За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 61 586
  • 777
  •   1
Отговори
# 285
пеп-4о, твои рецепти съм пробвала, това ще е - благодаря!

# 286
Щом така , изпращай няколко бурканчета,  да не се потя и аз 😉😉🤗🤗

# 287
Аз купих от Кауфланд, но имаше само ф63 и не стават за тези високите бурканчета на Дерони. Иначе и аз с пакета капачки обикалях из магазина да меря ще станат ли 😆. На повечето налични бурканчета ми пасват. На тези от Дерони, Олинеза и едни имам от лютеница Шкумбата не мога да намеря капачки. На мен ми трябват малко 5-6 капачки не си заслужава да поръчам.
Айвар гледах рецепта при "Вкусни рецепти с Теди" https://domashnivkusotii.com/retsepta/ajvar/?fbclid=IwAR3rMbioPP … 1Dtzc5ziXYBQb_8K4
 Такова нещо не съм опитвала магазинско, но мислих да опитам да направя като махна чесъна.
А защо се слага оцет ? Видях и в някои рецепти за лютеница 🤔

# 288
Имам доста чушки в градината, но сигурно ще останат зелени. Мога ли да направя айвар със зелени или ще  снате на вкус като кьополу?

# 289
Правя мързелива лютеница на фурна. Оказах се с 3 тави. Може ли съвет как да действам след изпичане? Да оставя изпечените зеленчуци, а утре да я притопля, пасирам и затворя в бурканчета 🤔 или си я пасирам след изпичане и утре студена я пълня в бурканчета и заварявам?

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 22:48 от Morkovelka99

# 290
Пасаторът ще загрее от много горещо, не стига че работи, ами и  от топлината. Това е единственото съображение,  иначе става всякак и без да подгряваш. Или сега да се охлади , да не пари чак.

# 291
Аз преди няколко седмици правих пак и си я пасирах топла нищо не му стана. Тогава беше една тава и веднага си я затворих. Сега докато изпеча всички и като ги и смеся няма да е чак толкова топла така или иначе. Обаче ще стане много късно и няма да ми се занимава и буркани да пълня и варя.Сигурно и ще станат много и ще ги оставя за утре. Прочетох топла да се пълни и затова не знам какво да правя и ви питам. Тая година за първи път правя.

# 292
Топла , гореща, ако само обръщаш Буркана ,за да се затвори, пише заварявам и  за това отговорих, че и  студена може да се насипе като ще се завари.
 И да, три тави пише, доста за пасатора наведнъж горещо.

# 293
  • Русе
Мармалад от дренки

# 294
Пейчев, давай рецептата 😎
Тази година има много единствено дренки, ако ми се занимава, ще направя.

# 295
  • Русе
Скрит текст:
Пейчев, давай рецептата 😎
Тази година има много единствено дренки, ако ми се занимава, ще направя.

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/09/blog-post_13.html

# 296
Снощи по този начин оползотворих остатък дренки , понеже бяха  около 500 грама добавих две ябълки и две круши. Получи се много ароматен резултат- само като идея го споделям , снимка сега не мога да прикача.

# 297
Благодаря ви!

# 298
  • Русе
Скрит текст:

Използвам сито от този тип. По голямо, почти запълва отвора на тенджерата. Слагам по малко от сварените дренки и с дървена лъжица претърквам.

# 299
Здравейте. Може ли въпрос относно сладко от смокини? Миналата година правих и почти всичкото се захароса, някои целите станаха твърди и не можеш да бръкнеш с лъжица, други имат само кристалчета захар. По спомен слагах една чаена лъжичка лимонена киселина на 1 кг захар. Сега да сложа ли повече? Каква е причината да се захароса?
Рецептата ми е 1кг смокини, 1 кг захар, 200мл вода, 1чл лимонена киселина.

Общи условия

Активация на акаунт