За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 60 222
  • 777
  •   1
Отговори
# 750
Това е бамя, тя  е така. Щом е леко.

# 751
  • Русе
Още 2-3 дни и киселото зеле ще бъде готово. Чорбата придоби разкошен вид.

# 752
Още 2-3 дни и киселото зеле ще бъде готово. Чорбата придоби разкошен вид.

А колко е полезна тази "напитка" и как прочиства организма! Моята е розова от цвеклото. 3/4 вода и 1/4 зелев сок вечер не разбива съня, а ускорява метаболизма.

# 753
  • Русе
Аз сложих една малка цветна зелка.
Много обичам чорбата с праз и препечена суха люта чушка. В добавка към това -

# 754

Как правите сланинката, предстой ни да правим но немога да се спра на рецепта. Също така искам да направя домашен суджук ако някой, има испипана рецепта моля да сподели.

# 755
  • Русе
Скрит текст:

Как правите сланинката, предстой ни да правим но немога да се спра на рецепта. Също така искам да направя домашен суджук ако някой, има испипана рецепта моля да сподели.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post_14.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5645.html

# 756
Глава целина или селъри да сложа на туршията ми за овкусяване, ако не  намеря кервиз? Селърито ще омекне ли много, а и ще пусне ли изобщо вкус 🤨
Зеленчуци(зеле, карфиол, малко моркови, краставици и 1-2 чушки) с вода и сол са, а и оцет. В понеделник ги направих, зелето е почнало да омеква, но нещо ми се струва безвкусна.

# 757
  • София
Глава целина или селъри да сложа на туршията ми за овкусяване, ако не  намеря кервиз?

Едно и също е целина и кервиз.
Слагали сме нарязана глава, става като карфиола на вкус.

# 758
Знам, но нали всяка част си е с различно име: Листата- кервиз, стъблата-селъри, главата- целина. Кое е по ароматното май трябваше да питам? Миналата година и аз сложих глава, но имаше и няколко стръка листа и не знам кое придаде повече вкус. Тази година пак мислих да сложа глава, но имаше само огромни и не взех, защото ги слагам само за вкус и ще ги изхвърля. Може, ако видя някакви мънички пак да взема и да сложа.

# 759
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Всичкото е целина.
Има сортове за глава и сортове за листа, все целина е.

Съвет, ако приемеш. Купи каквото има сложи в туршията, а останалото нарежи - листата на ситно, главата на кубчета, дръжките отделно и сложи в кутии или пликове в камерата.
Ползвай си го за други салати или туршии или за готвене.

# 760
Аз търсих листа, но тези дни не видях в Кауфланд, ще видя утре кво ще намеря да и сложа нещо.

# 761
  • София
Ако си в София - в Про маркет има хубава целина с глава, стебла и листа. На Лъвов мост ги гледах оня ден.
Във Фантастико също имаше.

# 762
Не, в Пловдив съм. Ще видя и в Лидл или направо на някой плод и зеленчук.

# 763
  • Русе
Киселото зеле е готово

# 764
  • Русе
Домашните наденици съхнат вече.

Общи условия

Активация на акаунт