Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 37 250
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Слагаме му възглавница. Той и в нашето легло полага главичка на нашите. Но в един момент като се разшвъка насън, вече нали...не спи точно върху възглавницата. И ние сме в някакъв "плюшен" период. Преди много не ги отразяваше тези играчки, а сега, ако може и с 5 плюшки ще легне. Преоткри си една първите музикални играчки по този начин.

# 181
Моят спи с 3 гумени змии, паяк и гущер. Не на възглавницата естествено:)

# 182
Някъде около 2,6 поиска сама възглавница направо от нашите големите 😃🙈аз исках след три да й купя,но ме изпревари,гушка си и плюшки и една пелена от бебе хаха

# 183
Здравейте,
Сина ми прави 6г другия месец. В петък вечерта грътна стъклено топче, кръгло, леко, с размер като на 20ст. Веднага звъннах на лекарката, каза да изчакам да го изходи. Видимо му няма нищо,весел си е, игрив. Вчера вечерта обаче вдигна температура 37,7- сетринта беше 38,5, сига е 38. Търлото му е леко червено. Лекарката каза да изчакаме 7 дни за това прословуто топче, но аз нещо съм на тръни с тази температура, дали е вирус или е някаква реакция.. Корема не го боли.. Според вас да отида ли да го снимат или да изчакам още 2 дни ? Благодаря

# 184
Мисля, че съвсем отделно от топчето ще да е температурата.
От петък насам, не е ли ходило по голяма нужда детето? Да не го е изкал, а вие още да чакате?

# 185
Мисля, че съвсем отделно от топчето ще да е температурата.
От петък насам, не е ли ходило по голяма нужда детето? Да не го е изкал, а вие още да чакате?

Ходи всеки ден, просто го няма топчето все още. Проверявам всяко изхождане.

Ами ще изчакам освен още 2 дни-....

# 186
Аз бих отишла на един ехограф, доста дни са минали и с тази температура не бих била спокойна.

# 187
Аз също като Радева не бих била спокойна,въпреки че съм голям непукист. Това е стъклено топче? Що за реакция на ЛЛ?! Как се изаква стъклено топче?! Да не говорим какви магарии може да сътвори в корема,черва и т.н.. Изобщо не искам и да си го представям. Идете днес за снимка,Т може и вирус да е,естествено.   Ама как може днес сме сряда… Не ви вадя лош родител,но не се доверявайте толкова на педиатрите. Личната на моята наследница лекарства под 20лв не изписва! 🙂 Ама и не ги купувам.Щом нещо ви чопли отвътре,грабвате детето и отивате да направите необходимото,макар и без направление.

# 188
  • Пловдив
Според мен отидете да го види детски хирург за всеки случай или най-малкото попитайте проф. Бранков във форума.

# 189
Как може да се разбере със сигурност дали детето има бактериална инфекция, тоест за да знаем, дали наистина антибиотикът е нужен? В случая разбирам за бронхита, че антибиотици се изписват в крайни случаи, а при нас излиза, че дори в начален стадий на бронхит, веднага изписват антибиотик, за да се презастраховат ли? Само кръвна картина + урина може ли да я покаже? Питам, защото на детето ми, му направиха кръвна картина + урина в петък, всичко беше наред но вчера, след преслушване е установен бронхит. Без допълнителни изследвания. Това не означава, че наистина няма инфекция де, но все пак. Да отида на своя глава да пусна изследвания и да знам дали реално е необходимо да се дава антибиотика или направо да го давам? Досега винаги съм давала всичко, но вече започвам да се притеснявам, че за около месец това ще е третия антибиотик и дори не знам дали след това няма да решат да изпишат друг, ако се разболее. До сега не са му правени антибиограми.. Какво е редно да се направи?

# 190
  • Пловдив
Ако има инфекция, ЦРП ще се повиши. Това са нива на реактивен протеин, който веднага променя стойностите си при наличие на инфекция. Колко му беше ЦРП на детето? Може да му пуснете след 24 часа отново, за да видите как се променя.

# 191
  • софия
Знам че сигурно ви е дотегнало да ме четете, но вие какво бихте направили на мое място? Почнахме наново адаптация в ДГ с бабата, замисъла беше да увеличават всеки ден престоя и в даден момент да остане там без баба си, днес ден 4-ти са седяли час макс, плакал е много и дори бабата не е могла да го успокои, което ме навежда на мисълта че и без нея или със нея е все тая.
Въпроса е дали да го пусна цял ден сам утре, да продължим с бабата посещение, да го преместя другаде, да го спра временно?

# 192
Като майка с опит с пневмонии и бронхити ви съветвам да си намерите добър пулмолог. Ако сте от Варна, това в д-р Д. Неделчева.
Има много фактори, за да се назначи лечение. Бронхит сме лекували без АБ и с АБ. Пускат се кръвни, ЦРП, цялостното състояние на детето и история на заболяването е важна.
Досега никога не е имала ЦРП над 100, което говори за бактериална инфекция, но е пила АБ и при по-ниски стойности. Винаги ми е обяснявано подробно защо. Не съм лекар, не мога да повторя обяснението, но при заболяването се активират процеси в белия дроб, които се овладяват от антибиотика.

# 193
Знам че сигурно ви е дотегнало да ме четете, но вие какво бихте направили на мое място? Почнахме наново адаптация в ДГ с бабата, замисъла беше да увеличават всеки ден престоя и в даден момент да остане там без баба си, днес ден 4-ти са седяли час макс, плакал е много и дори бабата не е могла да го успокои, което ме навежда на мисълта че и без нея или със нея е все тая.
Въпроса е дали да го пусна цял ден сам утре, да продължим с бабата посещение, да го преместя другаде, да го спра временно?
Как така с бабата? Стои с него на ДГ ли?
Ако е така, бързо бабата я оставяйте да си ходи дома. Детето ще реве, докато тя е там. При моя син е същата ситуация. Не всеки ден, но често още с тръгването за ясла се почва един рев, който продължава понякога докато го оставим в яслата. От момента, в който го хванат госпожите за ръка и го вкарат вътре, спира веднага. Просто плаче, защото знае, че на нас ни е мило и жално и може пък да ни разубеди да го водим. После на взимане, го заварвам в добро настроение. Така че, явно при вас със тоя плавен преход удължавате агонията. А бабите са едни от близките, пред които детето се глези най-много.

# 194
Mama Bear, какво дават като съвет госпожите?
Детенцето ако може да говори добре, обяснява ли, защо не иска да ходи.

И на мен това със стоенето на бабата ми изглежда неправилно, но пък аз и не съм специалист.

Общи условия

Активация на акаунт