Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 37 241
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Има детски Миг, който е като Нурофен.

# 166
И аз  имам МИГ...
взела съм го най вече, защото е концентриран и му е малка дозата...
Когато съм имала нужда,  веднага сваля температурата.

# 167
Нурофена е спрян, има заместители. На мен ми дадоха онзи ден Ибурапид. На моята Панадол не действа. Март като вдига Т от 38.7,след час беше също толкова или по - висока, не помня вече.
38.8 Т няма как да е пт зъби. И да, може да светне нещо на снимката и без отклонения в пкк..

# 168
Обръщам се към мамите на злоядни деца…
Как да постъпя? Какво да направя?  Дъщеря ми е на 1г4м с 10 зъбчета,4 от които кътници. Може да дъвче абсолютно всичко. През седмицата е на общинска кухня,нямаме проблеми,единствено десерта не си го изяжда целия. Супата и основното се изяжда до последно. Сутрин й правя различни принцеси и закуски - ако е принцеса понякога яде по половин филия и не знам дали й е достатъчно..  
За събота и неделя - 2 месеца бяхме на детска кухня “Слънце”. Миналата седмица беше при баба на гости и не искала да си яде менюто. Тази седмица реших да не поръчвам,аз й готвих,коя от коя по-вкусна гозба,цялата ми фамилия са готвачи…. Пиле с ориз-не поиска,крем с пр.мляко-не иска,спаначена супа хапна,картофена манджа-не иска….. И във времето за ядене,в което отказа да яде,пи АМ,защото не мога да я оставя гладна,а в хладилника нямам подходящо за нея. Супите на тази частна кухня наистина миналата седмица приличаха на желе,нито вид,нито вкус имат,но ги ядеше до преди 2седм…
Направо като дойде времето за хапване,лошо ми става🤯

# 169
Как да постъпя? Какво да направя?  Дъщеря ми е на 1г4м с 10 зъбчета,4 от които кътници. Може да дъвче абсолютно всичко. През седмицата е на общинска кухня,нямаме проблеми,единствено десерта не си го изяжда целия. Супата и основното се изяжда до последно. Сутрин й правя различни принцеси и закуски - ако е принцеса понякога яде по половин филия и не знам дали й е достатъчно..  
За събота и неделя - 2 месеца бяхме на детска кухня “Слънце”. Миналата седмица беше при баба на гости и не искала да си яде менюто. Тази седмица реших да не поръчвам,аз й готвих,коя от коя по-вкусна гозба,цялата ми фамилия са готвачи…. Пиле с ориз-не поиска,крем с пр.мляко-не иска,спаначена супа хапна,картофена манджа-не иска….. И във времето за ядене,в което отказа да яде,пи АМ,защото не мога да я оставя гладна,а в хладилника нямам подходящо за нея. Супите на тази частна кухня наистина миналата седмица приличаха на желе,нито вид,нито вкус имат,но ги ядеше до преди 2седм…
Това е период, ще отмине. Щом преди е хапвала, пак ще започне. Може да избиват зъбки сега.  При нас е същото. От кухнята почти всичко се яде, на яслата уж пак, а аз като готвя не искат. В периодите, когато отказват готвено, карат на плодове, краставици, хляб и месо. След няколко дни пак ядат всичко. Забелязала съм също, че ако настоявам да ядат, още повече се дърпат. Като кажа щом не искаш, прибирам яденето и изведнъж огладняват🙂

# 170
Значи охотно яде кухнята, но готвеното вкъщи не, така ли?
Когато спрях кухнята имаше такъв период и ядеше хляб, кашкавал, кисело мляко. После започна да яде готвено, сега основно печено месо, риба, соленки  и салата иска. Което пак не ми харесва, но поне яде. В яслата яде каквото има.

# 171
  • Германия
Сиропите с ибупрофен са кът от няколко месеца. Не е толкова, че са спрели Нурофена, най-вероятно просто не внасят или в много малки количества. В Германия в момента е много трудно както с ибупрофена така и с парацетамола (за сиропите става дума). Малко са фирмите, които ги произвеждат (парацетаола в момента май само една фирма го произвежда), а търсенето е голямо. Последно преди 2 седмици трябваше да купя, в аптеката нямаха, казаха, че ще ми се обадят като получат някоя бройка - обадиха ми се една седмица по-късно! Добре че имах още резерви! Моите деца отказват да пият парацетамола, гаден им е на вкус и правят големи панаири…

# 172
Моето пък отказва да яде пресни плодове и зеленчуци. Иначе зеленчуци яде с удоволствие готвени на пара без нищо допълнително, но сурови яде само краставици и домати. От плодовете яде малини, понякога банан, обича пъпеш и диня, веднъж яде ягоди. А има избор и предлагам тъпо и упорито. Тя не обича сладко по принцип, но ми се ще плодове да хапва. Зеленолистни пресни също не яде, марулята я плюе възмутено, но пък кейл, спанак и прочее яде с апетит на манджа. Ако някой има трикове за ядене на плодове, да казва.

# 173
  • Бургас
Да ядете вие пред нея и тя сама да пожелае да опита. Поне при дъщеря ми това има ефект. Ако ѝ предложа може да откаже. Но като види, че някой от батковците ѝ яде веднага си иска. 🙂

# 174
тц, хваща една лъжица и почва да ни храни Grinning

# 175
Това не е злоядо дете, което си изяжда цели порции до край. Да ви пратя моето, което повече от 4 лъжици ако изяде, това е празник. Случва се веднъж в месеца, също на 1г4м.
Просто е свикнала с храната от кухнята, която е по-безвкусна, вероятно и с по-различна консистенция. Трябва й време да привикне с домашната.

# 176
И моите дете, в период на никнене на кътници кара на мляко, хляб, грозде, банани и крем. Хляб може да яде по всяко време, даже и след десерта.
Мамчета, след 2 г, слагате ли им възглавници, на които да спят?

# 177
На 3г и 5м е, има възглавница, но в повечето случаи не я иска. Има и много тънка и по- висока. Дори и да заспи на възглавницата, пак я избутва по някое време.

# 178
На 2.5 годинки е сега и от близо година спи с няколко меки плюшени играчки и една възглавничка.
Както иска, така се наглася.
Ляга на тях, гушка ги, изобщо без тях не иска да заспива.
Най-често плюшките му служат за възглавница. Simple Smile

# 179
И нашата спи с плюшки но доста са. И спи на пода, не ще леглото, направихме легло на пода и ляга и заспива с всичката си менажерия.

Общи условия

Активация на акаунт