За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 61 575
  • 777
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз не ги стерилизирам, защото ще се изгуби хрупкавостта.

# 346
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте.
Моля за рецепти за консервиране на чорбаджийски чушки.
Колебая се как да ги направя. Дали да са пукани и после в маринатата на Пепчо по която правя и рибките или сурови, за да станат хрупкави. Сякаш предпочитам да са хрупкави (имам и рибки, тях задължително по рецептата на Пепчо, че много ги харесваме).
Благодаря!

# 347
  • София
Хора, помагайте Simple Smile Искам да затворя печена червена капия  с оцет и чесън, но без стерилизция - с аспирин. Правила съм и съм сигурна, че не съм заварявала капчките, значи е било с аспирин. Обаче съм сигурна и че не съм кипвала маринатата - просто в самите буркани слагах олио/оцет/чесън/магданоз (може би и захар?). И нито съм записала рецепта, нито сега успявам да открия такава Sad Някой да има идеи как да ги направя? Твърде вероятно е да съм ги правила като туршия - до ръба на буркана оцет, после сол/захар, счукани аспирини; чупки, магданоз, чесън и накрая някаква течност (дали е било вода?). Идеята е да имаме готова салата, не искам да са меки и затова предпочитам с аспирин, ама вече ми иде да си блъскам главата защо не записвам това дето се  ехаресало вкъщи...

# 348
Хора, помагайте Simple Smile Искам да затворя печена червена капия  с оцет и чесън, но без стерилизция - с аспирин. Правила съм и съм сигурна, че не съм заварявала капчките, значи е било с аспирин. Обаче съм сигурна и че не съм кипвала маринатата - просто в самите буркани слагах олио/оцет/чесън/магданоз (може би и захар?). И нито съм записала рецепта, нито сега успявам да открия такава Sad Някой да има идеи как да ги направя? Твърде вероятно е да съм ги правила като туршия - до ръба на буркана оцет, после сол/захар, счукани аспирини; чупки, магданоз, чесън и накрая някаква течност (дали е било вода?). Идеята е да имаме готова салата, не искам да са меки и затова предпочитам с аспирин, ама вече ми иде да си блъскам главата защо не записвам това дето се  ехаресало вкъщи...
Като 100 чушки е известна и има 100+ рецепти. Зависи кой как ги харесва и къде ги съхранява.
_1 вариант:Чушките престояват в марината от оцет, сол и захар, оцеждат се много добре и се подреждат плътно, като между тях редим магданоз и чесън или целина листа и чесън по избор, накрая заливаме с олио. съхраняват се на хладно, без стерилизиране
_2 в-т Печените и обелени чушки се оставят за една нощ във винен оцет 6 процента, на сутринта се оцежда оцета и се объркват с нарязан чесън и магданоз.  Заливат се с олио, и затварят в буркан с един аспирин на дъното.
_3 в-т 10 кг печени и обелени чушки се заливат с 1бут. оцет 6 градуса и една кафена чаша сол. Престояват 5-6часа, след което се отцеждат с ръка от оцета и се нареждат е буркани, като между тях се слагат  чесън и магданоз.Препържва се олио и след като изстине се сипва по един пръст върху чушките.Може да се сложат 2 аспирина, или да се кипнат бурканите за капачките .

# 349
  • София
Майка ми ги правеше точно така - всички подправки като за туршия на дъното, държи буркана на топло в кърпа пече чушките и ги слага вътре горещи виднага като ги тъпче плътно. Най - отгоре асперините ,затваря се и се обръща. Мисля, че нищо не се досипва като течност отгоре, но не съм съвсем сигурна, че я нямам пред мен рецептата.

# 350
  • Русе
Скрит текст:

# 351
Здравейте.
Моля за рецепти за консервиране на чорбаджийски чушки.
Колебая се как да ги направя. Дали да са пукани и после в маринатата на Пепчо по която правя и рибките или сурови, за да станат хрупкави. Сякаш предпочитам да са хрупкави (имам и рибки, тях задължително по рецептата на Пепчо, че много ги харесваме).
Благодаря!
Фортуна, виж тези хрупкави https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html Така правя и чорбаджийски, и люти, и рибки, когато ме домързи да пукам  вече Simple Smile

# 352
  • София
peych, точно тази втората е рецептата!

# 353
  • София
Благодаря ви, значи тази втората на Пейч ще е явно - без да доливам никаква течност Simple Smile

# 354
  • София
peych , може ли от тази книжка да ми пратиш рецептата за Апетитка(с чорбаджийски чушки)

# 355
  • Русе
Скрит текст:
peych , може ли от тази книжка да ми пратиш рецептата за Апетитка(с чорбаджийски чушки)

# 356
  • София
peych , Благодаря!

# 357
Хрупкави чорбаджийски за зимата

# 358

Вчера правих точно тази апетитка, миналата година за първи път пробвах рецептата и много ми допадна.

# 359
Записвам си я .Печените чушки  "разреждат " лютивкото за такива ,дето не го обичат, но и променят към плътен вкус, ще ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт