е дъщеря ми да пропусне яслата и да тръгне направо на градина, когато ще е на 3 и половина. Стратегията ми е - всеки ден парк и площадки плюс редовни детски активности в постоянна група - Киндиру, Литъл Джим, евентуално от догодина още нещо може да включа. Не мисля, че Киндиру и Литъл джим чак толкова я развиват и правят вундеркиндче, но й е весело и свиква с модела "много деца и един възрастен, който не е член на семейството и чиито инструкции трябва да се изпълняват". Тя е много залепена за мен, та ще видим как ще се случат нещата.

Понякога е ужасно трудно, защото съм на пълен работен ден, баща й също, плюс имам фрийленс занимания, плюс съм си поставила за цел минимум 6-7 часа от будното й време да съм с нея и да й обръщам внимание, на моменти, признавам си, се чувствам като парцал, а у дома е неописуем безпорядък. Но доколкото можем, ще издържим така, докато я поеме баба й в края на тази академична година.

Понеже говорихме за детски дрешки, има в момента намаление на Joules и Frugi, има и много изгодни неща. Гумените ботушки на Joules са прекрасни, и за мен едни отнесох

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 11:36 от Макарон

# 152
  • Пловдив
И аз бях с тази стратегия, като стана на 1г.4 месеца- ходехме на Кинди Ру, както и на музика за бебета и деца в Пловдив. Също всеки ден навън , всякакви активности измислях, занимавах и така. Определено според мен и се отразиха добре допълнителните занимания.
Тя също си беше залепена за мен, това е нормално, като сме двете по цял ден заедно. Но като свикна на яслата след 1 седмица вече си ходеше с желание, сега даже не иска и да тръгва, толкова е улисана в игри с нейните приятелчета.

Трудно е, аз не съм била в майчинство и работех от родилното, което в бонус с желанието ми за хиляди активности, недоспиване покрай зъби, занимавки, и т.н, ми докара тежки световъртежи и невъзможност дори да стана от леглото ( нямаме и баби за помощ). Та въпреки ентусиазма ми с времето се научих, че и аз съм важна и е важно да отпочина, дори за час на ден, за да съм пълноценна с детето , а и за себе си,  а и все пак да видя мъжа си. Затова при мен яслата стана безценен помощник.

# 153
Яслата е вариант, стига да ходи действително. Защото при нас се наложи да напусна работа. Не можех да отсъствам през 4-5 дни по седмица-две. Така хем бях вързана вкъщи, хем с болно и то сериозно дете. Затова сега с малката тази гимнастика отказвам да я играя. След седмица ще стане на 1г5м. Вече търсим жена, която да я гледа. Живеем в затворен комплекс, има площадка, много деца. Ще я извежда през деня да играе и така до време за градина. Моята работа е до 18 часа в офис, не мога да съчетавам и деца вкъщи и работата. Сега съм с двете заедно по половин ден, докато голямата тръгне на училище и е пълна лудница, на моменти зоопарк. Придружено с обичайните неща около къща с деца, прибиране, посреждане, миене, слагане на маса, вдигане, приспиване, приготвяне за разходка. Добре, че мъжа ми е поел извънкласните занимания на каката, защото са все във време, което малката или трябва да спи или да сме навън да поиграе.

# 154
О, колко интересно, музика за бебета и деца! Дребното обожава да "пее" и "свири" и "танцува", ще й допадне, пък и някаква занимавка на закрито зимните месеци. Някой знае ли за такива групи в София?

# 155
  • Пловдив
Много е хубаво, наистина. При нас поне преподавателката е страхотна, свиреше им на пиано, пееше и децата акомпанират с инструменти и танцуват. Накрая на всяко занимание играят и хоро или ръченица, доколкото могат Simple Smile
Дано има нещо подобно и в София, на нашето момиче много и харесваше.

# 156
Какъв Нурофен давате при температура? Питам, защото като казах в аптеката за 2г дете ми казаха "Няма за толкова малко дете, но можем да ви сметнем половин дозировка от другия Нурофен"? И Панактив Бейби свещички били спрени от продажба. Аз давам Панадол, но исках да се заредя и с нещо, съдържащо ибупрофен при нужда. Вие какво давате/редувате при нужда? 🙂

# 157
Нурофена го спряха преди известно време. Свещички панактив купих преди месец. Ефералган също.

# 158
  • софия

Вече ако са го спряли сега разбирам, дано и не ми се наложи де.

# 159
И аз имам този Нурофен за деца. Преди няколко месеца съм го купувала.

# 160
Нас досега винаги ни е оправял Панадол Бейби.
Само веднъж, заради Ковид, не можахме да смъкнем температурата и го редувах със свещички Ефералган.
Преди 2-3 месеца ми се наложи да взимам Нурофен за наше приятелче, също на 2 годинки, и имаше в аптеките, но може и вече да е спрян.

# 161
Панадол май си има, не знам преди колко време го бях взела де. И аз дочух за Нурофена после, че бил спрян, ама защо ми стана интересно 🤔 И заради това се отказах от този за по-големите деца. Иначе и при моето дете уж помагаше Панадол, но онзи ден не успя да спадне температурата само от него и понеже нямах друго, пробвах с оцет с вода и успя да спадне. Не знам дали е по-добре оцет с вода или да се зареждам и с друго лекарство 😀 ... Той направи бронхит скоро, след установена снимка. Излекува се и сега пак е болен, и понеже снимката е правена скоро, пуснахме кръв и урина. Всичко е наред?! Сега тая температура що за нещо е се чудя? До 38.8 стига.. Дали може да е от последните зъби - вторите горни и долни кътници? Че само те останаха? 🙄 Седя и се чудя. И дали може примерно кръвната картина, crp и урина да са идеални, а в същото време ако се направи снимка на дробовете да излезе пак нещо?

# 162
Аз само Ибупрофен давам, Панадол никога не съм давала. Заредила съм се със свещички Панактив и две шишета Алгорфен от Гърция, пък само стискам палци да ги изхвърля неизползвани. Тя обаче като е болна, е склонна да повръща, та винаги давам свещичките.

В английския некст има допълнително намаление на нещата в секция Clearance, бързо се изчерпват. Току що платих и няколко неща вече ги нямаше в кошницата ми, но е изгодно. Купих комплект клинчета и комплект блузки, по 8 броя, всеки по 8 паунда, има летни якета с качулка по 8 паунда, тънички и непромокаеми, дънки с бродерия някакви набарах евтинджос, иска ровене обаче, гумени ботушки 4 паунда, сандалки кожени пак толкова. 

# 163
А с кой куриер/посредник поръчвате от чужбина?
Аз досега не съм го правила и затова може би не мога да се престраша да поръчам.

# 164
GGBG ползвам аз лично, поръчвам до техния адрес в Англия/Германия/Испания.

Сега като написах Испания, се сетих, че в контекста на детски дрешки, El corte ingles имат хубави неща и правят добри намаления, а съм забелязала, че Mayoral и Bobboli на намаление са много изгодни оттам. Но нещо тези вторите ме разочароваха с качество, макар на визия да го докарват, и няма да поръчвам повече. За разлика от Frugi и Joules, не знам как го правят, но след много пранета, дрешките изглеждат като нови, а са прани и лекьосвани и разтягани многократно, да не говорим, че част са ми подарени носени от племенничките ми. Не са за всеки вкус сякаш, малко са странни.

Ъъм току що получих имейл, че ако поканя приятел във фруги, приятелят ще получи 15% отстъпка вкл. на sale нещата и безплатни чорапи Grinning, а аз някакъв подарък. Не ги рекламирах с такава цел, като писах, още не го бях получила, но ако някой иска - Frugi 15% допълнителна отстъпка

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 09:44 от Макарон

Общи условия

Активация на акаунт